:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 234
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Юнкер и Туск все още се надяват да няма Брекзит

Доналд Туск
Шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателят на Европейския съвет Доналд Туск продължават да се надяват, че Великобритания ще размисли и няма да напусне общността, предадоха информационните агенции. "Ако британското правителство се придържа към решението си да напусне ЕС, това ще се случи през март догодина, освен ако няма промяна в мисленето и в сърцата на нашите британски приятели. Сърцата ни са още отворени за вас", заяви Туск в реч пред ЕП, който заседава в Страсбург. "Надявам се думите на Туск да бъдат чути в Лондон", заяви Юнкер пред евродепутатите.

Лондон няма намерение да остава в ЕС, стана ясно от изказване на външния министър Борис Джонсън пред в. "Гардиън". Той обяви, че след Брекзит Великобритания ще има още повече пари за обществени услуги, отколкото обещаните над 350 млн. лири седмично. "Много сме подценили сумата, върху която ще си върнем контрола", твърди Джонсън.

Брюксел затяга условията в следващите преговори с Лондон за сключване на сделка за Брекзит, писа в. "Файненшъл таймс", като цитира документ с препоръка на главния преговарящ от името на ЕС Мишел Барние. В него се казва, че Великобритания трябва да се придържа стриктно към по-строги условия, свързани с имиграцията, външната търговия и правата за риболов за срок от почти 2 години след излизането си от ЕС. То трябва да стане на 29 март 2019 г.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Британският евродепутат и евроскептик Найджъл Фарадж слуша реч по време на сесията на Европарламента в Страсбург.
664
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД