:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 55
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пулев ще има нов мач за световната титла

Претендентската му позиция се запазва, обявиха от IBF
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Кубрат Пулев не е излизал за двубой от 25 април 2017 г.
Кубрат Пулев остава претендент за световната титла и няма нужда да прави допълнителен мач, за да си върне позицията. Това обявиха пред "Спортал" от международната федерация по бокс (IBF). Пулев бе задължителен претендент за пояса и трябваше да срещне Антъни Джошуа (Вбр) в края на октомври. Българинът обаче получи контузия, а вместо него на ринга в Кардиф (Уелс) излезе Карлос Такам (Фр), който загуби от Джошуа.

В края на миналата година се появи информация, че Пулев (актив 25 победи и 1 загуба) ще трябва да направи елиминационен мач, за да стане пак претендент, като евентуален негов съперник в такава среща трябва да е Джарел Милър (САЩ). Самият боксьор потвърди, че може да срещне американеца в следващия си мач, но не уточни дали победителят ще получи претендентската позиция. Пулев е №2 в ранглистата на IBF, а Милър (20-1) е трети.

По правилник Джошуа трябва да се бие със задължителен претендент на IBF веднъж на 12 месеца, т.е. пада му се в края на октомври. Британецът обаче може да получи отсрочка, защото е шампион и на WBA и трябва да защитава този пояс срещу претендента Александър Поветкин (Рус). Освен това Джошуа ще получи допълнително време, тъй като на 31 март ще проведе мач за обединяване на титлите срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър (НЗел).

Промоутърът на британеца - Еди Хърн, обясни, че планът е през 2018 г. шампионът да се бие в общо 3 срещи. Освен Паркър, Джошуа иска да срещне и носителя на титлата на WBC Дионтей Уайлдър (САЩ), за да стане безспорен световен шампион в тежка категория.

"След мача с Паркър, вероятно следващата му среща ще е през август, а след това ще има мач през ноември или декември. Единият от двата трябва да е срещу Уайлдър. Но първо трябва да победи Джоузеф Паркър, а Уайлдър трябва да бие Луис Ортис. Важното е, че Джошуа иска всички пояси възможно най-бързо", каза Хърн.

Попитан каква е ситуацията със задължителните претенденти, той отговори: "Поветкин ще е претендент на WBA, но още не са го обявили. Той може да е следващият съперник на Джошуа през лятото. За IBF трябва да има нов елиминационен мач за определяне на претендент."
954
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД