:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Словенец спря шампиона на България за мач с Вавринка

СНИМКА: SPORTAL.BG
Александър Донски бе равностоен на Мартин Клижан до 5:5 гейма в I сет, след което словенецът демонстрира далеч по-богатия си опит.
Държавният шампион в зала Александър Донски отпадна в I кръг на тенис турнира в София (€501 345) и така се размина с шанса да играе с носителя на три титли от Големия шлем Стан Вавринка. В дебюта си в основната схема на надпревара от календара на АТР участващият с "уайлд кард" 19-годишен българин отстъпи пред квалификанта Мартин Клижан (Слвн) с 5:7, 1:6.

"В първия сет играх много добре. Добре започнах мача, добре сервирах. Но той е много стабилен играч, а аз още не съм за това ниво - посочи Донски, който се намира на 1529-о място в световната ранглиста. - Трябва да подобрявам физиката си. Изграждам играта си на сервиса и така ще продължавам. Доволен съм, това е много хубав опит. Надявам се в бъдеще пак да се върна и да играя на това ниво."

Клижан ще има ден почивка, преди да се изправи срещу Вавринка. Поставеният под №1 швейцарец трябва да пристигне в София днес и първият му мач ще бъде във вечерната сесия утре.

Още в понеделник от турнира отпадна втората ракета на България Димитър Кузманов (№340 в света), който загуби с 6:7 (6), 1:6 срещу №7 в схемата Жоао Соуза (Пор). Снощи в надпреварата се включи и третият българин с "уайлд кард" - Адриан Андреев (16 г.), който имаше мач с Денис Истомин (Узб).
754
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД