:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 138
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Лондон обвини руската армия за кибератака,



засегнала компании в Европа миналата година. Извършената през юни атака "НеПетя" започна в Украйна, където парализира компютри на държавни учреждения и фирми, след което се разпространи на други места по света и доведе до спиране на работата на пристанища, заводи и офиси. Британското външно министерство каза, че атаката е дошла от руската армия. "Решението открито да се каже кой е отговорен за този случай подчертава, че Великобритания и нейните съюзници няма да търпят злонамерена кибердейност", заяви ведомството. Според него "атаката е била прикрита като престъпно начинание, но целта й е била главно да нанесе щети".

По-рано Русия отрече да стои зад атаката, причинила загуби за стотици милиони долари. Сред засегнатите бяха базираната във Великобритания компания "Рекит Бенкизер" и датската "АП Мьолер-Мерск".





ФБР, ЦРУ и АНС препоръчват на американците



да не използват смартфоните на китайските компании Huawei и ZTE, тъй като смятат, че те са заплаха за сигурността. Според Си Ен Ен ръководителите на трите агенции са изразили това свое мнение по време на изслушванията пред специалния комитет по разузнаването на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. В рамките на едно от заседанията сенаторът републиканец Том Котън е предложил на главата на ФБР Кристофър Рей, на директора на ЦРУ Майкъл Помпео и директора на АНС Дан Коутс да вдигат ръката си, в случай че смятат за препоръчително сънародниците им да използват продуктите на горепосочените китайски компании. Никой от тях обаче не е отговорил на това искане. Според Рей допускането на компании, "подчинени на чужди правителства", в телекомуникационната инфраструктура на САЩ е твърде рисковано.
1018
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД