:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Петр Келнер
Теленор България ще бъде купен от най-богатия чех



- милиардера Петр Келнер. Той притежава групата РРF, която скоро ще придобие активите на българския телеком, както и на Теленор Сърбия и Черна гора. Това съобщи вчера ''Капитал'', позовавайки се на свои източници. До края на април се очаква да приключат преговорите по предварителния договор. Смяната на собствеността вероятно ще стане факт до средата на годината след разрешение от съответните регулаторни органи. Групата РРF управлява активи за над 35 милиарда евро в различни индустрии, сред които са имоти, застраховане, финансови услуги, земеделие и други. Келнер вече има опит и в телекомуникациите, където държи над 80% от 02, най-големият оператор в Чешката република и номер три в Словакия с общо над 7 млн. абонати на мобилни услуги в двете страни.



ЧЕЗ Разпределение България внедрява нова технология



за разкриване на незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа. Компанията ще снабди с рефлектометри всички екипи, които проверяват за нарушения. Уредът позволява разкриване на допълнителни незаконни връзки към проводниците с точност до 99%, като при проверка всички кражби се установяват веднага, съобщиха от компанията. Рефлектометрите правят разлика между монтажни връзки, направени при ремонти, и нерегламентирани присъединявания. Това гарантира бързото и безусловно установяване на кражбите. Уредите са изключително точни, ефективни са и имат възможност за откриване на връзки с дължина над половин километър. Същевременно показват точното разстояние от електромера, на което е реализирано нерегламентираното присъединяване.





950
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД