:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Близки срещи с третия пол

Ахил и Патрокъл са осъзнати джендърно, ала Омир изглежда не бил и ни спестява тази част от епоса, та трябва да се досещаме сами или да ни подсказва Шекспир.
Откакто полът стана обект на парламентарен контрол, нещата съвсем се объркаха. То с всичко е така – като искаш да объркаш нещо, пускаш го да го контролират в парламента и работата е готова! Допреди година всичко си беше на място – имаше си два пола, а всички останали наричахме по начина, по който публиката нарича съдията, когато свири засада. А сега – моля ви се – измислиха и трети!

Но невинаги парламентът е виновен за нашите беди – тоя път сам съм си виновен, че си седнах върху очилата. Резервни нямам – трябваше да стигна до пазара, където един мушморок продава китайски срещу три кинта.

Лошо нещо е това диоптърът – върви си човек по улицата, а без очилата не може да различи какво се задава насреща – дърво или човек, куче или котка, мъж или жена.

Зададе се автобусът, но оттук минават три линии, виждам, че е автобус, само че номерът не мога да разчета.

- Извинете – казах, - госпожо, кой номер е тоя?

- Каква госпожа съм ти аз, бе – отвърна дрезгаво запитаният и набързо ме квалифицира като същество от третия пол.

- Извинете – рекох, - без очилата за нищо не ставам, не беше нарочно.

- Ти и с очилата за нищо не ставаш – каза онзи и пак ме прати при третия пол.

Не влязох в разправии, защото автобусът отвори врати, тълпата ме понесе и ме вкара вътре.

- Давай навътре, има място – бута ме един в гърба и ме определя като същество от третия пол.

Шофьорът наби спирачки, за да не сгази някаква баба и всички в хор определиха не само неговата, ами и на бабата сексуална ориентация. Странно – и двамата се оказаха от третия пол! Много разпространен се оказа! И после се чудим защо демографията никаква я няма!

Край пазара имаше митингче – някакви носеха плакати, които не можех да прочета, но пееха песничка, с която определяха тези, срещу които протестираха, като недостойни представители на третия пол. От тротоара някакъв пък определи митингуващите като третополови протестъри.

Слава Богу, мушморокът с очилата си беше на мястото, закачих си китайските рамки на носа – благодат! Всичко отново стана на фокус, всичко си дойде на мястото! Купих си вестник, погледнах - на първата страница обясняваха как някакъв бил от третия пол, но не в онзи смисъл, а в много по-лош, защото нямало нищо по-лошо от трети пол на властови позиции.

На вътрешните страници пък някакъв се кълнеше, че всички представители на другата партия били до един от третия. Кой – в буквален, кой – в преносен смисъл.

Прибрах се, пуснах телевизора, да видя новините – обясняваха как токът щял да поскъпва, макар и не за всички, и изведнъж прозрях – и тия, от енергетиката, май са от третия пол!

И хлебарите. И месарите. И ония, от бързите кредити. И данъчните!

Данъчните – със сигурност - всичките!

Ще ни съсипе тоя трети пол, да знаете, ще ни скапе държавата!

Аз, за всеки случай, мисля да си измисля някакъв четвърти – с тия досегашни три се видя, че доникъде няма да я докараме...
1268
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД