:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Горящият петролен танкер потъна

вчера в Източнокитайско море, една седмица след като се сблъска с друг кораб от Китай, като на мястото продължават да горят големи количества петрол, съобщават китайски медии, цитирани от агенциите. Държавната океанска администрация на Китай коментира, че тъй като корпусът на танкера от Иран е нарушен, огромно количество петрол се е изляло и гори, допълва агенция Синхуа. Екипажът на "Санчи" се състоеше от 30 иранци и двама граждани на Бангладеш, които бяха обявени за загинали. Танкерът е пренасял почти 1 милион барела кондензат (ултралек суров петрол) към Южна Корея.



Правителството в Тунис обяви провеждането

на социални и икономически реформи, които да облекчат живота на гражданите, след една седмица протести, предаде Би Би Си. Целта е намаляване на напрежението, породено от масовите антиправителствени протести, които избухнаха в началото на годината заради намерението на кабинета да увеличи цените и данъците в страната. Стигна се и до размирици, арестувани са повече от 800 демонстранти. Правителството планира да увеличи парите за най-бедните слоеве, да помогне на младите семейства, като за това са предвидени около 70 милиона долара. Планирано е увеличение на минималната пенсия, както и промени в здравното осигуряване. Вчера се навършиха 7 години от свалянето на диктатора Бен Али, което се смята за началото на Арабската пролет в Близкия изток.



Осем души загинаха при пожар в Португалия

в град Тондела, а още най-малко 50 са ранени, съобщи португалската жандармерия, цитирана от агенциите. В стола на местна асоциация вечеряли близо 70 души, когато огънят избухнал. Пожарникарите успели да го потушат след едночасови усилия. На място били изпратени хеликоптери, които да откарат до болници по-тежко пострадалите.
650
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД