:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 319
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Усвоени са само 9% от европарите за селските райони

.
Усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) пъпли. Към момента по нея са разплатени едва 8.94%, показва справка на фонд "Земеделие". Към 30 декември миналата година са изплатени 154.3 млн. евро, въпреки че са договорени почти 600 милиона евро от европейските средства за земеделие. Част от мерките по ПРСР все още са с нулево изпълнение - става въпрос основно за т.нар. екологични услуги, сътрудничество, управление на риска и др.

За мярка ''Екологични услуги'' например са предвидени над 6 млн. евро, но не е подадено нито едно заявление, не е сключен нито един договор и логично - усвояването е нулево. Сходна е и ситуацията по мярката, свързана с обновяването на селата. Там бюджетът е над 531 млн. евро, но от тях са усвоени само 0.53%. Въпреки че са подадени 1286 заявления, сключените договори са едва 113. Най-голямото усвояване от ПРСР е по мярката ''Консултантски услуги, управление на стопанството'' - 75.20%.

До момента общо 4290 са сключените договори по програмата, въпреки че са подадени над 14 хиляди заявления. Периодът за изпълнение на ПРСР е 7 години и обхваща интервала от 2014 до 2020 г.
737
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД