:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдилищата си подмятат дело срещу прокурор

СНИМКА: БНТ
Димитър Захариев
Делото срещу плевенския прокурор Димитър Захариев е прекратено, съобщи lex.bg. Той е обвинен, че е участвал в организирана престъпна група заедно с Камен Балбузанов-Куката. Според разследващите Балбузанов е изнудвал бизнесмени да сключват договори с охранителна фирма, а на срещите присъствал прокурорът. Близки на магистрата пък били собственици на фирмата.

Процесът срещу Захариев трябваше да се гледа от спецсъда. Съдия Лилия Георгиева обаче е прекратила делото срещу него и останалите обвиняеми, тъй като освен обвинението за участие в престъпна група, прокурорът има обвинение и за изнудване. Според съдията няма връзка между групата и изнудването, затова делото е пратено в Софийския градски съд. Там съдия Тони Гетов преценява, че делото все пак трябва да се гледа от спецсъда. Той също е прекратил делото и е поискал произнасяне от Върховния касационен съд къде трябва да се пратят материалите. Такова все още няма.

Това не е единственото дело срещу Захариев. По друг процес той е обвинен, че е оказвал натиск върху свидетел по делото "Октопод".
1131
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД