:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И параолимпийците на Русия ще участват като неутрални

Международният параолимпийски комитет (IPC) вдигна забраната за участие на руски спортисти на зимните игри в ПьонгЧанг`18 (9-18 март). От комитета обявиха, че разрешават участие под олимпийския флаг на състезатели от Русия, които отговарят "на стриктни условия", сред които: да са покрили квалификационните норми; да са дали поне по две допинг проби в последните 6 месеца преди игрите; да не са замесени (съзнателно или не) в антидопингово разследване в Русия или чужбина.

Тимът ще се нарича Неутрални параолимпийски спортисти (NPA) и IPC очаква в него място да намерят между 30 и 35 руски спортисти с увреждания в пет вида спорт. На екипите на NPA няма да има никакви национални руски символи, няма да бъде разрешено и носене или демонстриране на руски флагове вътре или в близост до всеки обект, който има отношение към параолимпиадата.

Въпреки че ще участват като неутрални, руските параолимпийци получават за първи път въобще разрешение от IPC да се състезават, откакто през август 2016 г. (след излизането на доклада "Макларън" за системни допинг нарушения в Русия) комитетът наложи тотална забрана за участие под каквато и да е форма на руснаци в международни състезания. Забраната влезе в сила от летните игри в Рио`16.
694
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД