:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Времето

В БЪЛГАРИЯ

Днес от запад облачността ще се увеличава и привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу сряда ще обхванат по-голямата част от страната. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 10°. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 27 мин. и залязва в 17 ч. и 56 мин. Продължителност на деня: 10 ч. и 29 мин. Луната в София изгрява в 05 ч. и 54 мин. и залязва в 15 ч. и 43 мин. Фаза: два дни преди новолуние. Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 1907 г. - минус 17°, а най-високата - през 2002 г. - 19.5°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 1935 г. - минус 18.8°, а най-високата - през 2002 г. - 24°. Най-ниската температура на тази дата в Плевен е измерена през 1985 г. - минус 17°, а най-високата - през 2002 г. - 22.5°.
Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за февруари; до обяд ще се повишава, след което ще започне да се понижава.



Пункт Вд Пл Рс Вн Сф Пд Бс Сан Кж Сил ВТ
Символ 6 2 2 2 5 2 2 3 2 2 2
Макс.Т 10° 10°


В ПЛАНИНИТЕ

Ще е предимно облачно, но през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който привечер ще се усили. Ще е малко по-топло с максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 3°


Пункт Макс.Т°C Символ
1200 m 5
2000 m -3° 5


В ЕВРОПА
С преминаването на студен атмосферен фронт над Западна Европа облачността ще се увеличи, ще има и валежи от дъжд и сняг. Предимно слънчево ще се задържи в южната половина от Пиренейския полуостров. В повечето райони от Централна Европа ще преобладава облачно време, валежи от сняг ще има в Австрия и Унгария. Над Германия и западната част от Полша ще има разкъсана облачност до предимно слънчево. Предимно слънчево ще е и в североизточната част от Европейска Русия, а в западните й райони, както и в Беларус и Украйна ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от сняг.
През Балканите ще преминава средиземноморски циклон. Ще бъде предимно облачно, в северозападната част от полуострова ще вали сняг, в югозападната - дъжд. Без валежи ще се задържи на изток.


Пункт Лн Пж Мдр Рим Сх Мсв Бгр Бкщ Ат Ист Брл Варш Буд Виена
Символ 10 6 8 16 8 15 6 5 5 2 8 14 15 15
Макс.Т 10° 10° -7° 15° 10°


СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА

В сряда вятърът от изток-югоизток временно ще се усили. Ще има валежи, предимно от дъжд, само на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България, където вятърът ще се обърне от северозапад, дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу четвъртък в цялата страна вятърът вече ще е от северозапад, с усилването му ще продължи да нахлува студен въздух. В Западна България, Предбалкана и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък на места все още ще превалява, но до края на деня валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне. В петък в много райони ще има значителна ниска облачност; докато в планините ще има повече слънце. През почивните дни ще се затопли, ще бъде почти тихо, ще има разкъсана, а в началото на следващата седмица отново значителна облачност. Вероятността за валежи остава сравнително малка.



Дежурен синоптик: Георги Цеков
Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

685
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД