:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Това сме го гледали

"Стандарт" е врял и кипял в публичността и малко работи могат да го изненадат.

Паднал самолет?

Както е казал поетът - това ние много добре го знаеме! Това вече сме го гледали по телевизията. (Или както е казал простакът - и такива сме уважавали.)

"Дежавю с падналия Ан", известява челото на "Стандарт". "Преди 7 години самолет от този модел се разбива по същия начин", обяснява вестникът. А можеше да се разбие по някакъв оригинален начин, не да повтаря стари трагедии, които пробутват на медиите като нови.

Deja vu, знаете, е - вече видяно. Става въпрос за онова състояние на мозъка, при което споменът изпреварва първото впечатление и се създава илюзия, че това, което се случва в момента, вече сме го преживели. Вестникарските интелектуалци го употребяват и в тоя смисъл, за който говорим по-горе - че това, дето за вас е новина, ние сме го видели, регистрирали и отразили.

Джоузеф Хелър, който пише за самолети и пилоти, има такъв майтап - че освен deja vu, съществува още jamais vu (невиждано) и presque vu (почти виждано). Поп-фолк публицисти могат да вземат на въоръжение тези изискани изрази. Вместо сензация - jamais vu! Вместо фейк новина - presque vu!

А знаменитата реплика на Бойко Борисов от преди десетина години - "Много като тебе вече плакаха", може да се преобразува до - "Много като тебе са ми deja vu".

"Монитор" представя заплетения случай на австралийски мошеник, който май бил забелязан в София, а преди това докарал до колапс завод за никел в родината си. Австралийско издание публикува снимка на издирвания младеж и твърди, че е сниман в София: deja vu! Но чичо му е категоричен: "не е той, това е фотошоп", сиреч - jamais vu!

В "24 часа" гледаме продължението на филм, дето сме го гледали - две дописки с участието на "двете каки" - съдийките Янева и Ченалова.

Мястото на рубриката свърши, затова няма да ви кажем какво вече сме видели и чули за тия чудесни Каки. Жаме!







1
1317
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Февруари 2018 07:09
затова няма да ви кажем какво вече сме видели и чули за тия чудесни Каки.
Те не се ли ожениха?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД