:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,882,773
Активни 98
Страници 59
За един ден 1,302,066

БСП изтри скандален текст за Народния съд от своя позиция

 
Корнелия Нинова не прочела предварително декларацията и била ядосана.
Снимка: "Сега"

БСП изтри скандален текст, оправдаващ Народния съд, от своето обръщение до премиера Бойко Борисов против провеждането на Луковмарш, съобщи Дир бг. Вчера пресцентърът на левицата разпространи официална позиция, с която попита министър-председателя ще реабилитира ли фашизма с разрешаването на националистическото шествие.
В края на обръщението до него обаче фигурираше изречението: "Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер. Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". Няколко часа по-късно обаче последното изречение липсваше.
От централата на БСП коментираха пред медии, че авторът на текста е изразил "лично мнение", което не е мнение на партията. Не стана ясно обаче кой е той. Неофициално обаче социалисти разказват, че появата на въпросния текст е недоглеждане. На заседанието на Изпълнителното бюро на БСП във вторник се взело решение да се напише остра позиция срещу провеждането на Луковмарш. Задачата била поставена на зам.-председателя на партията и на Народното събрание Валери Жаблянов. Лидерът Корнелия Нинова, която обикновено четяла такива текстове преди да бъдат публикувани, я нямало и така този видял бял свят. След случилото се Нинова била много ядосана, съобщи "Клуб Z".
Само преди две седмици Жаблянов отказа да почете жертвите на комунизма с поисканата в Народното събрание минута мълчание.

127
5767
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
127
 Видими 
14 Февруари 2018 10:40
Текстът не е скандален защото е верен. Скандално е изтриването му.
14 Февруари 2018 10:41
14 Февруари 2018 10:42
Ся кво - ше го трият ли и от нета?
Ноо са зле
14 Февруари 2018 10:42
Нямаме сериозни политици и това е. Преди да кажат нещо да го обмислят. А след като го кажат, да го отстояват.
14 Февруари 2018 10:43
След случилото се Нинова била много ядосана
14 Февруари 2018 10:44
Това е отчетът, който главният "народен обвинител“ по така наречения "народен" съд Георги Петров дава на Централния комитет на Българската работническа партия (комунисти) на 3 юли 1945 година:
Вярно е, че смъртните присъди изглеждат сравнително малко и незадоволително, но нека да надникнем в съдържанието на тези 2873 смъртни присъди и да избегнем повърхностното обсъждане на тези данни.

И наистина, кои лица разстреляхме?

Ами това са:

тримата регенти, между които един княз от Сакскобургготската династия, която е донесла толкова злини на Родината и народа ни;

поставихме на подсъдимата скамейка духа на "О боже почиващия Цар Борис III“, за да го развенчаем като "народен цар“ и за да го изтъкнем като главен виновник за страданията на нашия народ;

разстреляхме всички министри на три фашистки кабинета – два на Богдан Филов и този на Добри Божилов, и половината министри на кабинета на Иван Багрянов – всичко 33-ма министри, между които трима министър-председатели;

разстреляхме почти цялата престъпна дворцова камарила;

67 души народни представители от фашисткото XXV общо народно събрание.

Но само това ли?

Не, ний разстреляхме тоже целия висши военен съвет,

целия генерален щаб- около 47 души генерали, полковници и др.

… разстреляхме целия апарат на кървавата фашистка полиция, всички директори на полицията,

всички Областни и Околийски полицейски началници, коменданти и Околийски управители, всички групови полицейски началници и цялата политическа полиция в страната, с малки изключения, разстреляхме всички малки и големи офицери, които не можаха да се укрият на фронта, и всички озлобени врагове по места, бандити и предатели и пр., и пр.

Имаме едно почти пълно кастриране на върховете на кървавия фашистки апарат в нашата страна.

Прочие, примерът, който даде нашият Народен съд, остава и ще остане ненадминат в международен мащаб, ще остане да блести като една скъпоценна корона в историята на нашия героичен народ.

Безспорно този резултат се дължи най-вече на нашата славна Партия, която пое тази акция почти изцяло в свои ръце и даде една здрава организация на това голямо народно дело.Става вече ясно, че и в международен мащаб нашият Народен съд ще остане ненадминат…

И наистина, вече месеци, близо година откак в Румъния бе смъкната фашистката власт, а Народният съд там остава само на книга – резултати никакви!

В Унгария – така изстрадала и разорена от агресията на кървавия фашизъм, Народният съд там издава такива меки присъди, че може смело да се нарече един чисто противонароден, пораженски съд.

Във Франция бяха осъдени съвсем малко политически престъпници и знаем как вяло бе проведена акцията на Народния съд, че може да се квалифицира като една гавра над революционния френски народ.

В Германия – главната централа на кървавия фашизъм и хитлеризъм, се вече приготовлява от Съюзниците не един истински международен съд, а по-скоро един възмутителен фарс…

В Италия – всеопрощението на Съюзниците – отдавна са покрили чудовищните престъпления на фашистките престъпници.

Пък нека не се боим да се спрем и на братска Югославия. Вече от дълги месеци заседава там Народният съд, а резултатите са почти незабележителни.

И така, акцията на Народния съд наред върви извънредно вяло и в никакъв случай не обещава резултатите от нашия Народен съд."ДРУГАРИ, Преди всичко, благодаря на Ц.К. на Партията, за голямото доверие, което ми указа, като ми повери тежкия и с историческа отговорност мандат на Главен Народен обвинител при Народния съд. Този мандат аз поех с пълното съзнание за тежката отговорност пред Партията и българския народ. Дали съм се отчел за това голямо доверие – не знам! Това ще кажат Партията и народа. Но имам смелостта да декларирам, че аз положих всички усилия, поставих в действие всичките си физически и духовни сили, с които разполагах – за да изнеса с достойнство тежкия мандат и да заслужа доверието на Партията.“

Бравос на БКП!
14 Февруари 2018 10:49
Който не се е поучил от Народния съд ще го преживее отново. 2013 ще ви се стори разходка в парка.

А КорНи много умее да се надупва. С такива гювенджийски номера няма да спечели избори. НЯМА. Щото вече си имаме такива гювендии-диктатори в лицето на Боко, който в взет на ръчно-телефонно управление. Тя била последна инстанция в БСП. Айде холан.
14 Февруари 2018 10:49
И като не е имало фашизъм, за какво ни бомбардираха англоамериканците? А като партизаните били терористи, за какво разстреляха майор Томпсън?
14 Февруари 2018 10:50
На 20 декември 1944 г. започват да провеждат заседания Първи и Втори върховни състави на Народния съд. Единият съди регентите, министър-председателите, министрите и царските съветници; другият съди депутатите от ХХV Обикновено народно събрание. А ден по-рано Спиридонов /псевдоним на Трайчо Костов/ изпраща на Дед /псевдоним на Георги Димитров/ в Москва следната шифрована радиограма, веднага последвана от втора, за разяснение.
“19.ХІІ. Утре почва Народният съд. Тодор /регентът Тодор Павлов – З.Д./ предлага министрите от Филовия и Божиловия кабинет да бъдат осъдени на смърт, Багрянов и компания /ама че изразяване! – З.Д./ - до живот, а от Муравиевия кабинет някои да бъдат евентуално даже оправдани. Ние още не сме решили окончателно, но сме склонни да бъдем по-строги. Багрянов, Драганов, Станишев, Сталийски и ген. Руси Русев – на смърт, останалите от тоя кабинет – на 15 години. Не ни се иска да освобождаваме когото и да било от Муравиевия кабинет, ОСВЕН АКО РЕШИМ, ЧЕ ГИЧЕВ НАПР. БИ НИ БИЛ НУЖЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ ГЕМЕТО.../И разяснява чрез втората радиограма/ Все повече укрепва мисълта, че ще трябва ЧРЕЗ ГИЧЕВ ДА ДЪРЖИМ ГЕМЕТО винаги в шах. От това той най-много се страхува. Място за двама вождове в Земеделския съюз няма. Споразумението помежду им едва ли е възможно, защото Гемето мъчно ще се съгласи да свири втора цигулка. Ако това е така, тогава трябва да оправдаем Гичева или най-много условно да го осъдим, за да го пуснем, когато стане нужда. А заедно с Гичев трябва да оправдаем и други от Муравиевия кабинет. Съобщи срочно своето мнение, защото ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ВЕЧЕ ЛИНИЯ НА СЪДА, който днес започва работа.” / АРХИВ Централен партиен. /Архив на Георги Димитров/; ф. 146, оп. 2/ Дори да не беше останал нито един друг документ, с който се разкриват истинските определители на присъдите, режисьорите-палачи по процесите на Народния съд, пак щеше да бъде от ясно по-ясно – ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ НАРОДЕН СЪД НИТО Е НАРОДЕН, НИТО Е СЪД! Какво значи всичко това, Господи? Събрали се комунистите в Политбюро, а с тях и регентът Тодор Павлов, събрали се и като в харамийска кръчма нареждат присъда след присъда – кой да бъде убит, кой до живот да гние по занданите, кой на 15 години затвор да пратят, а кой да пуснат, защото можел да им притрябва за долни политически машинации. Дед може и водка да си е пийвал, докато чете и пише радиограми на Спиридонов. Това е толкова отвратителен текст, че ми идваше да скъсам хартията, когато го четях. Трайчо Костов /Спиридонов/ след време ще разбере идиотизма си на собствен гръб, но сега това и през ум не му минава, та съди ли, съди... А Дед /Георги Димитров/ отговаря от самата белокаменна Москва, от цитаделата на хуманизма и прогреса: “СПИРИДОНОВУ. Според мен НИКОЙ НЕ СЛЕДВА ДА БЪДЕ ОПРАВДАН! Всички те носят отговорност и следва да получат наказание. Разбира се, размерът на наказанието трябва да се определи в съответствие със степента на отговорност. /И светкавично Дед определя, като божествен съдия, тази степен – З.Д./ . ПРИМЕРНО ЗА МИНИСТРИТЕ ОТ ПЪРВИТЕ ДВА КАБИНЕТА И ЗА ТЕЗИ ОТ ТРЕТИЯ КАБИНЕТ, които непосредствено отговарят за палаческите действия против народа, за ограбването на страната – ВИСШ РАЗМЕР НА НАКАЗАНИЕ. За останалите от третия и четвъртия кабинет – доживотен затвор и от 15 г. до 1 г. Много е важно щото всичко това да бъде по съответния начин съгласувано с най-важните партньори и също така достатъчно обосновано в съдебната присъда. Дед.” /
АРХИВ Централен партиен. /Архив на Георги Димитров/; ф. 146, оп. 2/
14 Февруари 2018 10:50
Груба политическа грешка на Корни.
14 Февруари 2018 10:53
14 Февруари 2018 11:00
Груба политическа грешка на Корни.
Да.
14 Февруари 2018 11:04
Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".

Кое му е скандалното?Ами това са решили и направили Великите сили,победители във войната против коалицията на фашистките държави,а България сред фашистките държави. Щом Победителите са го направили,значи е НЕОБХОДИМО И НЕИЗБЕЖНО.ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ и не ги обсъждат.Само им козируват.
14 Февруари 2018 11:04
Груба политическа грешка е вкарването на малоумния пасаж в тази декларация, на която той стои като на свинче звънче.
"Изтриването" му е вече в графата "инфантилен дебилизъм" или "дебилен инфантилизъм".
Малко като измъчването на нечии дядовци от тъпанарчето Зарков, на когото след това никой не видя очичките по телевизиите, но ... too late.
14 Февруари 2018 11:06
Пансионер

Гео Милев, Никола Вапцаров...
Там където убиват поети...
Нали си знаеш...
14 Февруари 2018 11:08
И като не е имало фашизъм, за какво ни бомбардираха англоамериканците? А като партизаните били терористи, за какво разстреляха майор Томпсън?


Бомбардирали са ни, защото сме били във война (ние им я обявяваме първи). И друг път се е случвало "англоамериканците" да бомбардират не фашисти.

Не мисля, че "терористи" е най-точното определение на партизаните, появили се след 22.06.1941. По-точно е диверсанти. Майор Томпсън също е бил такъв и затова е ликвидиран. Вие какво предлагате да направят властите в една държава, ако по време на война на територията ѝ се появят въоръжени групи на враждебна сила? Да ги приветстват с музика и да ги почерпят с торта? Че властите в съветска България и в мирно време трепеха наред за всяка форма и дори съмнение за въоръжена съпротива.
14 Февруари 2018 11:09
Мдам, добре, че преди 1945-та не е имало убийства и екзекуции без съд и присъда, преследване, интерниране, лагери... много, много не обичаме да говорим за това, щото сме били "демокрация", ама от малко кофти тип, с политически убийства и премахване на неудобни журналисти, поети, интелектуалци... за тях извинение от кого? Или няма нужда, щото има давност за палачите?

Двойните стандарти само ще удължат агонията да се делим. Или има общи чествания на всички жертви или всичко е мижи да те лажим...
14 Февруари 2018 11:10
Малко като измъчването на нечии дядовци от тъпанарчето Зарков, на когото след това никой не видя очичките по телевизиите, но
Зарков имаше предвид дядовците на Баце и Цецка, и средно по един път на месец е в някоя телевизия. Последно май беше в "Панорама" преди две-три седмици.
14 Февруари 2018 11:11
Народен съд за престъпниците от Прехода. До един.
14 Февруари 2018 11:12
ти за кого точно жалиш, бе?
тримата регенти, между които един княз от Сакскобургготската династия, която е донесла толкова злини на Родината и народа ни;

поставихме на подсъдимата скамейка духа на "О боже почиващия Цар Борис III“, за да го развенчаем като "народен цар“ и за да го изтъкнем като главен виновник за страданията на нашия народ;

разстреляхме всички министри на три фашистки кабинета – два на Богдан Филов и този на Добри Божилов, и половината министри на кабинета на Иван Багрянов – всичко 33-ма министри, между които трима министър-председатели;

разстреляхме почти цялата престъпна дворцова камарила;

67 души народни представители от фашисткото XXV общо народно събрание.

Но само това ли?

Не, ний разстреляхме тоже целия висши военен съвет,

целия генерален щаб- около 47 души генерали, полковници и др.

… разстреляхме целия апарат на кървавата фашистка полиция, всички директори на полицията,

всички Областни и Околийски полицейски началници, коменданти и Околийски управители, всички групови полицейски началници и цялата политическа полиция в страната, с малки изключения, разстреляхме всички малки и големи офицери, които не можаха да се укрият на фронта, и всички озлобени врагове по места, бандити и предатели и пр., и пр.
даже малко са разстреляли - само 67 депутата. колко са гласували за война с англия и щатите?

абсолютно всички цитирани са били пряко отговорни за въвличането на мамковината на страната на хитлеристка германия, както и за преследването и убиването на комунисти.
14 Февруари 2018 11:12
Тестът не е скандален.Историята прави необходимото. А сегашното БСП скандално се отрича от миналото си заради политически маневри.Илюстрация как сегашната политика е стара като най-старата к...венска професия.
14 Февруари 2018 11:12
Само преди две седмици Жаблянов отказа да почете жертвите на комунизма с поисканата в Народното събрание минута мълчание.
Давам 5 лв на онзи, който докаже, че в България някога е имало комунизъм. Сериозно.

Да не се заблуждаваме. Нито комунизмът е виновен за някакви жертви, нито фашизмът, нито християнството - за кладите, нито ислямът - за отрязаните глави.

Това са просто идеологии. Идеологиите не разстрелват, не колят и не изгарят на клада.

Това го правят хора. Конкретни хора, с име, презиме и фамилия. Обединени в организации.

Хора, които създават, разпространяват и налагат тези идеологии, и ги използват за тъмните си цели, за да може палачи да разстрелват, колят и изгарят жертви, а след това ролите да се обръщат, и вечната спирала на насилие да не спира, докато те постигат целите си.

Тези хора разпространяват и налагат идеологиите си чрез конкретни вестници, списания, сайтове, филми, постановки, книги, художествени произведения, социални мрежи.

Докато хората не започнат да оценяват критично всяка примамливо звучаща идеология, която щедро им се предлага и рекламира от определени медии, тази спирала няма да спре.

А за да оценят и прогнозират правилно последиците от прилагането на идеологиите, масата от хората трябва първо да станат човеци. Тогава те няма постоянно да вървят към Ада по постлани с добри намерения пътеки.

Как хората да станат човеци?

Ето това е наистина важният въпрос.

14 Февруари 2018 11:14
Han
14 Фев 2018 11:12
14 Февруари 2018 11:17
: "Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер. Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".
Пък защо са го изтрили, и защо да е скандален, като си е точно така. Що се отнася до Луков марш, имаше едно съобщение, че един английски историк намерил документи в Москва, че Борис е посетил Молотов, защото Луков е искал да прави преврат и да прати войски да се бият срещу СССР. Няколко дни след това Луков е ликвидиран от комунистите.
14 Февруари 2018 11:19
Груба политическа грешка на Корни.


веднъж публикуван, текстът трябваше да се отстоява.
14 Февруари 2018 11:22
Часовникът ми е марка Festina. Festina lente! (Бързай бавно!). Не е скъп, но е полезно да се знае за какво напомня.
14 Февруари 2018 11:22
веднъж публикуван, текстът трябваше да се отстоява.


Корни не може да разчита на следващите избри само на форумците от Сега.
14 Февруари 2018 11:23
Язък за патоса, извинението ( ако информацията е вярна, щото може да е и фейк или фейкоподобие) е по-сканално от текста, който си е верен отвсякъде, а Жаблянов е пич, но явно ще е дотука, ако не се сгъне. Нинова се бои да не я обвинят в зломислие, и сама се пусна по пързалката..и без значение дали описаното съответства на действителността. Днешен източно-европейски лидер от което и да е политическо семейство не може да е честен исторически и пред миналото на народа си без да го обвинят в криптокомунизъм или не дай боже русофилия, след което да го емнат атлантическите спецслужби и политическите ментори. Край на кариерата, че и бой по канчето отгоре на това. Така че, цунг цванг. Обаче гънеш ли се те мачкат повече. От много лавиране става навиране.
14 Февруари 2018 11:28
Единственото скандално е изтриването на текста.
*
Впрочем, не знам защо все се повтарят мантри за избити интелектуалци и невинни от Народния Съд. Някой може ли да подскаже кои са били тези интелектуалци или невинни убити от Народния Съд? Не мисля, че някой отрича, че самият процес е бил фарсов и безпринципен от правна гледна точка. Но само лумпените отричат необходимостта от възмездие за хилядите избити без съд и присъда, за сринатите градове от англо-американската бомбардировка, за депортираните съграждани, за отрязаните глави на българи и на чужди военнопленници, за избитите деца и за съучастието в нацистките престъпления срещу човечеството.
*
Само да напомня за майор Томсън - той се е легитимирал като чужд военен на страна в състояние на война с България и противно на принципите на Женевската конвенция е бил убит а главата му отрязана от представители на официалните български власти. Това е военнопрестъпление. Трябва да си идиот да мислиш, че победителите във войната ще го оставят без възмездие.
14 Февруари 2018 11:29
Han
14 Февруари 2018 11:12

Конкретните личности с безмълвното съучастие на всички тези хора, които не са направили усилие да станат Човеци!

14 Февруари 2018 11:30
По-точно е диверсанти. Майор Томпсън също е бил такъв и затова е ликвидиран. Вие какво предлагате да направят властите в една държава, ако по време на война на територията ѝ се появят въоръжени групи на враждебна сила?
Ами тогава съборете паметника на майор Томпсън или най-малкото го боядисайте! Ама не ви стиска. Не ви стиска да посегнете и на паметника на американските летци.
14 Февруари 2018 11:30
БСП иска хем да е партия на над 100 години, хем да не е виновна за престъпленията на комунизма.

Оттам и редовните им шизофренични изцепки. И в крайна сметка тоталната липса на идентичност - социалистическа партия, която обаче въвежда 10% плосък данък, против е всякакви либерални процеси (гей, феминистки движения), заиграва се редовно с разни псевдопатриотични лозунги, води се столетница, а иска да не бъде държана отговорна за половина от тези години...

Абе изобщо гнусна манджа с грозде. Дори и ЗИП-а заслужава повече респект - може да е ненормален, но поне е последователен.
14 Февруари 2018 11:31
Покрай политкоректните схватки на гвардейците на едната и другата партия, защо винаги се изключва международното положение, и трудната ситуация в която се е намирала България тогава.
Забравя се и за упоритото и решително изискване на Гърция да И бъдат предадени българските фашистки военнопрестъпници, виновни за окупацията на Западна Тракия и половин Егейска Македония от фашистка България и нейното Правителство, за да бъдат съдени там, в Гърция.
Ако България беше удовлетворила това искане, заедно с подлежащите на съд, трябваше да предаде и половината си територия.
Затова и присъдите са толкова тежки.
Защото ако не бяхме ги съдили ние, щяха да ги съдят гърците, но с териториални загуби за България.
14 Февруари 2018 11:33
Мислете добре като си пожелавате такива неща. Народният съд беше организиран от ибрикчиите на СССР и насочен срещу местните националисти.
Глупости.

Забравя се и за упоритото и решително изискване на Гърция
Подкрепено от Щатите и Великобритания, впрочем. Но Сталин е настоял българите да бъдат съдени в България.
14 Февруари 2018 11:34
БСП
А народният съд е бил повече от необходим за царските палаши. Много хора биха приветствали такъв съд и днес. И всички прекрасно знаем кои ще бъде изправен до стената. Дето се вика по делата ще ги познаете. И преди не е било по-различно. А България е нямала и особен избор. На едни салфетки в Ялта сме се паднали в зоната на СССР заедно с половин Европа. И те така. А разните джасимчета и други подобни псевдоисторици заслужават бой в ефир и изгонване да хленчат на Козяк. В историята си има факти и хронология, има документи, има паметници и да твърдиш, че половината не били истински е най-нагла и пропагандна лъжа!
14 Февруари 2018 11:35
В оригиналната новина четем:
Няколко часа по-късно обаче последното изречение липсваше.

Последното изречение, не скандален текст. Заглавието е фалшива новина. Последното изречение гласи:

"Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. (при който са осъдени на смърт и убити хиляди, без право на обжалване - б.р.) е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие".
Има какво да се оспорва в изречението. Липсата му не променя смисъла на казаното преди това в същия абзац:


"Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер."
14 Февруари 2018 11:39
sneaky_humanoid
14 Фев 2018 11:35
Мдам. Оказва се, че газетата ни е пробутала фалшива новина. Дорис беше обяснила, че Горещите се пишат и слагат на сайта от друго място и други хора, а не от редакцията, но не мога да приема тоз факт за извинение.
14 Февруари 2018 11:41
коригирам и аз, не бях прочела, че е фалшива новина.
14 Февруари 2018 11:43
БСП изтри скандален текст за Народния съд от своя позиция

Другарчетата са царе на катарзисите.
14 Февруари 2018 11:44
Народният съд от 1945 г. (при който са осъдени на смърт и убити хиляди, без право на обжалване - б.р.)
Някои пропускат най-важното - б.р.
14 Февруари 2018 11:45
А, новината била фейк!?!
Ох, олекна ми, значи другарката Лъжа не е ядосана.
14 Февруари 2018 11:45
Така и не излезе някой политик и да каже- ми имаше народен съд бе, и леко се отървахте.Много леко.Щото във Франция разстреляха 40 хиляди
14 Февруари 2018 11:45
Ами тогава съборете паметника на майор Томпсън или най-малкото го боядисайте! Ама не ви стиска. Не ви стиска да посегнете и на паметника на американските летци.


Аз лично нямам никакво желание да събарям паметници, били те на диверсанти, окупатори или вражески летци. Всичко това е част от историята ни. Пък и все трябва да има къде да се събират номенклатурните старчоци и да спомнят безвъзвратно отминалите времена.
14 Февруари 2018 11:46
Дори и ЗИП-а заслужава повече респект - може да е ненормален, но поне е последователен.

Сега ли се правиш на ербап или по принцип си много "смел"?
Обиждаш, първо изключително незаслужено! Второ, обиждаш подло човек, който временно не може да се защити.
Въобще вас ли са ви оторизирали да поставяте диагнози и крайни оценки?
14 Февруари 2018 11:50
значи другарката Лъжа не е ядосана.
Стига де. Като прочета такова нещо, тутакси визуализирам дуловската гаубица. А хем знам, че ти не си такъв човек.
14 Февруари 2018 11:50
Нооо специалист по народните ЕВРОПЕЙСКИ съдилища, нооо нещо.
Писах вече, явно пак се налага: В момента, в който се омитат от България съюзническите комисии - англичани, френци (и тез победители!) и пр., тутакси биват помилвани, помилвани, без да се пише никъде оттам нататък в биографиите им, че са осъждани от Народен съд, тези, за които е нямало достатъчно основания. Те са малцина, вкл. и собственият ми баща, член като гимназист на Българските национални легиони, затова и съден. Вкъщи седи присъда от Втори състав на Народния съд, документ за помилване, както и отказ на правителството на гъ-дина Костава, Иван Йорданович, да бъде окончателно реабилитиран от НС.
Омръзна ми да чета опити за продаването на прави краставици от криви некраставичари.
14 Февруари 2018 11:52
Не казвайте "безвъзвратно отминалите времена." И сациализЪма беше победил безвъзвратно и СДС беше спечелило изборите с малко, но завинаги.
14 Февруари 2018 12:05
Не казвайте "безвъзвратно отминалите времена
Сега строиме евросоциализЪма.

Петилетките са заменени с "програмни периоди", комисарите на Коминтерна - с еврокомисарите на ЕК, която управлява с директиви, а от безбройните Регламенти, Еврофондове и Обществени поръчки вече почти не остана пазарна икономика.

Виждаме и ясното срастване на Партия и Държава, пълно деградиране на парламентаризма и свеждането му до Нотариат, който просто одобрява решенията на Политбюрото на ръководната Партия и лично на нейният Председател. Не липсват и целувките в стил Брежнев-Живков.

И хич не е случайно, че в тази Партия-строителка на евросоциализЪма повечето са наследници именно на живковизЪма, на тайните му служби и на Номенклатурата му...

14 Февруари 2018 12:08
Kotka14 Февруари 2018 11:11
Народен съд за престъпниците от Прехода. До един.


Христо Георгиев: Преди 9.09.1944 г. у нас са рязали глави на английски и американски летци
https://www.youtube.com/watch?v=v00TRd9fmxo


А какво ли очакват позитановците от бъдещия НАРОДЕН съд?

За ликвидаторите няма нищо по-ужасно от нов видовден. Ден, в който ще трябва да се дава отговор на безброй"ужасни" въпроси. Например:
Как така се получи, че социалистическа България, успяла да заеме място сред развитите страни, само след две десетилетия "преход", започнал след 1989 г., изпадна до положението на най-бедната държава в Европейския съюз? Има ли виновни за това? Кои са те?
Как цветущи градини и полета се превърнаха в пущинаци, а китни села - в мъртвило?
Как така се получи, че от крупен износител на плодове и зеленчуци България се превърна във вносител на тъпкани с нитрати и пестициди, а нерядко и генномодифицирани продукти?
Как в България се пръкнаха най-едрите земевладелци в Европа с по милион(!) декари земя?
Как модерни заводи, предприятия и пр. държавни имоти след разбойническа приватизация донесоха в държавната хазна жалки проценти от реалната си стойност? Облажилите се от този невиждан грабеж не са ли известни?
Кой разоръжи, обезкръви и разгроми без война Българската народна армия?
Кой ликвидира четири жизнеспособни блокове на АЕЦ "Козлодуй"?
Кой осуети превръщането на България в енергиен и енергоразпределителен център и се хвалеше за този свой херостратовски подвиг?
Кой осъди на нищета два милиона български пенсионери?
Кой превърна България в непривлекателна държава за над два милиона нейни граждани, повечето от които в цветуща възраст?
Кой разнебити българското здравеопазване, българското образование, българската наука, българската култура, българския спорт ?
14 Февруари 2018 12:09
toii14 Февруари 2018 11:46
Дори и ЗИП-а заслужава повече респект - може да е ненормален, но поне е последователен.

Сега ли се правиш на ербап или по принцип си много "смел"?
Обиждаш, първо изключително незаслужено! Второ, обиждаш подло човек, който временно не може да се защити.
Въобще вас ли са ви оторизирали да поставяте диагнози и крайни оценки?


Никой нищо не ме е оторизирал - не знам дали си наясно с принципите на един онлайн форум, но тук се дават мнения. Не е нужно някой да оторизира друг за каквото и да било. Казвам си мнението, нищо повече. Ако толкова държиш да получиш мнение от оторизирани лица - давай. Сигурно има професионални психолози тук, нека те ни разяснят дали маниакалната привързаност на един човек към чужда страна и детската радост от военни конфликти може да бъде отклонение от общоприетата норма за "нормалност". Според мен - да. Ако пък те обижда самата дума ненормален - нека администраторът си каже думата. Аз обясних защо смятам, че е ненормален - поведението му е отклонение от общоприетата норма за нормалност. Това не е (непременно) обида.

А за това дали може да се защити или не - аз си му казвам, че е ненормален редовно. Откъде да знам дали може да се защити в момента? Пък и при него най-добрата защита е мълчанието.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД