:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 563
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скандал с тестове върху хора и животни разтърси автобизнеса на Германия

"Фолксваген", "Даймлер" и Бе Ем Ве са финансирали опити с вредни газове, разкриха медии
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Млади хора са били подложени на тестове, включително вдишване на вредни газове, в университетската болница в град Аахен.
Германското правителство осъди остро опитите с хора и маймуни от страна на автомобилните компании в страната и настоя мениджърите на три концерна да вземат мерки в тази връзка, съобщиха агенциите. "Тестовете с маймуни или дори с хора са морално абсолютно неоправдани и повдигат множество важни въпроси за това кой стои зад тях. Надзорните съвети на тези, които са възложили поръчките, носят специална отговорност", заяви вчера правителственият говорител Щефен Зайберт. "Възмущението на десетки хора е абсолютно разбираемо", добави той. Според него концерните трябва да ограничават емисиите на вредни газове и да спазват граничните показатели, а не да доказват предполагаемата липса на вреда на газовете.

Преди това немските издания "Щутгартер цайтунг" и "Зюддойче цайтунг" разкриха, че германски съюз на автомобилната асоциация за научни изследвания е финансирал противоречив експеримент с хора. Изследователският институт, финансиран от германски производители на автомобили (EUGT - Европейската изследователска група за околна среда и здраве в транспортния сектор), е провеждал експерименти върху хора за въздействието на азотен диоксид - един от газовете, отделяни от двигателите. В публикувано през 2016 г. проучване се посочва, че 25 млади, здрави хора са вдишвали газа в продължение на няколко часа в различни концентрации в един институт на университета в Аахен и след това са били изследвани. Последствията за човешкия организъм от газовете не са били определени, когато изследването е било публикувано. В EUGT влизат "Фолксваген", "Даймлер", Бе Ем Ве и "Бош". Асоциацията е била разпусната през лятото на м.г. и попадна под сериозна критика едва преди няколко дни заради експеримент с вредни емисии с маймуни, проведен в САЩ, за които съобщи в. "Ню Йорк таймс". Експериментите върху животните са правени през 2014 г. от Института за респираторни изследвания по договор, в който "Фолксваген" е бил основният възложител, твърдят двама души, които са ръководили опитите.

"Фолксваген" вече призна, че са били използвани маймуни в експеримента, при който те са били принудени да вдишват отработените газове на дизеловите двигатели. "Използваните научни методи са погрешни и щеше да бъде по-добре тези тестове изобщо да не бъдат провеждани. "Фолксваген" осъжда всички форми на злоупотреба с животни и помоли за прошка заради това лошо поведение и неправилна преценка на някои лица", се казва в изявление на компанията. От "Даймлер" също разкритикуваха силно опитите и се дистанцираха от EUGT. Междувременно Надзорният съвет на "Фолксваген" призова за незабавно разследване на това кой е поръчал тестовете. Подобен призив идва и от Бернд Остерло, ръководител на работническия съвет на компанията. Той настоява за обстойна проверка, а замесените в опитите с маймуните мениджъри би следвало да понесат отговорност.

ПРИЗИВ

Министърът на икономиката на провинция Долна Саксония, която е един от големите акционери във "Фолксваген", призова "да не се прикрива и омаловажава нищо, всичко трябва да бъде показано". Според Бернд Алтусман тестовете са били "глупави" и в тях са прекрачени "морални граници". "Даймлер" също осъди остро проучванията и твърди, че не e имала влияние върху формата на тестовете. "Въпреки това ние започваме подробно разследване по въпроса", обяви компанията.
20
2616
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
29 Януари 2018 19:38
= (АВТО_ЦИТАТ):

При този, поколенческо_исторически паметен, арийски народ и познатите (на целия свят, от годините на Втората световна война) технологии на „Сименс“ ("Siemens", защитавали ... Германските, държавни интереси в Нацистките, концентрационните лагерии, с помоща на "Райския (но не модерния, „весел“" газ на "Байер" („Bayer“, някой (виж по-подробно: „Нов скандал с „Фолксваген”: тествал вредни газове на живи хора“; 29.01.2018; 14:06; Капка Тодорова, Берлин; https://www.24chasa.bg/novini/article/6687566) да не би да е очаквал Бели гълби да излетят от цеховете на "Фолксваген" ( "Volkswagen" ???...

*** И разговор „на ухо“, в нета има информация, че въпросните опити са правени с живи примати (условно казано, маймуни), а не с хора, но това е въпрос за ... истинността на Тази, на Онази и/или на Всяка информация, „случайно“ изпусната от журнарлята в публичното пространство?!...
29 Януари 2018 19:40
"Фолксваген" осъжда всички форми на злоупотреба с животни и помоли за прошка заради това лошо поведение и неправилна преценка на някои лица"

Те само са изпълнявали заповеди.
29 Януари 2018 20:38
E, те имат богат опит от миналото с тестване на газове върху хора.
29 Януари 2018 21:37
А колко хиляди млади ,стари,здрави и болни хора години дишат въздуха в района на виетнамските общежития в Красна поляна-София?
29 Януари 2018 21:40
Навикът е втора природа. Или пък природата е навик?
29 Януари 2018 22:28
Нали помните, как го беше казал един техен именит сънародник - обещайте на капитала 300 процента печалба и няма престъпление на света, което той да не е готов да извърши.
Оказва се, че можело и за по-ниска норма на печалба...

................................................
http://www.drago.info/
29 Януари 2018 22:30
ся, всеки вижда в матреалчето това, което иска да види.
провеждането на подобни опити в днешно време не се приема. в днешно, но не винаги е било така. спомнете си "пушеци" (не знам оригиналното заглавие, уви), не е правен твърде отдавна.
но не ви ли прави фчипитление, че резултатите от тестовете не са представени, сал едно свенливо
Последствията за човешкия организъм от газовете не са били определени, когато изследването е било публикувано.
а по-късно?
та, съвсем не е невероятно тестовете да са показали резултати, които не са допаднали на зелената мафия. не, не на загрижените за хората и природата, на мафията.
29 Януари 2018 23:05
та, съвсем не е невероятно тестовете да са показали резултати, които не са допаднали на зелената мафия. не, не на загрижените за хората и природата,

Ся, Зайберт и за това се погрижил:
Според него концерните трябва да ограничават емисиите на вредни газове и да спазват граничните показатели, а не да доказват предполагаемата липса на вреда на газовете.


29 Януари 2018 23:13
Надзорните съвети на тези, които са възложили поръчките, носят специална отговорност",

За разлика от неспециалната отговорност на тези които са узаконили подобни тестове, други които са ги одобрили и разрешили? За надзорните съвети разбрахме. Ами службите, агенциите и комисиите, на които се плаща да следят и разрешават подобни опити? Те имена нямат ли?
29 Януари 2018 23:46
Гифт газ - отрова за немците, подарък за англичаните.Традиции. Силни. Едно време вкарваха ауспуха на камионетката в товарното отделение. Бавно и мъчително. Здраво форсиране. Гърч. Смърт.
29 Януари 2018 23:55
Комарницки,
http://www.segabg.com/article.php?id=891227
30 Януари 2018 07:00
Преди Нова Година един приятел, който обикаля света по работа, ми каза "Ако германците бъдат оставени сами на себе си, ше се завърнат рано или късно към фашизма." Не му повярвах.
30 Януари 2018 07:55
Ама те са тръгнали бе - почнаха с аншлус на ЦЯЛА Централна и Югоизточна Европа, последното им достижение е Украйна, като го маскираха като РАЗШИРЯВАНЕ на ЕС! Lebens raum! Drang nach osten! Не съм учил в Немската гимназия, така че ако има кусур в Шпелинга на двете фрази, прощавайте! Запомнил съм ги двата лафа от уроците по история! Вярно е, че в по-стар исторически период немците са ги употреблявали, ама важат и за сегашния!
30 Януари 2018 08:05
стар виц


Група евреи пътували с автобус из Германия за да разгледат концентрационните лагери. По едно време закъсали в някаква гора и шофьорът тръгнал да търси помощ. Открил къща и почукал. Отворил му възрастен ариец.

-Добър вечер. - поздравил шофьорът. - Карам група евреи за Дахау, но закъсахме с автобуса. Можеш ли да ми помогнеш?

Ариецът се почесал по главата:
-Абе бих ти помогнал ама... Аз имам само една малка газова фурна...



и още един
"по добре руснаците да ти спрат газта - отколкото немците да ти я пуснат
(Стара Еврейска Поговорка)

30 Януари 2018 08:10
Само руснакът може да се оправи с тия германци.
30 Януари 2018 09:30
диоксид

Вече е излагация и олд скул да кажеш "двуокис".
30 Януари 2018 11:37
Високо демократичните ценности на германската нация !
30 Януари 2018 17:36
Скандал с тестове върху хора и животни разтърси автобизнеса на Германия

Има ли цигани по широкия свят, които дишат лепило в найлонени торбички? Има. Е ако им платят по 100 евро за 4-5 часа / ден, да дишат изгорели газове - няма ли да се съгласят?
Така че..
30 Януари 2018 18:01
За разлика от неспециалната отговорност на тези които са узаконили подобни тестове, други които са ги одобрили и разрешили? За надзорните съвети разбрахме. Ами службите, агенциите и комисиите, на които се плаща да следят и разрешават подобни опити? Те имена нямат ли?

Ами те са нямали абсолютно нищо против. Както и пра- дядовците на тия, които стоят сега в немските служби, комисии и т.н. служби по контрол.
30 Януари 2018 18:13
Циклон-Б се появява по-късно. Жертвите в първите газови камери, са били обгазявани с двигател от камион. Запазили са се следите от нокти по бетонните стени
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД