:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Кърлинг. Ще посегнем ли на Пирин?

Димитри Иванов
Кметът на Банско Георги Икономов изглежда e много добър организатор, но май е на страната на банскалийските хотелиери. Казват, че те въобще не са банскалии. Те строиха и според мен презастроиха около Банско. Чувам, че сега посягат към Добринище и към Пирин планина. Кой ще им попречи? Те казват, че "зелената мафия" им пречи. Те са печалбари, което си е нормално; може аз да съм дърт мърморан и сега, като вече не мога да карам ски, завиждам на тези, които могат, и мърморя:

Щели да дадат поминък. Техният девиз е "Бъдеще за община Банско", но аз го видях това бъдеще в бетонираното Черноморие.

Мисля, че "зелените" не са мафия, а хора загрижени за хубавия Ирин-Пирин. Една професорка по туризъм в УНСС каза, че в Алпите има много ски влекове и лифтове; да се търсело златната среда между туристическия бизнес и екологията. Вий спомняте ли си, госпожо... Мадам, чели ли сте нашия Алеко Константинов, дето написал "Швейцария ли?" Вижте на картата, госпожо професорке, колко са големи Алпите, колко е мъничък нашият очарователен Пирин. Лете го превалях за седем часа от гара Пирин до Банско. Можех и по-бързо, но посядах да се любувам на чудните гледки.



* * *

Читателю мой, сигурно си виждал Curling по телевизора; май кърлингът е олимпийски спорт. Дори аз, който отдавна си изхвърлих телевизора и го замених с огнище, се забавлявах, когато гледах кърлинг. Прилича малко на боулинг и билярд - една голяма тежка шайба с дръжка, един я засилва и я плъзва по леда да разбишка две по-малки шайби, едната да отиде в синия, а другата в червения кръг, нарисувани на леда. Карамбол. Комичното е, че другите играчи в отборите наведени и надупени, метат и лъскат леда пред голямата шайба да улеснят плъзгането й. Казват, че този спорт се родил в северните страни, където едно време плъзгали камъни по леда, но не знам вярно ли е. Знам, че България не е северна страна, а министър Димов и мадам професорката в УНСС са се надупили на инвеститорите. Въобще кърлингът прилича на нашата политика. Надупвахме се пред Хитлерова Германия, после пред Кремъл, после пред Европа (ще направим така, защото Брюксел така каза). Когато беше президент Плевнелиев, надупен метеше и лъскаше леда пред САЩ и НАТО, които бяха плъзнали да разбишкат Украйна и Русия. Сега като поехме за половин година ротационното европредседателство, как ще играем? Видях, че сегашният президент и летец Радев не играе като играч на БСП. Това е много добре. Премиерът Борисов води разумната политика на възможното. И това е много добре. В Народния театър при откриването на председателството Доналд Туск ме възхити с отличната си реч, произнесена на български. И веднага някакви академици и многознайковци гракнаха: той това не бил казал, онова пропуснал, с поляците не ни свързвала историята. Какво искате критикари? Той да е отегчителен като вас? Не сте ли виждали във Варна парка музей "Владислав Варненчик" на мястото, където през петнайсети век се е сражавала 20-хилядна обединена християнска многонационална войска, предвождана от полско-унгарския крал Владислав Ягело, наречен Варненчик.

* * *

За "Каритас" чух по радиото: Старите птици, които не могат да издържат прелета, биват изоставяни; така е при животните. Но ние сме хора. Съгласен съм. Ала ще добавя - ние сме по-лоши от животните. Бием жените си. Пръсваме в лицата им киселина (знам три случая). Това е противоестествено, това го няма при животните. Петелът се бие с чуждия петел, не бие кокошките си, еленът се бие с другия елен, не бие кошутите си.



Дегенерация при мъжете? Трети пол?

* * *

Истанбулската конвенция уж е срещу домашното насилие. Но тя е уловка за легализиране на еднополови бракове. Мълчи за тях, говори за Gender самоидентификация, избираеми мъжки и женски поведения. Все едно са я писали гейове и лесбийки, които те питат: Отговори с да или не - продължаваш ли да биеш жена си? Ако кажеш "не" признаваш, че досега си я биел, "да" значи продължаваш да я биеш. Подписване на конвенцията означава признаване на измислени полове.

* * *

В "Илиада" Омир разказва как най-силният от мирмидонците, бързоногият Ахил Пелеев се ядосал на предводителя на ахейците Менелай, задето му отнел плячката, красивата пленница Бризеида и отказал да се бие в Троянската война. Бисексуален ли бил Ахил, че дал доспехите си на нежното си приятелче Патрокъл да плаши троянците? Троянският херой Хектор убил Патрокъл; после Ахил убил Хектор. Туй то. Педерастията нам е чужда. Прабългарите били воюващо племе, но нямали такива проблеми, понеже като номади са пътували заедно с жените и децата и през деня воюват, нощем спят при жените си. Хомосексуализмът възниквал при затворени общности от мъже без жени, както при спартанците и османските армии, християнските манастири и английските колежи; във Франция казвали "Ла малади англез", английската болест. Нали знаете вица:

- Чаят ви, сър!

- Вери уел, Джийвс! Погледни през прозореца и ми кажи какъв е този шум навън, Джийвс?

- Протестират гейовете, сър.

- Някой забранява ли им да са гейове, Джийвс?

- Не, сър.

- Тогава защо протестират?

- Защото са гейове, сър.



DI copyright















 Омир възпял Ахил богоравни. Бисексуален ли е бил Ахил ?
 Лордът не казва на личния си прислужник "тенкю". Казва "вери уел"

Прабългарите нямали проблемите на уседналите преди тях. Нямали нужда от Истанбулски конвенции.

 Прабългарите нямали проблемите на уседналите преди тях. Нямали нужда от Истанбулски конвенции.


 Битката при Варна на полскоунгарския крал Владислав Ягело
85
18336
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
85
 Видими 
16 Януари 2018 19:49
- Защото са гейове, сър.
По един колега: п***расти, сър..

ДИ, нищо лично, но колкото до Пирин и Банско: втори лифт е необходим.
Ако не вярваш, отиди когато има повече скиори.
16 Януари 2018 19:54
Не сте ли виждали във Варна парка музей "Владислав Варненчик" на мястото, където през петнайсети век се е сражавала 20-хилядна обединена християнска многонационална войска, предвождана от полско-унгарския крал Владислав Ягело, наречен Варненчик.
По онова време Полша е била огромна Преди шляхтата да тръгне да ни "освобождава", те вече са били освободили Малоросия. От тогава датира братската любов между поляци и украинци. Горе-долу по това време цариградският патриарх е казал "по-добре турска чалма, отколкото папска тиара!" След още 150 години поляците са освободили за кратко и Москва.
16 Януари 2018 20:06
Истанбулската конвенция уж е срещу домашното насилие. Но тя е уловка за легализиране на еднополови бракове.

Тцъ, тцъ. Вождовете на болшевишката революция и зараза са се онождали и без легализиране...
16 Януари 2018 20:07
.
Дори аз, който отдавна си изхвърлих телевизора и го замених с огнище, се забавлявах, когато гледах кърлинг.

.
Телевизорът е бирник в къщата, ограбва най-ценното - свободното време. И което е още по-важно - телевизията не е здравословна за хора, които имат алергия към пропагандата от най-долно качество. Не за пръв път ДИ описва какво е направил с телевизора си. Но за пръв път си спомних с усмивка за постъпката на героя на Чудомир в "Янковото радио".

P.S. Това, че в разказа на Чудомир кръчмата на Янко Басмянков е кръстена "ВАРШАВА", е случайно съвпадение. А може би не.
.
16 Януари 2018 20:13
В Банско е по-добре да се построи алпин-метро.А на Майстора-Хвала!
16 Януари 2018 20:15
.....Дори аз, който отдавна си изхвърлих телевизора..
.
С телевизора е лесно.
Докато с мухлясълите соц-идеи разделянето е по-трудно.....и болезнено..
16 Януари 2018 20:30
Прабългарите нямали проблемите на уседналите преди тях. Нямали нужда от Истанбулски конвенции.

Те затва са пра българе. Щото никой преди тех не е уседнал по нашенско...
16 Януари 2018 20:32
Сичко е много вярно и много ми хареса и си голям майстор! Най-вярно и всичко най- е дето Бризеида я взел Менелай, дето във филма го играеше Мишел Константен.
16 Януари 2018 20:43
Ако не вярваш, отиди когато има повече скиори.

и питай оператора на лифта - колко пускаш на час?

16 Януари 2018 20:44
За 1000 декара големи викове големи протести. Ама Пирин бил малък.. така е ама има и Родопи, има и Рила.. те си стоят и не се застрояват също. Като ще гледаме нека гледаме всички планини. Това, че при нас са наречени с различни имена.. какво значение има?

А какво да кажем за Алпите.. големи са обаче и всеки курорт си има по стотици километри писти и десетки влекове.. Всъщност колко са курортите в Алипте и колко са общо пистите? Колко хиляди километра?

16 Януари 2018 20:47
Отговори с да или не - продължаваш ли да биеш жена си? Ако кажеш "не" признаваш, че досега си я биел, "да" значи продължаваш да я биеш.

Еха-а-а,
майстор си Джимо
ТОЧНО ТОВА Е СЪЩНОСТТА НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ
ВСИЧКИ мъже са насилници.
ВСИЧКИ жени са жертви...
Ерго - мъжете са лоши и са ИЗЛИШНИ!
Айде, не може без тях...
Значи ПОЛОВЕТЕ СА ИЗЛИШНИ.
Да се премахне деленето по пол.
И точно това пише в препоръките на европарламента към ЕК.
16 Януари 2018 20:54
Дегенерация при мъжете?


От известно време си има определение : Pussification of the modern male. Даде го Джордж Карлин преди окончателно да затръшне вратата. ДИ може да ни помогне с превода.
16 Януари 2018 20:58
И кво като е написал Менелай? Ако беше написал Агамемнон, въпросът му за Ахил щеше ли да увисне?
16 Януари 2018 20:59
Благодаря ти и днес DI, за споделените мисли!
16 Януари 2018 20:59
Частта за Банско подкрепям с две ръце! Но за Конвенцията не съм съгласен. Там проблемът е следният. Никой не спори за сексът. Дали по хромозомите или с поглед в гащите - сексът е ясен. Но какво поведение ще възпиташ у един мъжки секс /пол/ - дали да е "турчин", да държи жена си в харем, да я кара да носи фередже, да не може да излезе сама на улицата, да я налага при провинение? Този джендър /мъжко поведение/ го възпитава обществото. Ето това ни казва Конвенцията - не трябва да се налага чрез възпитание поведение, което в бъдеще да води до насилие над жените! Целта е да се промени възпитанието на джендър /мъжко поведение/ към джентълменско и кавалерско, равноправно поведение към жените.
16 Януари 2018 21:06
Прабългарите били воюващо племе, но нямали такива проблеми, понеже като номади са пътували заедно с жените и децата и през деня воюват, нощем спят при жените си.

Теа представи са кат за некъф цигански катун, идещ от не знам къде си...
16 Януари 2018 21:12
Това не го казва конвенцията. И превъзпитаването на турците да не бият жените си не е работа на конвенцията. Това е работа на вътрешното законодателство. Поне в нашето е така. Конвенцията казва друго - че не можем да се ограничаваме в някакъв архаичен дуализъм - мъже-жени. Желаещите могат да изберат за себе си и нито едното, нито другото - т.е. джендър. Джендър си е обикновена дума в някои езици, но очевидно някои не са съгласни със значението, което хората са ѝ придали, та се е наложило специално разясняване как за в бъдеще да разбираме "джендър". Нещо, което не е трети пол, но също така не е и нито един от досегашните два пола. Е, как да го разберем това - не е нито първо, нито второ, а нещо различно, което обаче не е трето.
Хайде, джендъри, обяснете за същността си.
16 Януари 2018 21:14
тпруу мии
16 Януари 2018 21:39
Неизвестенизвършител, къде го прочете това: Конвенцията казва друго - че не можем да се ограничаваме в някакъв архаичен дуализъм - мъже-жени. Желаещите могат да изберат за себе си и нито едното нито другото - т.е. джендър. Прочети моя пост - конвенцията казва това - да се възпитава поведение на ненасилници.
16 Януари 2018 21:48
Само това ли казва? И който не я ратифицира няма да възпитава поколение от ненасилници?
16 Януари 2018 21:52

ПОКЛОН Г-Н ИВАНОВ!

Кратко, ясно, точно на прицел както винаги.
Красота.

За много години!

--------------------------------------------

Mavrodinov
16 Януари 2018 20:59

Ех, Mavrodinov - не можете да избягате от природата си!
Вие с КОНВЕНЦИИ ли възпитавате децата си в 21-ви век
или със здравия си разум?!

И значението на „джендър“ е толкова далече
от вашето „джентълменско отношение“ към жените,
колкото изток от запад.

Четете по-грамотно, ако можете! И не манипулирайте хората
около вас с глупости за равноправие, уважение към жените и т.н.

А и Джимо е пояснил по най-перфектния начин – що е то
Истанбулска конвенция и кому е нужна тя – с вица накрая!
... на гейовете „Защото са гейове“ !!





16 Януари 2018 21:53
- Джийвс, какво е това нещо, което трябва да ратифицираме?
- Конвенция, сър.
- За какво е тази конвенция?
- За възпитаване на ненасилници, сър.
- А ние насилници ли възпитаваме?
- Не, сър.
- Тогава защо да я ратифицираме?
- Конвенция, сър.
16 Януари 2018 22:27
За да си възпитан, кавалер, джентълмен (в добрият смисъл) не трябват "конвенции", а малко тояга, много ласки и още повече приказки и обяснение кое-как е и защо трябва да е така, на децата. Нарича се ВЪЗПИТАНИЕ или първите седем години (7)!!! А не някакви либерални бълвочи, и т.нар. "американско възпитание", каквото и да е значело навремето - сега е проявило истинската сущност и съдържание като гнусна, дегенератна снимка във фиксажа.

Нещо което липсва на повечето от вас тук дрогаре и тавагищи "партнери" тъдява, особено на омразниците (по Д.И.) - липсва ВЪЗПИТАНИЕ.

Колкото до уж древните (елини, а не съвременни гърци) и между впрочем - траките, самият Александър е бил разгащен и обратен. Но те както е известно са създали робовладелската "демокрация" - първообраз за съвременните робовладелци и световни Паразити в едно. Така, че ципокрилото и другите адепти, няма какво толкоз да се лезят наоколо.

Колкото до Банско - съм го писал не веднъж. Да правят каквото правят, но проблемът тъдява е ХИЩНИЧЕСКОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАЦ. БОГАТСТВА В ПОЛЗА НА ШЕПА СЕНЧЕСТИ "БИЗНЕСМЕНИ". Отзад зад тях остава поле опасано от скакалци. На "запад" има писти и лифтове, но след сезона, терените се поддържат. Който е ходил лятото около пистите по Пирина, знае на какво са замязали. После има вайкане на мутро-хотелиерите, що р. Глазне им напълнила Курниците с камъне и дърве. Смешници, търтей и мародери. От прости хора - само простотии могат да се очакват...

За г-н Иванов и този път -
16 Януари 2018 22:42
между впрочем - траките, самият Александър е бил разгащен и обратен.

Траките като най-голем европейски народ нема как да са обратни.
Що се отнася до Александър секиму е известно, че се жени за принцеса Роксана и от нея има син, отровен на възраст преди да стане да стане законен престолонаследник...
16 Януари 2018 22:52
Икономът отговаря very well Sir = разбрах изпълнявам.
Свиквайте
16 Януари 2018 22:56
Дали французойките обичат петли? Все пак, друго е да те ухажват като гълъб, вместо да те яхат направо, без питания, приклещена за врата. Макар че, от гледна точка на съвременното развитие за права на човека и това при гълъбите вече може да се претендира за психически натиск. Посегнаха на Пирин, въпросът е дали ще ги спрем. Някои се мислят много курназ и пеят „няма не искам, няма недей..“, все едно това е ценност. Чухте ли какво каза Волен Сидеров по въпроса? Чухте ли някой от кокошарника да възрази
16 Януари 2018 23:16
Конвенцията предизвиква такъв прилив на адреналин, че да се говори, че била за ненасилие е направо смешно.

Тя предизвиква към насилие.
Но посочва към кого НЕ бива да е насочено то.

Изброени са всички, освен мъжете.

Мъжете в конвенцията имат избор.

Те могат да бъдат или насилници, или педераси.

Последното се пише с "т".
16 Януари 2018 23:31
за банско - не съм съгласен с автора. а и екоталибаните са ми противни. много са се ояли - не им стигат парите дето броиха делфинчета, а още искат некой да им киха. кофти работа.

относно конвенцията - може ли някой да обясни защо аз, ако реша, че съм наполен или марсианец, ще тръгнат да ме лекуват, но ако реша, че съм жена - ще тръгнат да ми защитават правата?
16 Януари 2018 23:37
Що се отнася до Александър секиму е известно, че се жени за принцеса Роксана и от нея има син

Имах един съученик - лют пе*ераст отвсякъде. Тогава пе*ерасите още ги биеха, та той, с цел лична безопастност, си беше хванал женско гадже (също моя съученичка). Един ден я питах:"Абе, той.. такова ли нормално". Тя вика:"Да бе. Да не повярваш".
По късно стана нормално да си пе*ераст. Тогава той си хвана един пич за гадже. Чух че имали много страстна и романтична връзка.
Та, няма проблем един хомосексуалист да има деца.
17 Януари 2018 00:10
Е, остава тоа твой съученик и да ожени 10 000 войника като Александър, да завладее половин Азия и мое да се брои за равен с него...
17 Януари 2018 00:12
П.е.д.е.р.а.с.т.и, сър!
17 Януари 2018 02:18
Като запален скиор и планинар съм твърдо против втори лифт на Банско. От 10 г. карам само в Австрия и Италия, на море в Гърция и не съм стъпвал на Черно море. И ми е страшно тежко, че не мога да карам ски в родината си или да отида на Арапя, Синеморец, Крайморие. Оставям парите си в чужбина, вместо да ги оставя в България Мафията отдавна овладя държавата и строи безогледно, без мозък, без инфраструктура, без паркинги и удобства. Никога в Австрия, Италия или на Лейк Тахо не съм имал каквито и да е проблеми с паркирането, независимо от големия наплив на скиори. Паркингите почистени, безплатни, безплатно извозване до кабинката, максимум 15 мин чакане, уникално обработени писти. Къде го виждате това в Банско, Боровец? Отвратителни условия и дране на няколко кожи. Като роденият в Банско Вапцаров ще кажа, че тази страна не е моя страна и ми е чужда. Някой може ли да даде смислен отговор защо от 1990 до 2000 г. карахме без проблем ски на Банско без нито една кабинка, спахме и разпускахме в механите на разумни цени? Кой бетонира Банско? А с втората кабинка ще го довърши окончателно. Когато обективният природен ресурс позволява Х посетители, а ти да позволиш 5Х, а сега и 10Х, това е пълен идиотизъм. Огромно количество мръсни пари натиска за изпиране в Банско. Добре дошли в държавата на мафията, в държавата на Бойко Борисов и Юлен.
17 Януари 2018 06:41
защо от 1990 до 2000 г. карахме без проблем ски на Банско


Защото много по-малко ходеха да карат ски.. както българи, така и чужденци.

И в момента там залежава огромна част от националното богатство във вид на хотели, апартхотели и т.н. И след като държавата едно време е разрешила това яко презастрояване.. както и тогавашните зелени са разрешили.. сега ще трябва да разрешат допълнителен лифт.. и допълнителни паркинги и т.н... иначе всичко това там построено ще стои като паметник на безумната демокрация.

А защо в чужбина е добре.. ами защото там поливат с милиарди евра, долари и т.н. дали напечатани, дали окрадени.. дали изсмукани от другите държави които са владели или просто са имали възможност да източат.

Да се възхищава човек на такива места е хубаво.. но това е все едно да се възхищава човек на къщата на някой мафиот и на къщата на неговия фризьор да речем.. само че тук става дума за държави...
17 Януари 2018 07:58
"Един ден я питах:"Абе, той.. такова ли нормално". Тя вика:"Да бе. Да не повярваш"."


И кво? Твоята съученичка знаела, че оня го таковат мъже, ама и тя се натаковала с него? И чак се учудила, че се получило, че и продължила...
Какви съученички имали хората, ейиии...
17 Януари 2018 08:07
И в момента там залежава огромна част от националното богатство във вид на хотели, апартхотели и т.н.


Не думай...
Като са хотелите на офшорки, пак ли е национално богатство? Питам за един приятел...
От друга страна винаги съм си мислил за "национално отговорните капиталисти" като за "National treasure".
17 Януари 2018 08:19
" .. иначе всичко това там построено ще стои като паметник на безумната демокрация..."

А не е ли ???

Ски писти има на десетки места в планините в България ! И почти навсякъде са натоварени едва 40% от капацитета им .
В Банско е нужна само по-добра организация и по-големи кабинки на съществуващия лифт .
А хотелите не са полупразни заради "малката пропускателна способност на съществуващия лифт" - пред колко от тях има паркинги за автомобилите на гостите на хотела ?
А как стои въпроса с водоснабдяването и канализацията на сега съществуващите хотели ?
17 Януари 2018 09:20
Мисля, че "зелените" не са мафия, а хора загрижени за хубавия Ирин-Пирин.


Да, точно така, а името "зелените" им е дадено не заради зелената гора, а от цвета на банкнотите , които Швейцария налива във фондациите им !
Това Джимо няма как да го разбере втренчен в огнището си и заровен в спомените, когато е можел да покори Пирин ...пък и други едни неща да покорява тоже !
17 Януари 2018 09:41
Джимо
17 Януари 2018 09:55
Педерасти сър !
Крайно време е нещата да почнат да се наричат с истинските им имена.
Цигани, негри, педерасти ....
17 Януари 2018 09:59
Butch
17 Януари 2018 08:07

Всичко де е в България.. независимо на кого е собственост - е национално богатство. И не трябва буренясва. Щото това е загуба за всички.

Само вижте в градовете в провинцията как е - изоставени сгради.. рушащи се.. и в същото време собствениците вместо да ги поддържат и използват.. отиват да строят нови сгради, които след някоя и друга година стават стари, че и някои се изоставят.. но не се продават - щото видите ли малко дават, или просто държавата заради зелени, червени, сини не дава.

Друг е въпроса.. че заради неадекватното облагане.. офшорките наистина източват държавата... а и не само те. Собствениците реално източват държавата.. щото бюджета се пълни не от тях, ами от работещите и то на заплата.. тия с големите фирми - "инвестират" и не плащат данък печалба.. нито ддс..
17 Януари 2018 10:03
Статията
17 Януари 2018 10:24
щурчо
16 Яну 2018 20:06


А бащите-основатели на САЩ? С черните си роби. Че и обикновените робовладелци. Саймън Легри е бил влюбен в чичо Том и затова е практикувал садизъм върху него. Мазохизъм не е успял, защото чичо Том не смеел да го шиба.
17 Януари 2018 11:12
mick

Алпите е висока планинска верига. Съответно и пистите са в незалесената зона. Както се беше изказал един дебил в 24 ч. Ама видите ли има писта на ледник, което било лошо според него, а ние тук не щем да правим писти и лифтове. Само че тук планината е ниска, трябва да се сече и то в зона с вековни мури. Многократно беше споменавано, какво значение имат дърветата и то не само за красивата гледка и биоразнообразието, и до какво води обезлесяването. И всичко това за 3 месеца сезон, при положение, че тук пистите посмъртно не могат да имат това качество и дължина както в Алпите, поради съвсем естествени причини. Така тук ще идват основно "скиори", за които ските са между другото, на заведенията и СПА-то, а да и Каролев ще идва разбира се. А последиците ще остават за цяла година да грозят планината, а ще заплашават самите банскалии, когато ги отнесе някой порой или кално свлачище.
17 Януари 2018 11:37
Devil i Дмитрий
17 Януари 2018 11:54
аиг
17 Януари 2018 11:12

Искате да кажете, че не са секли изобщо дървета за лифтовете? И навсякъде пистите им са на незалесени места?

17 Януари 2018 12:04
Джимо
А Манрико е прав, за това, че не Менелай, отмъква Бризеида и това ми напомня как отвръща Ахил, след заръката от Хера да не сече главата на Агамемнон и разрешението, да си го изкара с каквито думи иска....

Думи обидни веднага Ахил богоравен отправи
към Агамемнон Атреев, не сдържайки никак гнева си:
„Ах ти, пияницо, с кучи очи и сърце на кошута!
Какъв образ, а Манрико!

Гърция, ратифицирала ли е обсъжданата конвенция?

Гърците измислили секса. Римляните решили да го разнообразят, като вкарали и жената в него...

17 Януари 2018 12:10
Има един чудесен български филм от "онова" време: „Преброяване на дивите зайци“.
Мисля си, че с Истанбулската конвенция нещата са много подобни, само дето както е тръгнало скоро ще търсим "диви" мъже, ама резултата ще е като във филма.
17 Януари 2018 12:20
Не съм обиколил всички курорти в алпите, като гледам никой тук не е. Това което искам да кажа е, че поради естествените природни даденост, изключително разпространени са алпийските и субалпийските зони( то дори името е нарицателно), където растителността е тревиста до към храстова. Плюс широкото разпространение на ледници. Тоест перфектни условия за развитие на ски спорта. Писти с голяма денивелация и терени, които изискват само разчистване без изсичане на дървета, плюс много дълъг сезон без необходимост от изкуствен сняг. Не мога да гарантирам, че навсякъде е така, но където ми е попадало за писти от стотици километри е ставало дума точно за такъв терен, а често и за ледници. А със сигурност едно нещо го няам в Алпите огромно бетонно разширяващо се гето в основата на писттие
17 Януари 2018 12:42
Истанбулската конвенция уж е срещу домашното насилие. Но тя е уловка за легализиране на еднополови бракове. Мълчи за тях, говори за Gender самоидентификация, избираеми мъжки и женски поведения. Все едно са я писали гейове и лесбийки, които те питат: Отговори с да или не - продължаваш ли да биеш жена си? Ако кажеш "не" признаваш, че досега си я биел, "да" значи продължаваш да я биеш. Подписване на конвенцията означава признаване на измислени полове.

17 Януари 2018 13:05
За АИГ - поддържам и двете му мнения .

- Така и не разбрах от мнението на многоуважавания от мен МАРКС за релацията Алпите - Пирин, смисъла (явно съм разсеян). Да, учил съм, че Пирин е също Алпийска планина. Но е компактна, не много голяма и сравнително "дива" съотнесено към Алпите. И с това не е подходяща за масов спорт... И да, познавам повечето алпийски курорти и съм карал много сезони ски в 4 държави из цитираните. Познавам ги и тогава, когато няма сняг и знам как изглеждат пистите, когато е станало топло. Как се стопанисва планината. Не спорадично, не е изоставена, а просто хората там си гледат работата както трябва. Докато тука при елементарен проблем се правят комитети, заседания, съвещания, пътни карти и прочие вербални отпадъци и боклуци - но действителна работа, вложен умствен петмез и ТРУД, просто няма на лице!!!

- Затуй твърдя, че трагичността за планините тук, природата, морето - произлизат най-вече от и заради варварското отношение на "бизнесмените" - бандити-мафиоти в целостта си - към всичко с което се захванат, което докопат и започнат да го изстискват до кръв...

Рила има също много хубави местности за ски, но те трябва да се усвоят, да се направи удобен транспорт, лифтове и пр. Онзи ден бях в Сапарева баня и видях в информационния център при гейзера макет на Рила и предлаганото за там, ски строителство... Хубаво и удобно място, вероятно с по-малко гори или без, най-отгоре. Близко е до София, а селищата наоколо биха се давръндисали чрез повечето посетители.

Но повтарям - каквото и да се прави, щом липсват вродените черти за ред, за стопанисване, за градивност - пишете всичко "БегалО". С Африкански скакалци - ниви се не отглеждат!

После, зелените талибани ви биле виновни - не, че са много свестни, но където имат право, ИМАТ! И още нещо, Пикачо, остави тази глупост, тази мантра, че швейцарците плащали на талибаните да църкат. Пълна глупост е - много им пука на егоистите там (такива са по ген), за някакви си балканци, че щели да изпосерат и последните неща, що годе запазени от апокалиптичния "преход" провеждан тук - с ТЕРМИТИТЕ на територията начело.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД