:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Лудогорец" си намери нападател в Полша

Българският шампион ще плати 1 млн. евро за Якуб Швиерчок
СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА "ЛУДОГОРЕЦ"
Клаудиу Кешерю е поздравен от Абел Анисе (вляво), след като е открил резултата при победата на "Лудогорец" с 2:0 над румънския "Ботошани" на лагера в Турция. Следващата контрола от лагера е в събота срещу 1/8-финалиста в Шампионската лига "Шахтьор" (Донецк).
След неколкократни неуспешни опити да намери нов нападател "Лудогорец" изглежда е открил такъв. Според полски издания това е футболистът на "Заглембе" (Любин) Якуб Швиерчок (25 г.).

Той преминава в тима през лятото и оттогава се представя впечатляващо в елитната дивизия Екстракласа, като отбеляза 16 гола в 21 мача. Преди това е бил в няколко други полски отбори - "Полония" (Битом), "Пиаст" (Гривице), "Завиша" (Бидгошч), "Гурник" (Лечна) и ГКС (Тихи), а през сезон 2011/12 е бил в "Кайзерслаутерн". В немския тим записва 6 мача в Първа Бундеслига, като един от тях е под ръководството на Красимир Балъков. Има и два мача за националния тим на Полша, както и няколко за младежката и юношеските формации.

Според информациите Швиерчок вече е дал съгласието си да бъде трансфериран в "Лудогорец", където от есента играе сънародникът му Яцек Горалски. Сайтът weszlo.com разкрива дори, че българският клуб няма да търси съгласието на "Заглембе", а директно ще плати откупната трансферна клауза на играча, която е в размер на 1 млн. евро.

Швиерчок е търсен като алтернатива на Клаудиу Кешерю, след като "Лудогорец" се раздели с Жуниор Кишада. Още повече че има вероятност Кешерю да бъде продаден до края на месеца. След победата с 2:0 над "Ботошани" (Рум) в контрола, играна в Турция, румънският нападател изненадващо намекна, че може и да остане при разградчани. "Хубаво е, че има интерес към мен. Това доказва, че си върша добре работата. ПАОК е много интересна опция, но не мога да коментирам нищо повече. Ще анализирам ситуацията. Има време и възможност да подновя договора си с "Лудогорец". Трябва да бъда готов да взема решение във всеки един момент, защото до края на договора ми остават 6 месеца", каза Кешерю, който вкара първия гол срещу "Ботошани". Вторият бе на бразилеца Натанаел.

След победата треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров призна, че чака всеки момент нов нападател, както и че се търси краен защитник. "Нашите цели са първенството и мачовете с "Милан", а не резултатите в контролите. Дори в деня на контролните мачове пак тренираме. Имаме все още проблеми с физическата подготовка, на играчите са им тежки краката. Но трябва да се изчистят тези неща", заяви Димитров.

Междувременно "Калчомеркато" съобщи, че бразилският защитник на "Лудогорец" Сисиньо е вариант №2 за нов десен бек на италианския "Интер" след Стефан Лихтщайнер ("Ювентус").

 Якуб Швиерчок
1139
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД