:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 459
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Линдзи Вон пропусна да завоюва победа №80

Снимка: ЕПА/БГНЕС
24-годишната Венди Холденер ликува след третата победа за Световната купа в своята кариера.
Линдзи Вон поведе след супергигантския слалом, но не успя да спечели своята победа №80 в състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Във вчерашната комбинация в Ленцерхайде (Швейц) американката имаше повече от 70 стотни аванс, но в слалома, който не е предпочитана от нея дисциплина, се забави и това й отреди 4-то място. Така единственият скиор алпиец с 80 и повече победи в историята си остава легендарният швед Ингемар Стенмарк (86).

Спечели швейцарката Венди Холденер, която бе 4-та след супер-Г, но кара силно в слалома. Това е първата й победа през този сезон и общо трета в кариерата. За последно тя спечели отново в Ленцерхайде, и отново в комбинация - през 2016 г.

Челната тройка допълниха Мата Басино (Ит) и Ана Бучик (Слвн), като се възползваха от това, че втората и третата от супер-Г - Федерика Бриньоне (Ит) и Рагнхилд Мовинкел (Нор), не завършиха слалома.

В генералното класиране води носителката на Световната купа Микаела Шифрин (САЩ), която пропусна състезанието. Тя има 1477 т., Холденер е втора с 686, а трета е Виктория Ребенсбург (Гер) с 634 т. Следващите състезания на дамите са гигантски слалом (събота) и слалом (неделя), пак в Ленцерхайде.
1043
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД