:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 451
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Опера буфа

На Ошфора шум се вдига

Граф Рошфор
Митичната Гинка от Пазарджик обяви по телевизорите, че фирмите й са редовни, бизнесът - почтен.

Това бе и отговор на обществения интерес към личността й, защото всички в тази държава сме малко или много стъписани от тази сделка.

Да ни прости господ - малко ни е трудно да повярваме на премиер, министри, енергетици - всички до един силно изненадани от сделката, в която Гинка придоби бизнес с национално значение и касаещ националната сигурност.

Бойко Борисов примерно постфактум "разпореди пълна проверка" на сделката за ЧЕЗ - това е любимата формулировка на националната пропаганда - премиерът разпорежда да се извърши нещо, което е трябвало да бъде направено оня ден по силата на институционални задължения. Щом се продава бизнес, от който зависи националната сигурност, няма такава държава, която ще разпореди след дъжда да се сложи хубава плътна качулка. Тоест очевидно има такова нещо, но то не е държава.

Но да не се отплесваме по неща, които се подразбират - щом казват, че са изненадани държавните мъже, трябва да се придържаме към казаното от тях, щото иначе трябва да кажем нещо ксенофобско и геронтофобско: лъжат като дърти цигани.

Та така - всички са изненадани, а Гинка обяснява по телевизорите, че бизнесът й е читав.

Това тя изрази, както умее (пред НТВ):

- Зад тази фирма стоят моите компании, които не се оШФорни компании.

Телевизията малко по-късно пусна редактирана версия на това интервю, в което вече нямаше оШФорки, но Гинка се яви и по bTV, където отново се отрече три пъти от Сатаната и оШФорните му компании.

При което всички запяхме с пълен глас: край Ошфора шум се вдига / лъскат Гинки, умове...

Гинките ги лъскат, за да се показват по телевизора и да се убедим, че на такава бизнесдама всеки би поверил най-малкото квартална бакалия или дори салон за педикюр в Сентрал мол Пазарджик.

Защото тя със съмнителни ошфорки не се занимава.

Ошфорът е много коварно нещо и произлиза от граф Рошфор - герой от "Тримата мускетари", за който си припомнихме някои скандални фактчета. Граф Рошфор е приятел на кардинал Ришельо, с когото пък се свързва понятието "сив кардинал". Самият Ришельо си е чисто червен кардинал, но той си имал приятел и сътрудник, шеф на тайните служби - отец Жозеф, който именно бил в сиви дрехи, невидим за обществото и безумно коварен. Граф Рошфор-Офшор заедно с Ришельо правят неуспешен опит за атентат срещу краля и кралицата, но храбрите мускетари от кралската гвардия осуетяват козните им.

Е, уверяваме ви, Гинка няма нищо общо с тези коварни люде - нито е виждала, нито е чувала за Рошфор, ошфорни зони, Ришельо... Най-вероятно дори не познава кардинал Дьо Шишельо или херцог Боцфор, който има мозък от рокфор.

Сиренето рокфор няма дупки, с които да си обясним дупките в паметта на херцог Боцфор - сигурни сме, че наистина пада от небето, където никой нищо не е чувал за Гинка, дори да са писали за нея в "Капитал" още към края на 2017. "Капитал" е вестник на композитора Прокофиев, който кардинал дьо Шишельо препоръчва да не четем, защото Прокофиев пише фалшиво либрето за фейк операта "Сватбата на Шишельо с банкянския бръснар".

Сиренето рокфор се прави от овче мляко. Овцете сме ние, а новата доячка се казва Гинка Билобова.
6
12024
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
26 Февруари 2018 20:40
Ужасно неоФшорно ми е да коментирам.
В Словакия са разстреляни 26-годишен журналист и приятелката му. ?
26 Февруари 2018 20:51
А в България пък е разстрелян бизнесмен.
26 Февруари 2018 20:55
Рошфор, Ошфор, Рокфор ... направо Quattro Formaggio!
27 Февруари 2018 07:36
27 Февруари 2018 11:54
27 Февруари 2018 14:33
Абе, какво сте загризали симпатягата от Пазарджик? Значи цял председател на парламента може да обяви Пекин за столица на Виетнам (и след срамежливото напомняне, че е сторила грешка, отново да потвърди географското си откритие), а владетелката на фирма с 1000 левв дългове не може да купи активи за 300 милиона без всякакви ошФори и офшори. В това царство-господарство всичко е възможно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД