:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 557
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стоилов вече е селекционер на Казахстан

Договорът му е за 2 г., а на 26 март го чака мач срещу България
СНИМКА: kff.kz
Станимир Стоилов се здрависва с генералния секретар на казахстанската футболна федерация Азамат Айтхожин при представянето си като нов селекционер на местния национален тим.
Станимир Стоилов от вчера вече не е треньор на "Астана", а селекционер на националния отбор на Казахстан. Той беше представен от генералния секретар на местната футболна федерация Азамат Айтхожин, който обяви, че договорът на 51-годишния специалист е за 2 години.

Но самият Стоилов уточни: "Срокът няма никакво значение. Когато ми кажат, ще си тръгна без проблеми. Дошъл съм да помогна... Работата ми с тима на Казахстан няма да развали моята репутация. За мен е важно как ще играе отборът. Помолих всички фенове да подкрепят екипа ми. Да, ще има трудни моменти, които трябва да бъдат преодолени, но ако сме заедно, ще постигнем добри резултати. Дойдох в отбора, защото видях страданията на феновете на Казахстан. Искаме да направим големи промени в отбора".

На разговор с ръководството на федерацията Стоилов е поискал като условие да бъде подобрена футболната инфраструктура, най-вече стадиони и тренировъчни бази. "Казахстанските футболисти имат качества, но трябва да променят мисленето си. Искам да действат като отбор. Който смята, че няма да може да бъде отборен играч, няма място в националния. Ако някой не се представя на ниво в клубния си отбор, също няма място тук", заяви той.

Преговорите са се водили в последните седмици със знанието на "Астана", откъдето вече бяха изразили готовност да пуснат Стоилов. Сега това се случи и от клуба му благодариха, че при него клубът записа най-успешния период в историята си - 4 поредни титли, купа на страната, влизане в група на Шампионската лига (веднъж) и на Лига Европа (два пъти), като при втория тимът стигна и 1/16-финал. Българинът ще бъде заменен на поста от асистента си Григори Бабаян, а другите му двама помощници - българите Цанко Цветанов и Саид Ибраимов, отиват с него в националния отбор.

Дебютът му начело на Казахстан ще е на 23 март с гостуване срещу Унгария, а само след три дни, отново на унгарска земя, ще изведе казахите срещу тима на България в контрола.
2768
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД