:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 489
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин сравни комунизма с християнството

Руският президент Владимир Путин сравни комунизма с християнството, предаде ТАСС. "Може би сега ще кажа нещо, което на някого няма да се понрави, но все пак ще го кажа така, както го мисля. Най-напред вярата нас винаги ни е съпровождала, тя е укрепвала, когато в нашата страна на нашия народ е било особено тежко. Имало е и сурови богоборчески години, когато са убивали свещеници, разрушавани са били храмове. Но едновременно бе създавана нова религия. Комунистическата идеология фактически е много сродна с християнството - свобода, братство, справедливост - всичко това е заложено в Светото писание. Ами кодексът на строителя на комунизма? Това е толкова примитивна извадка от Библията, нищо ново не са измислили", заяви Путин в интервю за филма "Валаам", откъс от който бе показан по канала "Россия 1".

Руският президент сравни отношението на комунистите към Ленин с почитта към светците в християнството. "Вижте, Ленин го положиха в мавзолей. По какво се отличава той от мощите на светците за православните или просто за християните? Когато ми казват, че в християнството няма такава традиция, а как да няма - идете в Атон, вижте, там има мощи на светци, а и у нас също има свети мощи", изтъкна Путин.
8
1272
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
15 Януари 2018 00:16
Ми то си е очевидно дори и за повърхностно познаващите двете идеологии и особено практики. Това сравнение е правено много преди комунизма да победи "в оделно взета страна" и неведнъж много преди Путин.
15 Януари 2018 01:35
На теория ДА но на практика огромна разлика.
15 Януари 2018 08:12
Купер, ами то в теорията и практиката на християнстото пък няма никаква, ама абсолютно никаква разлика, нали. Да не си припомняме общоизвестни факти от хилядолетната му история. Май ще се окаже, че комунизмът поради сравнително кратката си история ще се окаже значително по-бял.
15 Януари 2018 09:43
Президентът на Феодална Русия положително чете този форум. Тук за сефте, и с крещящи примери, беше доказано сходството на двете перверзни религии, създадени с реалната цел - заблуда на човечеството.

Путин, като феодал и посттоталитарен осъзнат капиталист, най-после е дал точната формулировка след 100 годишното руско-съветско-руско небитие. На стари години някои поумняват, други - полудяват.

Единствената цитадела на сбърканото християнство и комунизъм са все още българските форуми.
15 Януари 2018 09:44
На теория ДА но на практика огромна разлика
На практика си е съвсем същото. Когато християнството побеждава, започва лудои гонения срещу нехристияните. Само да отбележим, че комуниамът идва в Русия след една жестока Гражданска война, докато христипянството получава право отгоре, след Миланския декрет на Константин. И тогава то се развихря, особено при Теодосий. Сталиновата диктатура е целяла да омиротвори Съветското общество, защото след Гражданската война е имало много, които са искали да си отмъщават. Имало е различни мнеия и заплахата Троцки.
15 Януари 2018 10:04
1.Путин сравнява Комунизма не точно с Християнството , а с Религията.
От Комунизма.. ужким политико-социално учение .. е направена Религия.. С догмите , с пророчества..
2.Путин показва как е копирано от Библията.. .. Напр. в Кодекса на строителя на социализма,освен това има и свети места и мощи.
15 Януари 2018 11:52
Интересна статия на акад. Андрей ФУРСОВ:
КРАСНОЕ ЗНАМЯ ПОБЕДЫ И ЭСЭСОВСКИЙ ТРИКОЛОР ПРЕДАТЕЛЕЙ
Настоятельно рекомендую прочесть и осмыслить. — Настоящий полковник
https://cont.ws/@chelcan/822045
15 Януари 2018 13:31
Социализмът според Достоевски е строеж "на Вавилонска кула, строяща се без Бог, не за достигане на небето от земята, ада свали небето на земята.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД