:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 244
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ангелкова иска еврорегламент срещу сайтове като airbnb.com

След като лансира идеята за 100-те европейски обекти, вчера министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че подема инициатива за нов европейски регламент. Той ще бъде насочен срещу нелоялната конкуренция, обясни тя в рамките на туристическата борса, която се провежда в София. Под това Ангелкова разбира предлагането на места за настаняване без лиценз и регистрация в платформи като booking.com и airbnb.com.

"Всички интернет платформи, които предлагат места за настаняване, да са задължени да рекламират и предлагат само хотели, които са регистрирани според изискванията на съответното национално законодателство", каза Николина Ангелкова. Тя допълни, че от големите платформи се предлагат над 10 хиляди места за настаняване от България, докато в официалния туристически регистър те са 6144. В цял свят сайтове като booking.com предлагат не само хотели, но и апартаменти и това е тенденция в последните години. Българската инициатива за ограничаване на тази практика е била представена на срещата на министрите на туризма от ЕС в София.

Това не е единствената посока, където Ангелкова вижда нужда от държавна намеса в туризма. Преди ден тя обяви, че част от курортите ни трябва да повишат цените, тъй като предлагат много качествена услуга. "Предстои работа и по идеята за общоевропейска интернет платформа, която да улесни наемането и предлагането на работна ръка в туризма", каза още Ангелкова.
7
11487
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
15 Февруари 2018 20:09
Преди ден тя обяви, че част от курортите ни трябва да повишат цените, тъй като предлагат много качествена услуга


Ходя чат пат на нашето море, но няма да кажа къде.
Не е там където предлагат много качествена услуга.
15 Февруари 2018 20:11
Забравила е триваго.

https://www.trivago.bg/
16 Февруари 2018 08:16
Противна и некомпетентна женица! Първо, на фона на "услугата" цените в БГ са безобразно високи, и второ, тръгнала да създава евро-регламенти. Смях, много си повярваха тия, много.
16 Февруари 2018 09:04
Како, светът върви към глобализация и децентрализация. Посредниците и хрантутниците малко по малко ще отидат в историята.
А колкото до цените кой им пречи да ги вдигнат? Да вдигат колкото искат.
16 Февруари 2018 11:33
Това не е единствената посока, където Ангелкова вижда нужда от държавна намеса в туризма. Преди ден тя обяви, че част от курортите ни трябва да повишат цените, тъй като предлагат много качествена услуга.
Никога, никога, никога не яжте никаква храна, приготвена в ресторант към масовия български хотел, особено т.нар. all inclusive, почти без значение броя на звездите.

Ще получите възможно най-евтините и опасни за здравето боклуци, а често и храна втора употреба, приготвени от смазан, демотивиран и жестоко експлоатиран персонал, при това - на баснословна цена.

Има щастливи изключения от това правило, но общата тенденция е такава.

16 Февруари 2018 11:38
Една идея за министърката - в Турция забраниха booking.com, в Берлин - airbnb.com. Без да искат никакви еврорегламенти.

Просто взеха решение, приеха съответните нормативни документи и ги забраниха.

Когато човек иска да свърши нещо, намира начин.
Когато не иска или няма гръбнак, намира еврооправдание.

16 Февруари 2018 13:28
па що да не
Цела Европа ползва
airbnb
и блаблакар
У нас що да може? Всичко, което не отива в алчната им паст, да се забрани.
Интересно ЦЕЛА Европа как ще реагира на предложение, излъчено от най-корумпираната държава? Която не може да си оправи корупцията по високите етажи, ама акъл как да смачка дребните дава навсякъде. Не че вече не ги е смачкала у нас, ама требе и по всичките земни кълбета да се мачкат дребните гниди!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД