:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

F1 заменя манекенките на пистата с деца пилоти

Формула 1 ще замени оскъдно облечените момичета на пистата (grid girls) с деца. Новата програма е наречена grid kids и стартира още с първото състезание от сезон 2018 - за Гран при на Австралия в Мелбърн на 25 март.

Планът на Liberty Media, която изкупи контролния пакет акции на F1 през лятото на 2016 г., е да използва бъдещи пилоти "за да направи предсъстезателната церемония по-подходяща и интересна за феновете, особено за по-младите". Децата ще бъдат набирани от състезания по картинг или от юношески автомобилни серии, като селекцията ще прави съответната национална автофедерация "по заслуги или чрез лотария".

Нововъведението идва седмица след решението да се премахнат манекенките на стартовата решетка, каквато бе традицията от десетилетия. Търговският директор на F1 Шон Братчес го мотивира с това, че използването на grid girls не е "в съответствие с ценностите на нашата марка и е в явно противоречие със съвременните обществени норми".

Вчера пък Братчес каза, че се надява "възможността да бъдат край своите герои" да донесе на децата ново вдъхновение за развитие в автомобилния спорт. "Какво по-добро от това да вдъхновяваме следващата генерация от герои на F1", завърши той.

Президентът на FIA Жан Тод допълни: "F1 е мечта на всеки млад пилот от юношеските серии, които са основата на пирамидата. Затова ще дадем на бъдещите шампиони възможността да са малко по-близо до своите герои".
1
922
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Февруари 2018 06:16
Остава и Киа да замени Ферари...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД