:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 176
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Чилич измести Димитров от Топ 3

С третия си финал в Шлема хърватинът стигна до трето място в света
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Крясък на триумфа е ознаменувал победата на Марин Чилич над Кайл Едмънд в първия 1/2-финал на Australian Open.
Първият престой на Григор Димитров в Топ 3 на световната ранглиста по тенис приключва след точно десет седмици. Идния понеделник българинът ще отстъпи третото място на Марин Чилич, който се класира за финала на Откритото първенство на Австралия и така изпревари 26-годишния хасковлия.

На 29 г. хърватинът поставя личен рекорд в класацията на АТР, където досега бе стигал най-много до №4 - миналия октомври. Чилич извоюва мястото си в челната тройка, елиминирайки Кайл Едмънд с 6:2, 7:6 (4), 6:2 на 1/2-финалите в Мелбърн. Именно англичанинът победи Димитров в предния кръг от първия за годината турнир от Големия шлем.

"Едмънд играе великолепен тенис и прогресира много в тура - коментира Чилич след победата. - Пътят му беше много труден до полуфиналите, взе няколко скалпа, но това му оказа влияние в днешната среща. Със сигурност най-доброто тепърва му предстои."

За Чилич участието в неделния мач за титлата ще бъде трето в най-престижната верига, при това на трети различен турнир. Шампионът от US Open `14 и финалист от "Уимбълдън `17" не е стигал до последния мач само на "Ролан Гарос", като най-доброто му представяне в Откритото първенство на Франция в Париж е 1/4-финал през 2017 г.

"Чувствам се много добре - добави Марин след победата си вчера. - В тази среща натоварването ми беше по-различно, в сравнение с мача с Надал. Вдигнах нивото и имах енергия. Като цяло се чувствам добре и благодаря на хората от екипа ми за моето състояние. Най-хубавото е, че имам два почивни дни и се надявам да съм в перфектна форма в неделя."

Чилич със сигурност ще има ден повече за възстановяване от своя съперник във финала, който ще бъде определен едва днес в сблъсъка между рекордьора с 19 титли в Шлема Роджър Федерер и 21-годишната сензация Чун Хьон. Хърватинът похвали и швейцареца, и корееца за представянето им дотук.

"Чун направи страхотни мачове - отбеляза следващият №3 в света. - Може би кортът тук е много добър за неговия стил на игра от дъното. Движи се много добре и се плъзга като на клей. Този пробив в тура е хубав и той дойде след успеха му на младежкия "Мастърс" в Милано. Федерер сервира много добре и играе агресивно. Ако сервирам добре и не му оставям той да контролира мача и да ме движи, имам своите шансове."
897
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД