:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 532
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СЕМ ще глоби БНТ заради Кошлуков

Показването на среден пръст в ефир от програмния директор на БНТ1 Емил Кошлуков нарушава Закона за радиото и телевизията, като престъпва принципа за спазване на "добрите нрави", смята Съветът за електронни медии (СЕМ).

На следващото си заседание регулаторът ще обсъди каква санкция да наложи на БНТ. Според медийния закон глобата за подобно нарушение е от 3000 до 15 000 лв.

"Подобно поведение от страна на журналист в качеството му на програмен директор на националната обществена медия е недопустимо. Дори и в състояние на афект, дори и провокиран", се казва в становището на СЕМ. До вчера са постъпили над 35 сигнала от зрители.

Двама от петимата членове на съвета заявиха, че ще подкрепят санкция за БНТ. Това са Иво Атанасов и Бетина Жотева. Останалите не казаха как ще гласуват.

"Начинът, по който Кошлуков води, е смущаващ. Създава хаос в студиото, едно надвикване е, не може да се разбере кой каква позиция защитава. Гафът висеше във въздуха и той се случи. Ако при нас постъпи акт за разглеждане по този повод, ще гласувам за санкция за БНТ", коментира Атанасов.

Според Мария Стоянова проблемът не е толкова в средния пръст, а че се засяга репутацията на БНТ като обществена телевизия. "Дискусията по-скоро трябва да е за един стил на правене на интервю, който прилича на разпит. Основната тема би трябвало да е за спазването на журналистическите стандарти и за гарантирането им в БНТ. Ако СЕМ може да има принос в тази насока, той би бил да разговаря с ръководството на телевизията за тяхното спазване", поясни тя.

И във вторник ръководството на БНТ не отговори на "Сега" как ще накаже Кошлуков.
1
1331
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Февруари 2018 23:40
Явно среден пръст се харесва СЕГА, а как насчет кукиша? Гендерлии хора. СЕМ и куп органи, оргаз(м)отворчески работници и братя и сестри во журналистиката ще го дъвчат дълго и единия, и другия орган на гендера. Индиански игри като почнаха, та през демокрацията, през затвори, Орловия бридж, САЩ и медиата, и нашият красавец хоп - ПРОГРАМЕН ДИРЕКТОР! Хайде добре, докто не го гледах. Доста се чудих на кой свят съм. И не за друго, а как интервюираните изтърпяваха гавренето. Реших, че м-р пр.-то е наредило така, да влязат БНТ/БНР и вся остальная медия в духа, стила и методите на Банкя и патриотите от трите бои, кой от кой по-оригинални и и интелектуални. Казано просто и ясно: ако един човек покаже такова, без приказки и обсъждане бива наказан. ученик - с намалено поведение или изключване, работещ - по кодекса, учител - за възпитател, и т.н. Да, ама по-рано, пред и след Девети, а сега сме след Десети. За какво говорим, както сега се казва. Суета около властта, всяческая суета, суета сует. Да, ама в суетнята, т.е. суматохата, кой превари, той натовари. А за първоначалното натрупване всички начини са позволени. И всички партии покорни. Наскоро изгледах "Бай Ганю". Булгар, булга-а-а-р.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД