:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 437
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фирмите декларират данъци вече само по интернет

От тази година НАП приема данъчните декларации на фирмите единствено по интернет. Електронните декларации за облагане с корпоративен данък вече са достъпни на сайта на приходната агенция и срокът за подаването им е 31 март. До 15 март пък фирмите трябва да подадат електронно справките за доходите на своите служители, различни от трудовите.

Справките декларации по ДДС, които фирмите подават всеки месец до 15-о число, също вече се изпращат само по интернет. Това важи и за декемврийските документи, които трябва да се изпратят заедно с дневниците за покупки и продажби в приходната агенция до 15 януари, предупреждават от НАП. Тази промяна обаче ще засегне под 1% от фирмите, които подават справки декларации по ДДС, тъй като и до този момент над 99% от документите постъпват в приходната агенция по електронен път.

От тази година отпадна задължението фирмите без дейност също да подават годишна данъчна декларация.

От НАП напомнят на гражданите, че при попълването на електронна декларация за облагане на доходите с баркод автоматично се изчислява дължимият данък, а това гарантира, че няма да бъдат допуснати технически грешки. Формулярът с баркод е публикуван на интернет страницата на НАП - http://www.nap.bg.

Изпращането на декларация с баркод ускорява и възстановяване на надвнесен данък, посочват от НАП. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 г., като в същия срок трябва да бъде платен и дължимият данък за довнасяне.
891
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД