:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 200
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Заподозрян за тероризъм е задържан в лагера в Хасково

Заподозрян в тероризъм мароканец беше арестуван месец след като влязъл у нас.

Науфел Вашид Захри обясни пред съда в Хасково, че е влязъл нелегално у нас и е показал фалшиви документи на властите. Мъжът е издирван чрез Интерпол по искане на родната си страна. Мароканските власти подозират, че е участвал в терористични действия и е бил член на ИДИЛ. Според тях е бил в Сирия, където се движел с колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Пред съда Захри призна, че през последните четири години е живял в Сирия, но отрече да е участвал в терористични действия. Той обясни, че преди шест месеца е изпратил близките си в Мароко, и знае, че е издирван от тамошните власти, съобщи bTV. Затова искал да живее в България.

Чужденецът ще остане в ареста 90 дни, реши Окръжният съд в Хасково. През това време властите в Мароко могат да изготвят документи и да поискат екстрадицията му.



РЕЦИДИВ

Преди две години бе задържан 19-годишен французин, а преди това Мурад Хамид - близък до атентаторите срещу френското хумористично списание "Шарли Ебдо" - братята Саид и Шариф Куаши. Наскоро трима сирийци бяха осъдени за тероризъм от спецсъда.
884
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД