:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

До 48 часа МОК ще вдигне наказанието на Русия

Решението предизвика протест от национални антидопингови организации и WADA
МОК ще вдигне наказанието на руския олимпийски комитет (ОКР) в "следващите 48 до 72 часа", обяви президентът Томас Бах след заседание на Изпълкома миналата нощ. Единственото условие е пробите на руски спортисти (хокеистите и ски бегачите), участвали в последния ден на игрите в ПьонгЧанг`18, да са отрицателни. Шефът на МОК обаче добави, че дори и да има нов допинг случай с руски състезател, това не означава задължително продължаване на наказанието.

"Ако има нов случай, Изпълкомът ще трябва да се събере и да го обсъди, както и потенциалните последствия - каза Бах. - Но трябва да третираме всички спортисти еднакво. Не може да чакаме, докато излязат резултатите от нови анализи след 10 години. Честно казано, не мисля, че игрите са били опетнени от руската афера, защото нямаше руски отбор. Това беше ясно послание. Колкото до двата допинг случая с руснаци - повтарям, че те са от небрежност. Винаги ще има положителни тестове, които може да са със спортисти от всяка страна. Битката с допинга никога няма да приключи. Докато има хора, които се състезават, ще има и такива, които ще опитват да мамят."

В ПьонгЧанг`18 двама от т.нар. отбор "Олимпийски спортисти от Русия" - Александър Крушелницкий (бронзов медалист на смесени двойки в кърлинга) и Надежда Сергеева (12-а на двуместен бобслей), дадоха положителни тестове. От МОК заявиха, че тези случаи са били ключов фактор при решението да не бъде вдигнато наказанието на ОКР още за церемонията по закриване. Но добавиха, че тези случаи не влияят на предстоящото вдигане на наказанието.

Това предизвика възмущението на организацията на националните антидопингови организации (NADO) и тя излезе с декларация, че решението на МОК е "по-скоро прагматично, отколкото принципно". Световната антидопингова агенция WADA пък заяви, че "разбира решението" на МОК, но не може да го подкрепи.
1
970
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Февруари 2018 23:47
Вада що не вземе да каже колко от медалистите са били допингирани заради медицински изключения, или да чакаме пак хакерите да ни осведомяват?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД