:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 436
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Берлин и Вашингтон издирват тайно джихадисти

Турция заплаши да ликвидира US военни при сраженията с кюрдите в Сирия
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Сирийски бунтовници и цивилни оглеждат останките от сваления руски изтребител Су-25 в село Масаран в провинция Идлиб, част от която е под контрола на различни въоръжени групи от опозицията.
Германската служба за външно разузнаване БНД участва във водена от САЩ тайна операция срещу завръщащи се от Сирия и Ирак бойци на "Ислямска държава" (ИД), разкри германското сп. "Шпигел". Според източници на изданието БНД заедно с още 21 страни участва в операцията от октомври м.г. Тайното звено е ръководено от американски център за специални операции в Йордания и събира информация за бойци от радикалната групировка, включително документи, лични данни, пръстови отпечатъци и следи от ДНК. Първоначално Берлин не искал да се включва в операцията, защото се опасявал, че САЩ може да използват информацията за удари по германски джихадисти, но после се съгласил заради опасения от терористични атаки. Около 950 ислямисти са напуснали Германия през годините с намерението да се присъединят към ИД. Най-малко 145 от тях са убити в боеве или при самоубийствени нападения. В момента в Германия има 705 души, които според службите за сигурност могат да извършат терористично нападение, което е над пет пъти повече, отколкото през 2013 г. Ако съставят ново правителство в Берлин, социалдемократите и консерваторите възнамеряват да приемат закон, по силата на който ислямистките бойци с двойно гражданство ще може да бъдат лишавани от германския си паспорт.

Цел на турската армия в Северна Сирия могат да станат и американски войници, особено ако са облечени в униформи на кюрдските сили, заяви турски вицепремиерът Бекир Боздаг, цитиран от телевизия Си Ен Ен - Тюрк. "Ако кюрдските сили не напуснат Манбидж, то ние ще влезем в този град, а също ще тръгнем на изток от Ефрат. Цел са и военни на САЩ в униформи на кюрдските Отряди за народна самозащита", каза Боздаг. Той съобщи, че за 16 дни от началото на операция "Маслинова клонка" в района на Африн турските сили са унищожили 932-ма терористи. Вчера обаче властите в Анкара признаха за поне още осем убити турски войници при нова кюрдска атака, което е най-голямата им загуба от началото на операцията.

ВЪЗМЕЗДИЕ

Русия нанася масирани въздушни удари с високоточно оръжие по района в Сирия, откъдето преносим зенитноракетен комплекс свали руски щурмовик Су-25, при което бяха убити над 30 бойци на "Джебхат ан Нусра", съобщи руското Министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. При полет над провинция Идлиб в събота руският Су-25 бе свален с ракета, при което пилотът успя да катапултира в район, контролиран от джихадистите. По-късно обаче той загина при престрелка с терористите. В момента Русия и Турция се опитват да върнат тялото на загиналия пилот.
1
1414
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Февруари 2018 16:15
Как ще върнат тялото му, след като той се е самовзривил с граната. Има го клипчето в нета, дори и последните му думи на майор Роман Филипов по радиостанцията се чуват:"Это Вам за пацанов!Умираю, но не сдаюсь"....Намерено е оръжието му , изпразнени пълнител и половина от общо 3, но се самовзривява с лична гранта. Поклон!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД