:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 537
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руски хакери атакуват военни тайни на САЩ

Доналд Тръмп поръча на Пентагона да организира голям военен парад във Вашингтон
Руски хакери са пробили киберотбраната на САЩ и вероятно са успели да получат достъп до модерни американски военни технологии. Кибершпионите от хакерската група, известна като Fancy Bear, са подлъгали служители на водещи американски компании от оръжейната промишленост и са се добрали до техните имейли, съобщиха водещи медии в САЩ, като се позовават на разследване на Асошиейтед прес. Не е ясно какво може да е откраднато, но кибершпионите със сигурност са се възползвали от слабо защитените електронни пощи, съобщи Си Ен Би Си.

Разследване е установило, че хакерите, които също така са се намесвали в американските избори, са взели на прицел най-малко 87 служители в компании, разработващи военни дронове, ракети, изтребители "Стелт", платформи за изчисления в облак или други секретни дейности. Атакувани са били служители в компании от отбраната като "Локхийд Мартин", "Рейтиън", "Боинг", "Еърбъс" и "Дженерал атомикс".

Американската компания за киберсигурност "Секюъруъркс" е събрала данни за хакерските фишинг имейли. Информацията е частична и се отнася за периода между март 2015 г. и май 2016 г.

Повечето хора в списъка с мишени са работели по поверителни проекти. По-малко от половината от тях са кликнали върху хакерските фишинг връзки. Това е първата стъпка за евентуално отваряне на техните профили или компютърни файлове за цифрова кражба.

Сред обектите, които са били от интерес за руснаците, е бил американският безпилотен космически самолет "Х-37Б". Хакерите са се опитали да проникнат в електронната поща в "Джимейл" на инженер, работещ по проекта "Х-37Б" в "Боинг".

ФБР отказа коментар. Трима души, запознати с темата, обаче заявиха, че ФБР е знаело за действията на хакерите от повече от година. Пентагонът заяви, че признава развиващата се киберзаплаха и продължава да осъвременява обучението и технологиите за военния, цивилния и договорния персонал, но отказа да коментира тази хакерска операция.

ЗАРЪКА

Президентът Доналд Тръмп е наредил на Пентагона да организира грандиозен военен парад във Вашингтон. Държавният глава на САЩ иска тази година в столицата да се състои парад с участието на войници и танкове. Идеята на Тръмп е да даде възможност на американците да засвидетелстват почитта си към армията. Говорител на Пентагона заяви, че ведомството знае за искането и "обмисля вариантите". Председателят на комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джо Дънфорд обяви, че исканият от президента Доналд Тръмп военен парад в САЩ вече се планира. "Наясно съм с искането на президента и вече сме в начален етап на планирането на парада", коментира генерал Дънфорд пред репортери в Тайланд.

Президентът спомена за тази си идея още преди да встъпи в длъжност. Той е направил искането си за провеждането на парада пред офицери от Министерството на отбраната, които в момента търсят подходяща дата. "Президентът Тръмп изказва невероятно подкрепа за американските военнослужещи, които рискуват техния живот всеки ден, за да пазят страната ни в безопасност", каза говорителят на Белия дом Сара Сандърс.
8
1535
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
07 Февруари 2018 20:51


паднах от смях докато четох статията.
07 Февруари 2018 20:54
Президентът Доналд Тръмп е наредил на Пентагона да организира грандиозен военен парад във Вашингтон. Държавният глава на САЩ иска тази година в столицата да се състои парад с участието на войници и танкове. Идеята на Тръмп е да даде възможност на американците да засвидетелстват почитта си към армията.

Ей ся ше падне едно надмаршируване с паради...
07 Февруари 2018 21:03
Президентът Доналд Тръмп е наредил на Пентагона да организира грандиозен военен парад във Вашингтон. Държавният глава на САЩ иска тази година в столицата да се състои парад с участието на войници и танкове. Идеята на Тръмп е да даде възможност на американците да засвидетелстват почитта си към армията.

Чудя се дали тук или под мнението на Maximus II в другата тема, където пише, че лудите са по улиците, да споделя един мой спомен:
Преди години се разхождах вечерно време след работа по "community center" в Campbell, CA. Често виждах един младеж (chinese descent ) на около 30 години си играе с едно механизирано танкче - радио управляемо. Малките дечица които бяха там с татковците и мами, умираха от завис. Голям интерес.
По този повод една позната там ми каза: В Америка който не се е наиграл като дете има възможност да го направи като възрастен. Никого не учудва.
07 Февруари 2018 21:08
*
07 Февруари 2018 21:10
руските хакери трябва да са му казали вече...че парад без мавзолей е като кафе без цигара...
07 Февруари 2018 21:26
*
08 Февруари 2018 00:56
Сред обектите, които са били от интерес за руснаците, е бил американският безпилотен космически самолет "Х-37Б". Хакерите са се опитали да проникнат в електронната поща в "Джимейл" на инженер, работещ по проекта "Х-37Б" в "Боинг".

И какво очакват руските хакери да намерят в личната поща на инженера от Boeing? Нали няма да ни убеждават, че той всъщност ползва gmail за служебни цели?

И откога Airbus е американска фирма, че и отбранителна за капак?!

Май цялата статия е писана за вътрешна употреба -- от американските 80%.
08 Февруари 2018 08:12
Ганий07 Февруари 2018 21:26
Преди време зададох един въпрос на ЗИП, който сега май е в Аляска, и той, независимо от енциклопедичните си познания, също не бе сигурен в отговора...
Кой, въпросът ли е отишъл в Аляска.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД