:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фирми за саниране зарязаха 16 блока в Карнобат

Фирми, сключили договори за саниране на 16 блока в Карнобат, са ги зарязали недовършени посред зима. За този пореден скандал около "безплатната" правителствена програма съобщи вчера Би Ти Ви. В резултат са започнали течове и хората живеят във влага и мухъл.

В един от блоковете ремонтът спрял на 17 януари, като строителите дори махнали изграденото вече скеле. За случая сигнализирали потърпевши граждани. По думите им водата тече навсякъде. Газят в локви, съсипва се и обзавеждането. Дъждовете продължават и след поредното наводнение през миналата седмица търпението на хората преляло. Те питат как е възможно работата да спре посред зима и вече изградено скеле да се махне, без да е приключило санирането. Те настояват някой да поеме отговорност за създалата се безумна ситуация.

От общината обясняват, че по предложение на проектанта са издали акт 10 - за спиране на ремонтните дейности. Причината била в измерените минусови температури. Те не позволявали изграждането на хидроизолацията и се налагало преустановяване на строителните дейности. Очаква се работата да продължи след средата на март, но при първа възможност можело да се ремонтира протеклият покрив.

Това е поредният случай на проблеми при санирането на блокове по правителствената програма. Според анкета на страницата на Би Ти Ви едва 4% от отговорилите смятат, че проектите се изпълняват добре и в срок. 23% са на мнение, че част от фирмите не си вършат съвестно работата. 67 на сто обаче отговарят, че санирането не върви успешно и хората твърде често се оплакват от некачествено изпълнение.
4
1484
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
07 Февруари 2018 20:35
Еми, сега някой, ама кой, требе да им скъса гъ**за на тия "фирми" с неустойки! Или в договорите, друг някой, ама кой, е пропуснал да впише неустойки!?!
07 Февруари 2018 20:51
Кои фирми? Тази която прави ремонта е прост подизпълнител.
Как да ги осъдиш за неустойки като кмета, който приема проекта е подписал че всичко е точно.
Този който е спечелил договора и е взел парите отдавна е изчезнал. Имаше го същия филм при стоежа на стадионите по селата.
В цялата тази ситуация обикновените хора, които уж са на далавера че ще ги санират безплатно са просто една безгласна страна. Нито може да се жалва, нито да контролира. В началото на програмата имаше много предупреждения за тази възможност. Да са мислили.
07 Февруари 2018 21:21
Те питат как е възможно работата да спре посред зима
Аз пък искам да попитам, какъв е този ремонт посред зима?
08 Февруари 2018 10:27
Наистина, посред зима , даже и без сняг, ако само вали дъжд, технологично не е допустимо да се правят нито хидроизолации, нито топлоизолации. Защо изобщо са започнали ремонти? Кой е разрешил? Инвеститорът- общината, вероятно. Проектантът и надзорът са прави, ако ремонтът продължи, после- дефекти и те ще са виновни. Да му мислят авантаджиите със свалена стара изолация и да се молят за много суха зима
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД