:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,130,030
Активни 77
Страници 9,609
За един ден 1,302,066

Поглед отвътре към мерките за мръсния въздух

Местната власт си направи кризисен ПР и удави проблемите в демагогия, терминология и процедури, написа юристът Любомир Авджийски
Юристът Любомир Авджийски сподели във "Фейсбук" впечатления от комисията по околна среда към Столичния общински съвет:

Преди малко излязох от заседанието на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет с ясната представа, че местната власт си направи кризисен ПР и удави проблемите в демагогия, терминология и процедури. Всичко е за пред камерите.
Обясниха ни как се подготвят подготвителни процедури за подготовка на мерки, които да бъдат започнати - някои "скоро", други до края на годината. Не разбрах кои са по-скоро.
На въпрос "Защо има огромна разлика между стойностите на индикаторите на общината и тези на Airsofiа, друг демагог-съветник, очевидно инженер, се зае да обясни, че не се мерели едни и същи неща и не можело да има сравнение - че тези на общината мерели общото средно дневно замърсяване. А другите какво мерят, колко кучета пресичат Цариградско?
На друг въпрос - защо Измервателните станции на общината са толкова малко - две и едната била преместена, също се намери технически и политически "правилен отговор" от зам.-кмета Йоана Христова. И той е, че има предвидени мерки, в една от предишните процедури, които е ПРЕДВИДЕНО, да влязат като предложения в останалите комисии, за да се пусне обществена поръчка до края на 2018 г. ??
И така приятели. Предвидено е да се предвиджат планове и процедури. А сега ще има една-две некачествени, но добре разгласени мерки, за замазване на положението. Като например - "зелен билет", който ще се ползва само, ако стойностите надвишат два поредни дни над 200 микро грама - средно. Но като се има предвид, че измервателните уреди на общината са 2, от които единият е преместен, и отчитат съвсем различни стойности от тези на AirSofia, то такъв билет е по добре да се дава в Националната лотария.
Направихме всичко възможно, за да разберат, че гражданите не се интересуват от термини и процедури. И че има опасност те-съветниците, да не разберат спешността и абсурдността на ситуацията. Че скоро могат да осъмнат с масови протести.
Инженерът-съветник - ми отговори, че не сме били само ние дишали този въздух...
8
1065
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
16 Януари 2018 16:23
друг демагог-съветник, очевидно инженер, се зае да обясни, че не се мерели едни и същи неща и не можело да има сравнение - че тези на общината мерели общото средно дневно замърсяване.
съжалявам, че трябва да съжителствам с автора на горните редове на една територия.
дори тази особь би трябвало да знае, че не е коректно да се сравняват компоти и компютри.
от друга страна, всеки измерителен уред си има своя грешка при измерванията. безумно и израз на съмнителна интелигентност е да се сравняват резултати, получени от акредитирани, проверявани редовно от европейската комисия апарати, с данни от елементарни датчици, чиито показатели се разминават в пъти с реалните стойности. в пъти!
по отношение на пунктовете за измерване - в софия са колкото изисква законодателството, ни повече, ни по-малко. ако погледнете на картата, ще видите, че те са разположени относително равномерно в града. ако иска лицето, да инвестира няколко стотици хиляди евро (или милиони, ако ще) и да мери. където ще.
и тази особь е общински съветник ли? б*си! такива като нея активно помагат на учительница и сие да се замитат реалните проблеми под килима. и да се дискутират глупости.
16 Януари 2018 16:32
този е виден ипиот и очевидно бивш да-българин - в уики страницата им седи като член на изпълнителния съвет, обаче в да-българския сайт вече го няма. има го единствено като водач на дабългарите в кюстендил. иначе ето едно кеширано копие на дабългарската страница:
Любомир Авджийски е юрист. До 2017 г. е част от екипа на Института за пазарна икономика, с ресор анализ на съдебната система и законодателство. Автор е на над 80 статии и доклади на тема съдебна реформа. Завършва Националната финансово – стопанска гимназия (2004) и Австрийски колеж, София. Има магистърска степен по право в Университета за национално и световно стопанство. Веднага след дипломирането си (2012-2013) е част от администрацията на Софийски районен съд, където директно се запознава с проблемите на „терен” в съдебната система.

Като един от основателите и лицата на инициатива „Правосъдие за всеки” (2014-2016), Любомир защитава радикална съдебна реформа и през 2015 г. „Правосъдие за всеки”, с домакинството на „Софийки дискуионен форум”, организира знакова среща с министъра на правосъдието на Румъния (2004-2007), Моника Маковей. Целенасочената експертна работа на Любомир е и деполитизирането на Висшия съдебен съвет и създаване на антикорупционна прокуратура за разследване на високата политическа корупция.

Любомир вярва, че свободата е неотменим дар от Бога, а не право дадено от държава или институции. Тази вяра е определяща за неговата лична и обществена философия.
типична калинка - "Веднага след дипломирането си (2012-2013) е част от администрацията на Софийски районен съд, където директно се запознава с проблемите на „терен” в съдебната система". що вече не е дабългарин не знам, може тукашните десни да знаят подробности.

мирандиня?
16 Януари 2018 16:45
това, което прави неотразимо впечатление, е самочувствието, с което се изказва въпросната калинка. само кръгъл глупак може да коментира с такава увереност порблеми, от които очевадно няма никаква представа. потресаващо е.
16 Януари 2018 16:49
Чистотата на въздуха е тема важна, но тя не е кампанийна, не е нещо което може да се реши с един закон или наредба. Когато бях дете, а и по-късно София цялата беше само на отопление с твърдо гориво. Чиста риза не можеше да се носи повече от няколко часа и да остане чиста. Нямам впечатление моето поколение да е било по-болнаво от настоящото. Сега някои са се сетили да преекспонират темата, както и тази за Истанбулската конвенция, за да не говорим за жизненоважното актуално.
16 Януари 2018 16:58
Чиста риза не можеше да се носи повече от няколко часа и да остане чиста.

Когато през 1991 г. се преместихме в кв. "Бъкстон", бършехме праха 1 (един) път в седмицата. Сега - ежедневно.
Но тогава софийските улици все още епизодично се миеха. Сега - не.
16 Януари 2018 17:01
Комисията по околна среда към Столичния общински съвет

Да го дишат!
16 Януари 2018 17:01
Cream, това, което сте бърсали и бършете, има малко общо с фините прахови частици. те с размер под 10 микрона, човече. не пускайте плочата на аблепсия и на марго2, милим.
16 Януари 2018 19:15
Австрийски колеж, София

Това пък какво е???
Иначе кюстендилският юнак достойно продължава традициите на кюстендилската правна школа. И водач на листата е бил в Кюстендил, но сега се е прехвърлил на софийски проблеми, след гредата на последните избори.
Въпросната правна школа няма никакви проблеми да съвместява дълбоки познания по правна система, придобити вероятно като мъжка секретарка и замърсяване на въздуха в техническите аспекти на проблема. Единствено неясно е дали е от зеленото или деоското крило или съвместява и двете.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД