:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 244
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отцепници от ДПС отрекоха да се връщат в лоното на партията

Призивите на българските изселници в Турция за помирение между ДПС и отцепниците от партията бяха посрещнати нееднозначно у нас. От НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов обявиха, че нямат намерение да участват в подобни преговори. Лютви Местан, бивш водач на ДПС и настоящ лидер на ДОСТ, запази мълчание.

В края на миналата година почетният председател на ДПС Ахмед Доган обяви: "Всеки, който реално се разкайва - да заповяда". Но подчерта, че "външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели".

"Такава тема никога не е стояла на дневен ред пред нас", беше категоричен зам.-шефът на НПСД Корман Исмаилов пред в. "Сега". По думите му "ако някой някъде си прави инициативи, ние не участваме и не знаем за тези неща". "Няма една елементарна причина, факт или обстоятелство, което да ни накара да се замислим да правим нещо общо с ДПС. Лъжите и корупцията там са станали в пъти по-големи. Нищо не се е променило", заключи Исмаилов.

Новината, че има сближаване между трите формации, дойде от конференцията на най-голямата изселническа организация "Балгьоч". Форумът се проведе в Бурса. Появи се информация, че участие са взели и представители на ДПС, ДОСТ и НПСД. Партийните централи обаче не я потвърдиха.

Пред делегатите Турхан Генджоглу, почетен председател на Конфедерацията на балканските румелийски турци, обяви, че "са направени значителни стъпки за помирение". И призова "да загърбим миналото, да оставим сръдните и да гледаме в бъдещето". Генджоглу уточни, че изселническите организации ще проведат "срещи с лидерите на ДПС и ДОСТ, за да ги запознаем с желанието и волята на сънародниците в Турция".
1193
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД