:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 396
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Природозащитници саботираха европейски екофорум

СНИМКА: БГНЕС
Тези плакати посрещнаха гостите на международния форум за екоиновации.
С викове "Нено, подай оставка!" и "Спаси Пирин!" започна 21-вият Европейски форум по екоиновации за качество на въздуха. Група протестиращи нахлуха в залата на ''София тех парк'', в която се провежда събитието, и направиха импровизиран екопротест в присъствието на 500 участници. На форума присъстваше и ръководителят на Генералната дирекция по околна среда на Европейската комисия Даниел Кайеха Креспо.

При откриването на форума Нено Димов благодари на Европейската комисия, която води наказателна процедура срещу България за мръсния въздух, "за силната подкрепа за този приоритет". Докато той обясняваше колко важни били екоиновациите за преодоляване на проблемите с качеството на въздуха, протестиращите го прекъснаха със скандиране: ''Нено Димов е позор - оставка и затвор''. Активистите обясниха на английски език, че Пирин е световно наследство, а екоминистърът участва в схема за разрушаването му. "Няма как да говорим за чист въздух и в същото време да позволяваме изсичането на вековни гори. Пирин е доставчик на чист въздух и трябва да се погрижим за него", обясни протестираща.

ОЩЕ ПРОТЕСТИ

Не мирясват за мръсния въздух и софиянци. Снощи три квартала отново влязоха в режим на протести - "Западен парк", "Красна поляна" и "Овча купел". Гражданите искат спешни мерки и смятат, че предприетото до момента не помага с нищо на ситуацията при тях. Общината обаче не им даде никакви нови надежди. Вместо това отговорният зам.-кмет Йоана Христова декларира, че одобреният преди 10 дни механизъм за действие "недвусмислено показва решителността на Столична община да се справи с предизвикателствата".
2
1436
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
05 Февруари 2018 20:48
екоталибаните пак са се проявили...
06 Февруари 2018 08:52
екоталибаните пак са се проявили...

За разлика от останалата биомаса...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД