:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Още успехи за "Формата на водата" на Гилермо дел Торо

"Формата на водата" жъне призове.
Мексиканският режисьор и сценарист Гилермо дел Торо получи наградата на Гилдията на американските режисьори за филма си "Формата на водата" (The Shape of Water). Това стана на церемония, състояла се в Лос Анджелис, съобщават киноиздания.

Многото награди и номинации за филма на Дел Торо продължават. В борбата за наградата на Гилдията на режисьорите претенденти за нея бяха още режисьорите Кристофър Нолан с неговата военна драма "Дюнкерк" (Dunkirk), Мартин Мокдонах и неговия "Три билборда извън Ебинг, Мисури" (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), Джордан Пил с "Изчезвай" (Get Out) и Грета Хервиг с "Лейди Бърд" (Lady Bird).

"Формата на водата" на известния киномайстор разказва фантастичната история за любовта на няма жена от секретна лаборатория и човек-амфибия. Може да се каже, че филмът е нещо като своеобразна пародия на холивудските матрици от 60-те години на миналия век. В него присъстват откъси от мюзикъли, има карикатурни образи на шпиони от времената на Студената война.

Филмът е един от най-премираните дотук - той вече има 13 номинации за "Оскар", включително в категорията "Най-добър филм на годината". Експертите прогнозират, че е с големи шансове да спечели тази най-висока награда, а възможно - и други. В София бе показан в края на миналата година.
1003
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД