:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пикът на грипната епидемия отминава

За четвъртата седмица на тази година има леко намаляване на броя на болните от грип, което означава, че е достигнат пикът на епидемията, обяви вчера пред БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. При 139 хиляди болни през седмицата 15-21 януари през миналата те са били 120 хиляди, обясни той. От началото на годината от грип у нас са боледували около 400 хиляди души.

Кантарджиев изчисли, че при толкова болни още около милион и половина са придобили имунитет, така че към момента вече около 2 млн. българи са придобили имунитет.

Едва следващата седмица обаче ще може да се каже дали обявената в голяма част от страната епидемия ще доведе до рязък спад на заболеваемостта, допълни Кантарджиев.

Още 6 области в страната от вчера са в грипна епидемия - Варна, Враца, Монтана, Русе, Кюстендил и Сливен. През миналата седмица епидемия бе обявена на територията на шест други области - Стара Загора, София област и София-град, Ямбол, Видин и Габрово. Не се учи в 619 училища.
935
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД