:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Капиталистката Гинка и Котаракът в чизми

Тъжно е, когато властта е занаят, но още по-тъжно е, когато стане бизнес
.
Ставаме и питаме: "На кого са тези ЕРП-та, селяни? На кого е "Булгартабак"?". Но селяните мълчат и не могат да отговорят, защото не знаят. Никой не знае. И това не е изолиран, а повсеместен проблем.
Новият хит е Гинка Върбакова - как (и дали) ще купи ЧЕЗ. Явно за нея ще се говори през следващите седмици, дори и метеорит да удари Земята. Регистрираха се избухвания по целия емоционален спектър: като се започне от великодушния присмех, дължим от всяко по-висше същество към по-низшето, което се казва Гинка, не е завършило десети клас и вместо "оФшорна" казва "оШфорна", мине се през разумните опасения, пораждащи въпроси като: "Кой е истинският купувач, при положение че Гинка не разполага с пари нито да купи, нито да поддържа бизнеса?"; "Защо купувачът иска да остане скрит?"; "Има ли новият собственик (който и да е той) капацитет да управлява бизнеса?" и "Има ли държавата механизми да се намеси, ако (когато) той се провали?", та до параноичния фатализъм дали не става дума за някой руски олигарх от "онзи" списък, който иска да влияе на изборите в България, като държи ръка върху шалтера на 40% от населението.
Между другото, никой не се сети да попита Гинка за отношението й към Истанбулската конвенция, че да я почнат и по тази линия (какво да се прави - несъвършенства на българската професионална журналистика), но не това е най-страшното. Най-страшното е, че все още никой не може да вдигне костелив и леко закривен от гражданско напрежение пръст и да посочи с него ВИНОВНИКА за цялото това безобразие, защото очевидно Гинка не е, за всички тя е само едно объркано и леко неадекватно подставено лице. Кой е виновен? Бойко Борисов ли (ех, колко хубаво би било!), Делян Пеевски ли? Доган, Цацаров? Цеко Минев, който иска да електрифицира 48% от Национален парк "Пирин"? Руските олигарси? Грузинската мафия? Масоните, илюминатите, Сорос? Извънземните?... Да. Лошо е, когато не можеш да посочиш виновник и да излееш върху него справедливия си гняв. А не можеш, защото нищо не знаеш. Никой не знае. Че не знае, призна дори чешкият премиер в оставка Андрей Бабиш и помоли да му се обясни. А той все пак представлява мажоритарния акционер в ЧЕЗ.
Но какво е общото между всичко това и Котарака в чизми? - ще попита някой по-припрян читател.

Търпение! Ще стигнем и дотам

Колкото и нищо да не знаем, все пак има някои неща, които са ясни и безспорни. Очевидно е, например, че Гинка няма да е истинският купувач и собственик на ЧЕЗ, защото няма достатъчно пари. Някой друг ще й даде. Тогава тя или ще изпълнява неговата воля, или ще се провали и той като кредитор ще придобие обезпечението. Тогава може и да разберем кой е той, но може и да не разберем, ако кредитор се окаже някоя оШфорна фирма. Но ако е така, то защо тази оШфорна фирма не се яви директно като купувач, ами се нуждае от скромната и противоречива фасада на Гинка? Нали и в двата случая анонимността на инвеститора ще бъде защитена? Мистерия!
И защо изобщо купувачът в една такава голяма и обществено значима сделка би искал да се крие? Очевидно, защото се опасява, че ако разберем кой е, няма да ни стане приятно? Или защото възнамерява да върши нещо нередно с компанията. Наистина, защо се крие? Първата причина, за която човек се сеща, е, че купувачът не може да обясни произхода на парите си. Те може да са от контрабанда, от корупция, от незаконна търговия и други подобни безобразия. Но пък Гинка също не може да обясни произхода на парите, така че какво? Ще речете: Гинка може да каже, че ги е взела от банка, питайте банката. Но същото може да каже и тайнственият инвеститор, за какво му е Гинка?
И изобщо, защо изключваме вероятността Гинка наистина да е добра в енергийния бизнес, да иска да купи ЧЕЗ за себе си и да си го разработва. Нали вече имала била някакви соларни панели?
Трудно е да допуснем тази вероятност, и то по логиката на хипотетичния кредитор. Както стана ясно, той трябва да е доста крупен, да разполага с 2-3 трилиона активи, за да си позволи да отпуска такива кредити. В България няма такъв субект. И друго. Как се предполага, че Гинка ще обслужва такъв кредит? Логично, с част от печалбата. ЧЕЗ продава ток и му влизат някакви пари. С част от тях плаща заплати на многобройните си служители (колкото досега Гинка не е и сънувала да управлява), част отива за реинвестиция и поддръжка, с част Гинка живее и храни семейството си и с част плаща главница и лихва на кредитора. Е, защо, при положение че може да извади парите, кредиторът ще се задоволи само с лихвата, а няма да се превърне в инвеститор, за да придобие цялата печалба? То, ако ставаше така, и аз щях да вляза в първата банка и да кажа: "Дайте ми пари да си купя някоя от "Мариците", пък после ще се оправяме!"
За да се крие така ревностно, остава купувачът да е субект, който просто не може, няма право да се покаже публично. Такъв, например, може да бъде някое високопоставено политическо лице от България, Чехия или друга страна, къпеща се в морал и законност. Тъжно е. Тъжно е, когато властта е занаят, но още по-тъжно е, когато стане бизнес.
А тя е станала.

Вижте как кандидати за парламента финансират кампаниите си -

осигуряват си отнякъде пари и половината внасят в партийната каса, другата половина харчат за свои нужди (най-често покупка на гласове) в избирателните си райони. Откъде вземат тези пари? От себе си ли? Изключително рядко! В повечето случаи прибягват до местни деребеи, на които после се издължават чрез назначения и обществени поръчки, тоест чрез властта, която уж са спечелили за себе си. Вижте как се кадрува в администрацията! Вижте как се притиска бизнесът, вижте как властта и икономиката се сливат! Това вече не е капитализъм и свободен пазар, не е демокрация, а олигархизъм.
И ето че дойде време да кажем и за Котарака в чизми. Когато кралят пътувал в каляската си заедно с маркиза, видял жетвари да събират богата реколта.
- На кого са тези нивя, селяни? - попитал кралят.
- На г-н маркиза, на г-н маркиза! - извикали жетварите, подучени от хитрия котарак. - На маркиз дьо Карабa!
Ето това е проблемът. Ставаме и питаме: "На кого са тези ЕРП-та, селяни? На кого е "Булгартабак"?". Но селяните мълчат и не могат да отговорят, защото не знаят. Никой не знае. И това не е изолиран, а повсеместен проблем: на кого е "Кауфланд", селяни, на кого е Дойче банк, на кого е "Кока-Кола"?...
Това вече не е "онзи" капитализъм, в който все още вярват либертарианците, и собствеността е частна само на думи. Или дори по закон да е частна, със сигурност не е лична. Поне голямата, съществената собственост. Коя е ценността на "онзи" капитализъм? Капитализмът е ценност само дотолкова, доколкото е свобода, почтеност и отговорност. Но за да е такъв, той трябва да е персонален и да върви с някакъв морал. А да се установи здрав морал в обществото, норми, с които всички да са съгласни, не е лесно и не е по силите на всекиго.

Без морал капитализмът на свободата,

почтеността и отговорността бързо се изражда в хищнически, безогледен егоизъм. Важно условие капитализмът да запази почтеността и свободата си е във всеки момент да сме наясно чия е една или друга собственост и кой носи отговорност за нея. Защото, ако останем няколко дни без ток или пък ако сметките ни скочат двойно, ще възправим снага и гневно ще попитаме: "На кого е този ЧЕЗ, селяни?!" И ако селяните отговорят примерно: "Ей на оня чорбаджия там, на бай Марко", ще е едно, а съвсем друго ще е, ако започнат да кършат ръце и да го усукват: "Ами то и ние не знаем, май на някакъв фонд, май на някакви акционери, май на някаква оШфорна фирма..."
За да бъде капитализмът свобода, такава, която поражда и демокрация, и всичко останало, частната собственост трябва наистина да е частна собственост, трябва да се знае кое на кого е. Но в условия на олигархичност (която нито сме я измислили ние, нито сме най-големите майстори в нея) никой никога няма да разреши това. Защото бързо и ясно ще се види колко икономиката се е сраснала с властта и властта - с икономиката. Поправимо ли е това положение? Не. Нека никой да не си прави илюзии. Светът е устроен така, той лежи в зло и едва ли ще се промени до края на времената. Длъжни сме да го приемем такъв и да се погрижим за моралното си оцеляване в него.
Но не пречи да мечтаем и да градим утопии. Ето например да имаме такава конституция, според която, ако някой пожелае властта, то тя за нищо на света да не му се дава. Всеки гражданин ще влиза по задължение и на ротационен принцип във властта - дежурен министър, дежурен президент, дежурен депутат, дежурен главен прокурор - срещу което ще получава от държавата скромно обезщетение за изгубеното време. Или пък да се приеме фиксиран списък с политически партии - една социалистическа, една либерална, една консервативна и една (хайде да я наречем така) общопричудлива за всякакви неформали, на които по принцип не им е работа да се занимават с политика. Ако искаш да си политически активен, избираш си една от предоставените партии, записваш се в нея и започваш да се бориш било да я овладееш отвътре, било да се наложиш над другите партии.
За жалост, тези утопии са абсолютно нереалистични и именно затова са утопии. Няма го и Котарака в чизми, който да тича пред каляската и да учи селяните как да отговарят. Действителността е такава, каквато е. Трудно може да се промени, а още по-трудно - да се промени към добро. Но опитите не бива да спират (стига, разбира се, да не са под формата на революции, защото това е отегчително и опасно)! А иначе за покупката на ЧЕЗ дали ще ругаем и ще се присмиваме на Гинка, Пенка или Станка - това няма абсолютно никакво значение. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.
31
5856
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
02 Март 2018 21:21
Прочетох поредната "боза" ала Сула два пъти и се опитах да вникна в смисъла и.Мъчих се и хоп - просветна ми.Картаген трябвало да бъде разрушен.Обаче.Обаче
Светът е устроен така, той лежи в зло и едва ли ще се промени до края на времената.
Има ли тогава смисъл да разрушаваме Картаген? Питам се, защо аджеба Сула полага Сезифовски усилия да разрушава Картаген?!Пуста мода.
02 Март 2018 21:33
Че какво, Сула днес е на нивото на един средностатистически форумец, даже на нивото на кака Гинка, направо не можеш да го познаеш. Е, оплел се е малко в по-абстрактните неща, като капитализъм и собственост, ама иначе...

А може и да бъркам за него изначално, аз обикновено не го чета, сега по случай кака Гинка...
02 Март 2018 21:41
Кой е виновен? Бойко Борисов ли (ех, колко хубаво би било!)

Ти па...
Тва е пълен ъпсурт...
Сула се е упражнил в писане на есе "Капитализмът, има ли той почва у нас"
02 Март 2018 21:42
Неофита неокон Сула громи либертарианците. Ще си сипя още една двойна да доде на фокус
Чудя се синатропният му консерватизъм колко би преживял без колонката и местенце в държавна телевизия на издръжка от продажбата на книги? Ще се спомине гордо или развял червеното знаме, с нож между зъбите ще марширува на жълтите павета с искане да се отрежат ръцете спрели да го хранят?
02 Март 2018 22:26
Без последните два и половина абзаца - добре. Особено като си спомни човек какво имахме преди две седмици ... :-)
02 Март 2018 22:37
И кой е шибаният маркиз дьо Карабас?
02 Март 2018 22:39
мерейки на око дължината на писанието, установявам движение ф правилната посока. Има напредък, изразен ф 25% намаление на количеството написани думи, което е похвално, но нека не се главозамайваме, г-н Сула, а да гледаме голямата цел - 0(нула) написани думи.

Успех.
02 Март 2018 22:45
Е, краткостта е майка на таланта и мащеха на хонорара
02 Март 2018 23:31
Гинка ми стана симпатична, още преди да съм я видял и чул, когато всички, които ги знаем като мошеници и мафиоти скочиха срещу нея. Имайки представа от българската медийна, политическа и бизнессреда, то бе ясно, че това не е случайно, че тя не е от тях и яко им бърка в здравето. Появата на допълнителна информация и на самата Гинка показа, че не съм сгрешил в първоначалното си, макар и базирано на реагиращите, отношение.
02 Март 2018 23:41
Гинка, не е завършило десети клас и вместо "оФшорна" казва "оШфорна",

Това не съм го чувал, а само чел и не знам дали не е от слуха на написалият го. Слушах я,обаче в Парламента. И не когато чете, а когато отговаряше на въпросите. Силно се съмнявам, че е с 10 клас образование. Има богат речник, премерена и точна мисъл, ясно и сложно изразяване. Много "капацитети" могат само да й завидят.
02 Март 2018 23:45
Ето това е проблемът. Ставаме и питаме: "На кого са тези ЕРП-та, селяни? На кого е "Булгартабак"?".

Отговорът определя дали местният капитализъм клони към протестантския модел или традиционно към кремльовския, сътв. Котарака в чизми.
Добро четиво ?
03 Март 2018 05:32
ПИТАЙТЕ БОРИСОВ - ТОЙ ТРЕБЕ ДА ЗНАЕ! ЗА КАКВО Е МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ? АКО НЕ ГИ КАЖЕ, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ГО ДЪРЖАТ ЗДРАВО ЗА ТОПКИТЕ! А Е ЯСНО НА ВСИЧКИ, КОИ МУ ДЪРЖАТ ТОПКИТЕ! / А МОЖЕ ВЕЧЕ ДА СА МУ ГИ СКЪСАЛИ, ЩОМ Е ГОТОВ ДА ПОДПИШЕ ИСТАНБУЛСКАТА МЕЧТА! / КОГА МИН.ПРЕДСЕД. В ЧИЗМИ ЩЕ КАЖЕ , ЧЕ ЧЕЗ Е НА Г-Н КАРБАХ БАРАБАХ? У НАС НАЙ-МРЪСНИ СА ПАРИТЕ НА /ЗНАЕТЕ НА КОЙ / - ПРАНИ, ПРАНИ, НЕДОИЗПРАНИ! А ЧЕЗ Е ЕДНА ДОБРА ПЕРАЧНИЦА! НАЛИ, Г-Н СУЛА? ТРЯБВА ПО-СМЕЛА ЖУРНАЛИСТИКА, НАЛИ, Г-Н СУЛА! ЗАТОВА Е ЖУРНАЛИСТИЧЕСКОТО ПЕРО, Г-Н СУЛА И ДРУГИТЕ КАТО ТЕБ! НЕ Е ЗА ДА ГАЛИ ОЛИГАРСИ! НЕ Е СРЕДСТВО САМО ЗА ПРЕХРАНА! КОЙТО ВЛИЗА В ГОРАТА, НЕ ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ! А ПЪК ВАС ВИ Е СТРАХ ОТ КОТАРАК!
03 Март 2018 06:03
Гинка ми се струва свястна и й се кефя, как бърка в задниците на мафията, която е изпаднала в паника и безсилие да й попречи.
03 Март 2018 06:22
Гинка е предприемчива предприемачка.
Тя се възправя срещу Мафията!
Неопол!

А и интелектът и не е на ниво 10 клас!
Нивото е поне 11 клас-първия срок!
Още веднъж-Неопол

Щом види Гинка , Мафията изпада в луда паника и си плюе в самата си пазва!
Tе не могат да я спрат!
03 Март 2018 07:10
sim4o, няма как плахият ти опит за ирония да промени реалността. Гинка наистина докара мафита до истерия.
03 Март 2018 07:37
Гинка направо съсипа Мафията.
Неопол
"Паркингът тесен ,за мойта душа е ! " решава Гинка!

И тръгва напред да гони Мечтата си .. напред!
Мафията не може да я спре!

Nothings gonna stop us now!
03 Март 2018 08:35
С едни пикливи паркинги и мижави фотоволтации никой няма да тръгне да купува дружество за стотици милиони и милиарди оборот , ако няма нещо голямо зад гърба си ! Трябва да си много тъп , за да повярваш или да си от техния отбор !
03 Март 2018 08:42
Гинка е пример за всички нас - с предприемчивост и пословично българско трудолюбие , не по-късно от 800 дена постигаш мечтите си!
Мафията съска от страни , но не може да спре никого!

Неопол
03 Март 2018 08:52
Как не се сети някой да пита кака Гинка, като един виден производител на електроенергия - фотоволтаик, примерно дали знае що е косинус ФИ? И тогава щеше да се разбере дали е в час с материала или е с друга специализация.
03 Март 2018 09:03
Цолажа на нечий нос?
03 Март 2018 09:16
Ооо, екстра си е написано, поздравления. И благодарности -- колкото и да е хонорувана статията, малко е. Поводът заслужава точно такава статия.

Но! само щеше да спечели тя без последните 2 абзаца.
За жалост, тези утопии са абсолютно нереалистични и именно затова са утопии.
Но! има маса други, доста по-реалистични утопии. Чета си примерно Безстрашния и му се радвам на куража. Нека всеки да отвъжда по една своя утопия, като ѝ изпилва редовно пожелателното мислене.
Няма го и Котарака в чизми, който да тича пред каляската и да учи селяните как да отговарят.
Невярно. Боко е мачарок отсекъде. А селянете не сме ний, дето сме граждани на таз държава, ами са журналята баш. Дето впрочем знаят доволно много, но се правят на прости селяни, за което Котаракът им плаща в брой.
Да изпреваря събарянето на картаген и съобщя, че от горното следва какво Сула не е журналист. Браво, г-н Стамболов!
03 Март 2018 09:19
Гинка е от чешката мафия, от това идва както смътното притеснение у нашата, така и колегиалното й отношение.
03 Март 2018 09:30
ке 2, убедителна сте за Гинка като кадър на чешката мафия. С което въпросите около Гинка не свършват. Нашите служби и олигархични кръгове са знаели за тази битност на Гинка, но са приели благодушно превземането на ЧЕЗ-България от чужда мафия? Лошо. Защо са го направили `наште`? Две възможности: а) били са принудени и б) двете мафии, нашата и чешката, имат общ корен. Общ за всичките постсоциалистически страни и народи. Не съм параноичка, нямам акъл за това
03 Март 2018 09:32
Кадър на чеширските котараци. Само пухкава , облизваща се усмивка в сенките зад нея
03 Март 2018 10:43
Всъщност Гинка с характерната си предприемчивост отстрани чешката държавна мафия - ЧЕЗ , която ни източваше!
Чехите отдавна искат да ни заробят енергийно и да сме изпаднали в зависимост!
СДС навремето ни поведе на бунт, на борба .. за да спрем почти изградената АЕЦ Белене , дето щеше да е с реактори "Шкода"!

Но ние - се отървахме .. СДС
С Неопол сме си говорили :

Neopol 02 Мар 2018 05:41 ..
или трябва да обслужва "правилните" (т.е. "нашите" ) и да им пази пазара от случайни предприемчиви навлеци ?
Предприемчивата Гинка - се яви на пазара на електроразпространението и те издивяха ..

Да припомним - с предприемчивост Гинка успява да предложи на гражданството на Пазарджик перфектна услуга - паркиране току в абсолютния център! СЕГА паркингът ТЕСЕН ЗА НЕЙНАТА ДУША Е - Гинка се развихря!

Neopol 02 Мар 2018 05:41 .. И чак е учудващо как паниката на енергийната мафия, продиктувана от страха й, че ЕРП-то в западна България ще попадне в ръце извън нейните среди, а от там може да застраши и мафиотското му източване, достигна до кресчендо, с единствени обвинения, че купувачът не е "правилния".
Чехите !
Те, те източваха мафиотски .. Добре, че не им дадохме да монтират 1990 г. реактори "Шкода" в Белене! .. щяхме да изпаднем в невероятно тежка чешка енергийна зависимост!
Неопол
Хубаво е казано и тука за чуждите "доброжелатели" дето са се надомъкнали у нас : Натисни тук

zzz07 25 Септември 2017 19:04 ..Да си бъдем сами, да си разравяме огнището със своите собствени ръце — ние желаеме и по други причини. Историята на прогреса ни обажда с най-поразителни факти, че опеката над народите, била тя православна, или гнило-западна, е убийствена. Ние знаеме, че там, гдето народите не са се допущали да се месят в собствените свои дела, там тия народи са си останали деца пеленачета.
Чехи, чехи го хоум!
zzz07 25 Септември 2017 19:06
Далеч от нас такива доброжелатели. „Не им щем ни меда , ни жилото” — както каза нашият съотечественик Др. Цанков едно време, когато в главата му имаше съвест и разум.

Не ви щем меда, не ви щем жилото!
Чрез Гинка, вече БЪЛГАРИ ще владеят електроразпределението!

Булгар! Булгар! .. ние можем!

Да припомним и друго ЧЕЗ е ДЪРЖАВНА ФИРМА, а държавното е ВИНАГИ НЕЕФЕКТИВНО и е с по-лошо обслужване!

Ще дойде Гинка и обслужването ще се оправи - ще видите ..!
Щото е ЧАСТНИЧКА!

Неопол.. отново .. за творчество по темата!

zzz07
Не ни трябват чехи , не ни трябва държавно!
Те ни източват, те са мафия .. чешката държава иска да стенем в енергийна зависимост!
03 Март 2018 19:37
Гинка е по-добре от Калинка
03 Март 2018 21:47
Забавно, този път.
03 Март 2018 21:56
Гинка е от чешката мафия, от това идва както смътното притеснение у нашата, така и колегиалното й отношение.

А да не би Гинка да е от италианската мафия със задача да оттренира чешката и нашата и да ги вкара в спортна форма??!
04 Март 2018 04:01
Крушката си има опашка, както е казал народа.В потоците от излятото мастило, все пак остава по нещичко, за което си заслужава да се замислим повечко.

Бизнесдамата от Пазарджик поясни, че в бизнеса й е помогнал чешкият металургичен гигант Зденек Земек: „Това се случи 2011-2012-а година, когато изградихме по-голямата част от нашите фотоволтаични централи. Тогава усилено търсихме финансиране в цяла Европа, не само в България. Той повярва в нас и инвестира над 32 милиона евро в тези централи. Той даде гаранции за покриването на един инвестиционен кредит. След време изплатихме тези кредити и централите станаха изцяло наши“.
http://www.periscop.bg/ginka-varbakova-chez-milioni/ target=_blank id=url>Натисни тук
През 2001 г. сем. Върбакови се изтегля от бизнеса с импулсна телефония, тъй като приходите от тази дейност започват да падат главоломно. Освен това тогавашните служби за сигурност стартират проверки в няколко фирми на Славчо Върбаков заради съмнения, че източва БТК чрез фиктивен телефонен трафик.

„Доколкото си спомням, имаше съмнения за създадена организация от държавни служители, които звънят от служебните си телефони на импулсните номера на Гинка и мъжа й и оставят отворена за 1 час телефонната слушалка. Обвинения за източени стотици хиляди левове от БТК обаче не бяха повдигнати, тъй като още в началото разследването бе прекратено с мнение на прокурор, че липсват данни за умишлено престъпление“, раззкри пред Скандално.нет запознат с бизнеса на съпрузите.


Натисни тук

Безкористен живот

На бедния от залъка не искай,
на слепия не слагай тайно крак,
ръце със злоба никога не стискай
и не нападай подло своя враг.
На болния съня не нарушавай,
за стария не сплитай ругатни,
на пътя на доброто не заставай,
дори да гаснат твоите мечти.
На грешния от чашата не вкусвай,
на мъдрия в душата не рови,
на светлината пътя не прекъсвай
и не посявай никъде сълзи.
На злобния ръката не поемай,
от алчния не вземай нито грош,
на детството крилете не отнемай
и изживей мига добър и лош.

Наташа Басарова


04 Март 2018 20:14
Simplicissima
03 Март 2018 09:16

за мнението
и благодарност за добрите думи
04 Март 2018 20:45
Вижте как се кадрува в администрацията! Вижте как се притиска бизнесът, вижте как властта и икономиката се сливат! Това вече не е капитализъм и свободен пазар, не е демокрация, а олигархизъм.

Де да бе, Иване, де да беше олигархия.
Олигархия си имат британците; многовековна, удобна, да им завиди човек
Въпреки очевидния ти напредък, който и аз - с голямо удоволствие! като колегите ще отбележа, трябва да кажа, че е нужно още да жустираш мерника.
Затова няма да влизам в дискусия, а ще ползвам случая да те попитам: кога БНТ ще почисти история.бг? То не бе, не бе, ама лица като Горан Благоев вече надминаха всички допустими простотии.
Обясни им човешки, че плонжовете са хем излишни, хем вредни. Тия, пред които се натягат, ще ги забравят до утре, но руснаците ще помнят дълго простотиите
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД