:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 490
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сръбската оперна дива Саня Анастасия гостува като Кармен

снимка: Виктор Викторов
Саня Анастасия в ролята на Кармен на ММФ "Моцартови празници".
10 февруари,

Старозагорска опера



Едно от най-ярките събития в рубриката "Съботен следобед в Операта" е спектакълът на операта "Кармен" от Жорж Бизе. Тази събота от 16 часа старозагорската публика ще има възможността да посрещне на сцената на Държавна опера - Стара Загора сръбската оперна дива Саня Анастасия в ролята на Кармен.

Певицата гостува с голям успех в тази роля на миналогодишните "Моцартови празници" в Правец по покана на артистичния директор на фестивала Христина Ангелакова. Това бе както първата среща на Саня Анастасия с българската публика, така и със състава на Старозагорската опера под диригентството на виртуозния Давид Крешенци.

През октомври 2017 г. Саня Анастасия се представи за първи път в Стара Загора, като замести в ролята на принцеса Еболи в "Дон Карлос" от Верди внезапно разболялата се прима Веселина Кацарова. Аплодирана горещо и възторжено от публиката, още тогава тя прие поканата на директора на театъра Огнян Драганов да се върне в града на липите в една от своите коронни роли - на темпераментната Карменсита, донесла й световно признание по най-престижните оперни сцени.

В спектакъла на 10 февруари Саня Анастасия ще си партнира със солисти Ивайло Михайлов - Дон Хозе, Русалина Мочукова - Микаела, Иван Кабамитов - Ескамилио. Дирижира Амир Шиф от Израел. Участват още: децата от Детско-юношеската студия за опера и балет "Маргаритки", представители на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-тур", оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора.

Саня Анастасия изучава музика в Университета по музика и сценични изкуства в Грац и Виена. Спечелила е многобройни международни вокални конкурси. Първите й професионални ангажименти я отвеждат на сцените на Южна Африка като Кармен, в Словакия като Мадалена от "Риголето", Скопие като Изабела ("Италианката в Алжир") и Марибор като Сантуца ("Cavalleria Rusticana").
800
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД