:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Данчо Лазаров кара последен мандат начело на волейбола

Мондиал `18 ще е последният ми форум, обяви президентът на федерацията
Данчо Лазаров
Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров няма да се кандидатира за нов мандат. Това стана ясно от думите на самия 74-годишен ръководител, който управлява най-успешния отборен спорт у нас от 2002 г. насам.

"Световното първенство през есента ще е последният ми голям форум като председател на волейболната федерация. Когато се зададе възможност България след толкова години да организира световно, защо да не го направим?", заяви Лазаров в интервю пред "Диема Спорт".

По решение на извънредното Общо събрание на БФВ от октомври 2015 г. настоящият мандат на УС изтича на 31 декември 2018 г. Запитан, дали бившият капитан на националния отбор Владимир Николов може да го наследи на президентския пост, Лазаров отговори: "Вие много надълбоко влизате. Сигурно и това ще стане, когато му дойде времето. Нека Владо натрупа този опит. Той се справя добре. Има сигурно много грешки, които съм допуснал през тези години. Като му дойде времето, ще ги кажем. Волейболът е успешен спорт. Радвам се, че имаме тези резултати. Имаме приятели и приятели в кавички. Нека приемем нещата философски и да си вървим по пътя. Пък това за кервана го знаете, нали?".

Данчо Лазаров засегна и темата за напускането на Евгени Иванов като изп. директор на Националната волейболна лига. Пушката стана вторият звезден бивш волейболист, решил да прекрати взаимоотношения с БФВ, след Владимир Николов, който бързо освободи поста на генерален секретар.

"Не мога да коментирам думите на Евгени Иванов, но да е на различни позиции с федерацията няма как да бъде. Той имаше правата и ангажиментите като изпълнителен директор на Националната волейболна лига, той трябваше да решава въпросите, които касаеха лигата - заяви босът. - Ако има нещо конкретно към федерацията, аз мога да отговoря. Владо Николов бе привлечен по моя инициатива. Аз настоях да бъде утвърден като генерален секретар. Ако съм имал някакви други намерения, нямаше да правят тези гимнастики. Случиха се някои неща, но нищо фатално. Владо намери своя път. Да е във волейбола, а не да е на бюро и да праща мейли по цял ден."
2843
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД