:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

УЕФА може да забрани играта с глава при децата

---
УЕФА може да забрани играта с глава в детско-юношеския футбол, ако изследванията покажат, че това води до мозъчни травми. Президентът на европейската централа Александър Чеферин обеща, че ще вземе мерки, ако се намерят доказателства, че ударите по топката с глава водят до деменция години след това.

В момента се прави изследване, което показва колко често децата отиграват с глава и какъв е ефектът върху мозъците им. В САЩ на деца под 11-годишна възраст е забранено да играят с глава от 2016 г. Асоциацията на професионалните футболисти в Англия поиска същото правило да бъде въведено и на Острова.

Попитан дали такава забрана може да бъде въведена във всички държави, членуващи в УЕФА, пред "Дейли Телеграф" Чеферин каза: "Трябва да гледаме сериозно на този въпрос, разбира се. Ако се докаже, че това води до увреждания, особено при децата, трябва да сме стриктни. Това е проблем в много спортове, включително и във футбола."

Чеферин каза още, че УЕФА може да въведе по-строги наказания за расистки прояви при младежите. Словенецът поиска да се срещне с юношата на "Ливърпул" Риан Брюстър, който се оплака от расистки обиди от страна на трима играчи на "Спартак" (Москва). Двама от тях се разминаха без наказание, а третият случай все още се разглежда.
688
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД