:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 560
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Валери Симеонов се пробва като киноцензор

Вицепремиерът Валери Симеонов се прехвърли в сферата на културата и с остра декларация поиска сметка на БНТ за излъчения филм "Откраднати очи" на Нери Терзиева и Радослав Спасов.

Лентата от 2005 г. разказва за любовната история между българин и туркиня по време на т.нар. Възродителен процес и за смачкването на бебе по време на протестите в родопско село. Тя беше излъчена в неделя по канала БНТ world (наричан в декларацията неграмотно "БНТ-Уорлд-Ливе").

Според Симеонов с излъчването на "Откраднати очи" се правят "откровено пропагандни внушения" и "директни фалшификации".

"Трагедията с малката Тюркян се използва за груба "художествена" лъжа - че невръстни дечица и бебета са били мачкани и газени с тежки бронирани машини, а не от тълпата при протестите на български мюсюлмани срещу преименуването им. Тази лъжа бе изфабрикувана от медийната машина на антибългарски сили. Нейното внушаване чрез филм постига само едно - разделение и страх в нашето общество", се казва в декларацията, озаглавена "Българската "БНТ-Уорлд-Ливе" (?!) срещу националното достойнство".

"Кой има полза не от обективно изследване на случилото се, а от "творческо внушаване" на лъжи и манипулации, водещи само до разпалването на омраза, освен ДПС и ДОСТ?", се пита в текста, подписан от Симеонов и от депутатите Валентин Касабов и Борис Ячев.



СТРАХ

В интервю със Симеонов водещият от БНТ Иво Никодимов не му зададе нито един въпрос за обидната декларация срещу евродепутата от Зелените Ска Келер от страна на НФСБ. В петък писмо със заглавие "Да намажем ските на Ска Келер" призова за експулсиране на германката с камионетка през Капъкуле.
3
1394
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
14 Февруари 2018 10:02
Валери Симеонов се пробва като киноцензор
Надали. Филмът е наистина отвратителен и неверен - пресъздава една измишльотина, само и само да угоди на чужди интереси (поне първата половина, след което спрях да гледам). Проблемът е другаде - в последните 30 години тъпи филми има бол - българското кино е изключително слабо, безидейно и търси да капитализира от унижение и опростачаване на всичко българско, понеже това се харчи "на запад" - но именно пренасочването на държавен ресурс към тъпите филми е напълно неприемливо. БНТ е държавна. Откраднати уши или какво и да е там е правен с пари на българските данъкоплатци. Е - откъде-накъде трябва аз да плащам масрафът не само на бездарни сценаристи, режисьори и актьори - ами и да им позволявам да правят неверни внушения, лишени от факти и логика? В. Симеонов е вицепремиер на принсипала на БНТ и е съвсем в правото си да критикува за какво отиват парите на българските данъкоплатци.
14 Февруари 2018 14:35
Определено не съм почитател на този, но съм съгласен с казаното от него. Аман от преекспонирани турски страдания и паметници на терористи, откривани от президенти. Дали Ердоган би прерязал лентата на някой кюрдски или арменски паметник? По-скоро би прерязал гърлото на тоя, дето ще иска това от него.
14 Февруари 2018 16:01
Чистата българка Нери Терзиева/Нериман/ какво да направи, ами филм пропаганда.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД