:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 584
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на Септември все пак остава на поста си

Кметът на Септември Марин Рачев, който бе арестуван при първата акция на новата комисия за борба с корупцията, остава на поста си. Това реши апелативният спецсъд. Решението е окончателно.

Рачев е обвинен в умишлена безстопанственост и неизгодни сделки. Според прокуратурата той е възлагал обществени поръчки на фирмата, която е била негова собственост, преди да стане кмет, както и на дружества на негови близки.

"Според нас кметът договаря сам със себе си, защото фирмите, които са изпълнявали обществените поръчки, са 14 на брой и всички те се управляват от лица, контролирани от Рачев. Те са на негови роднини, приятели или бивши негови съдружници", заяви преди няколко дни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Първоначално прокуратурата му определи гаранция от 250 хил. лв., но след това съдът я намали на 130 хил. лв. Рачев бе отстранен от поста му с решение на първата инстанция, за да не влияе на свидетелите, които са негови подчинени. Втората обаче го върна.

Договорите, за които прокуратурата говори, са сключвани от заместника на Рачев, прие спецсъдът. Освен това нямало експертиза, която да доказва обвиненията, нито пък доказателства, че е пречил на разследващите да събират доказателства.
2
1122
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Февруари 2018 22:39
*
14 Февруари 2018 23:32
*
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД