:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Специална кралска комисия разследва

дейността на големите банки и другите финансови институции в Австралия, съобщи Би Би Си. Тя ще трябва да представи своите доклади на 1 февруари 2019 г. Австралия създаде подобни независими комисии с цел разследване на най-сериозните икономически и финансови престъпления. Ще бъдат разследвани и четирите най-големи банки - Commonwealth Bank (CBA), ANZ, National Australia Bank(NAB) and Westpac, които покриват 80% от банковия сектор в страната. Според местните медии те са заподозрени в даване на рискови финансови съвети, което довело до загуба на милиони австралийски долари за хиляди техни клиенти, както и за неправомерно отпуснати кредити, за манипулиране на местните банкови индекси и пране на пари.



Китай ще увеличи помощта си за Сирия,

заяви китайският посланик в страната Ци Цянцин, цитиран от китайската държавна агенция Синхуа. Той е заявил, че страната му ще играе още по-активна роля във възстановяването и развитието на Сирия. "Нашето правителство счита, че вече е време да се концентрираме върху възстановяването и развитието на Сирия. Китайското правителство ще играе още по-активна роля, оказвайки по-голяма помощ на сирийския народ и законното правителство на Сирия", каза посланикът. Преди дни той е посетил болницата Ал Мусават в Дамаск, за модернизирането и развитието на която от китайска страна са били отделени средства по-рано. Ци Цянцин е изразил надежда, че този проект, реализиран с китайска помощ, ще подобри медицинското обслужване в района.

945
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД