:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Красимир Анев спечели бронз на европейското по биатлон

Българинът вече има шест отличия от първенства на Стария континент
Снимка: Фейсбук
Красимир Анев (№104) очаква да получи бронзовия си медал на почетната стълбичка във Вал Ридана.
Асът в националния ни отбор по биатлон - Красимир Анев, спечели бронзов медал в спринта на 10 км от европейското първенство във Вал Ридана (Ит). 30-годишният самоковец бе със заден стартов номер - 104, и това му попречи дори да се изкачи още по-нагоре на почетната стълбица, защото трасето за ски бягане вече бе доста поизровено. Анев не направи нито една грешка в 10-те си изстрела, но остана на 5.5 сек. от втория - Александър Логинов (Рус, №36), и на 24.5 сек. от победителя Андрейс Разторгуевс (Лат, №78), които не свалиха по една мишена.

Изоставането на Анев обаче е добра предпоставка да гони още едно отличие на Евро`18, защото в днешното преследване първите 60 от спринта потеглят през интервалите, които ги разделят.

Медалът на Анев е и негов шести на европейски първенства за мъже. Миналата година той взе две отличия на шампионата в Дужники-Здруй (Пол) - сребърно в индивидуалното състезание на 20 км и бронзово на спринт. Освен това Анев има второ място от преследването на Евро`14 в Отепее (Ест) и трети места в индивидуалните надпревари в Банско`13 и Вал Ридана`11.

Най-напред от останалите български биатлонисти вчера завърши Владимир Илиев - 31-ви след два грешни изстрела и изоставане от 1:38.3 мин. след победителя. Място в днешното преследване на 12.5 км си спечели също Антон Синапов (2 грешки), останал 55-и, на 2:18.0 мин. След 60-о място, без право на участие в преследването, се наредиха Димитър Герджиков (3 гр.) - 62-ри, Михаил Клечеров (2 гр.) - 70-и, и Димитър Парталов (0 гр.) - 88-и. Именно Парталов не е в заявения 5-членен пълен мъжки отбор за олимпийските игри в ПьонгЧанг`18.
1013
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД