:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 244
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Долорес от "Кранбърис" си отиде загадъчно на 46 г.

Изпълнителката на хита Zombie страдаше от биполярно разстройство
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Долорес О'Риърдън по време на един от последните й концерти с "Кранбърис" - през май м.г. в полския град Вроцлав. Ирландската певица никога не дойде с групата си у нас, но най-запалените фенове успяха са я чуят в Букурещ през юли 2010 г. и в Белград през декември 2012 г.
Първа трагична новина разтърси музикалния свят още в началото на 2018 г. Вокалистката на ирландската група "Кранбърис" Долорес О'Риърдън бе открита мъртва в хотелската й стая в Лондон.

До късно снощи нямаше никакви подробности за смъртта й освен официалното потвърждение от нейния агент, който уточнява, че 46-годишната певица е била в британската столица за записи. "Опустошени сме от смъртта на нашата приятелка Долорес. Тя бе изключителен талант и ние се чувствахме привилегировани да бъдем част от нейния живот от 1989 г. насам, когато започнахме като "Кранбърис". Светът загуби един истински артист днес", написаха останалите членове на групата. Съболезнования в този дух последваха от "Дюран Дюран", Марк Ланъган, Майкъл Стайп от REM и още десетки музиканти, а също и от президента на Ирландия Майкъл Хигинс. Реакцията на новината, дошла от нашумелия в последните години ирландски изпълнител Хозиър, е сякаш най-показателна: "Първият път, когато чух гласа на Долорес О'Риърдън, бе незабравим. Бях в недоумение как може един глас да звучи така в контекста на рок музиката."

Изпълнителката на Zombie имаше психически проблеми в последните години, като едва през миналата година призна, че от доста време страда от биполярно разстройство. Веднага след това бе отменено част от европейското турне на "Кранбърис" с обяснение, че певицата има болки в гърба. Към края на 2017-а Долорес заяви, че вече е преодоляла здравословния проблем.

Преди това, през ноември 2014 г., тя бе за кратко задържана и глобена заради агресия срещу екипажа на самолет от Ню Йорк за Ирландия. Тогава тя обясни поведението си със стреса, причинен от живот в хотелски стаи след края на 20-годишния й брак с бившия мениджър на "Дюран Дюран" Дон Бъртън, с когото имат три деца.

Извън тези проблеми обаче О'Риърдън не спираше да работи активно. Включително и по странични проекти като D.A.R.K., в който тя се събра с басиста на "Дъ Смитс" Анди Рурк, за да издадат през септември 2016 г. албума Science Agrees.

Световна слава за "Кранбърис" донесе хитът Zombie от 1994-а, но специфичното мецосопрано на Долорес завинаги ще бъде запомнено и с песни като Dreams, Ode to My Family, Ridiculous Thoughts, When You're Gone, Just My Imagination и др.

833
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД