:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 365
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов сит, Гинка цяла, българите прецакани

Държавата реши да придобие контрол върху активите на ЧЕЗ у нас и да стане съдружник с фирмата, която искаше да изхвърли от сделката
БГНЕС
Гинка Върбакова, ескортирана от министрите Томислав Дончев и Владислав Горанов, направи изявление в Министерския съвет, че в "името на спокойствието на крайните потребители на ток съм готова да предоставя дял на държавата". Собственичката на "Инерком" се появи по-късно и в парламента и със самоуверен тон заплаши със съд заради лъжи и инсинуации по неин адрес.
Хаосът около продажбата на седемте български поделения на ЧЕЗ на скромната фирма "Инерком" се задълбочи, финалът му не се вижда, но е сигурно, че ще струва скъпо на всички българи. След като почти седмица твърдеше, че държавата не може да се намеси в сделка между две частни фирми, и след като в сряда беше шокиран кой стои зад избрания вече купувач и се зарече да направи всичко възможно, за да попречи на продажбата, вчера премиерът Бойко Борисов за пореден път преобърна позицията си. Той предложи държавата да стане съдружник с "Инерком" или направо да изкупи всички активи на ЧЕЗ у нас.

Премиерът най-напред е опитал да прокара идеята си чрез чешкия си колега Андрей Бабиш. В сряда вечерта му се обадил с молба за съдействие за разговори с ръководството на ЧЕЗ, в случай че българската държава реши да предприеме действия за закупуване на дейността на електроразпределителното дружество в страната ни. Чешкият премиер обаче му обърнал внимание, че договорите вече са подписани.

Затова се наложи Борисов да преговаря със собственичката на "Инерком - България" Гинка Върбакова, от която бурно се възмущаваше ден по-рано. Дамата бе привикана в Министерския съвет за разговор с премиера и част от министрите. "Обсъдихме обстановката, която се създаде със сключването на сделката за ЧЕЗ. Водихме разговори, че премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме, и върху компанията, която ще придобием", каза след срещата Върбакова. Притесненията на Борисов били как ще се гарантира сигурността на крайния потребител. "Ако това ще успокои крайните потребители, да, склонна съм държавата да има участие в сделката, склонна съм да прехвърля договора си, стига продавачът да е съгласен", заяви Върбакова. И допълни, че заминава за Чехия, за да запознае продавача с обстановката и да води разговори за промени в подписания предварителен договор.

По време на изявлението си в Министерския съвет вчера собственичката на "Инерком" бе придружавана от вицепремиера Томислав Дончев и от финансовия министър Владислав Горанов. Какво ще бъде евентуалното участие на държавата и как то ще бъде финансирано, не се разбра. Горанов обясни, че разговорите са на твърде предварителен етап, но държавата би искала най-малко контролен дял. "Държавата има възможността през една или друга форма - било през средства от бюджета или частно придобиване през някоя от енергийните компании, да влезе в подобна сделка. Тук говорим за една сделка, подготвяна извън държавата между частни субекти, и сме в деликатна ситуация", каза още финансовият министър. Възможностите са "Инерком" да купи акциите на ЧЕЗ и след това да ги продаде на държавата или фирмата да бъде директно заместена в сделката, примерно от БЕХ. На изслушването в парламента обаче Върбакова спомена, че в предварителния договор има дългосрочна забрана за прехвърлянето на акциите. Това означава, че ако държавата държи на този вариант, ще трябва да плати и голяма неустойка към и без това високата цена от 320 млн. евро. Вторият вариант е още по-сложен, защото на практика означава процедурата по продажбата на активите на ЧЕЗ да започне отначало.

Не е ясно откъде ще дойдат парите за покупката. Държавните енергийни фирми са в лошо състояние и очевидно ще се наложи бюджетът, т.е. всички българи, да плати за национализацията на ЧЕЗ. "В момента, в който имаме позицията на чешката страна, ще бъдете уведомени", каза Горанов. Томислав Дончев бе още по-лаконичен: "Всичко е ясно".

За разлика от предишни дни вчера коментар от страна на премиера нямаше. В неделя пред ГЕРБ-младежи Борисов заяви, "че партията е дясна и остава вярна на философията си, че трябва да насърчава частния бизнес. Държавата е лош стопанин, не е добра идея да одържавяваме фирмите". В сряда той обяви, че е получил информация от чешкия премиер за участието на български банки и на офшорни фирми в сделката, заподозря заговор за свалянето си и обеща да разнищи "гадовете". В четвъртък Борисов внезапно пожела да стане партньор с фирма, която му се виждаше съмнителна.

Самата Върбакова рязко смени смирения тон, който използва след срещата с премиера, по време на изслушването си в парламента по-късно през деня. "В последните седмици вие сте свидетели, а ние - потърпевши от безпрецедентната и яростна кампания, насочена срещу една коректна и изрядна пред държавата българска компания, каквато е нашата. Свидетели сме на един политически и икономически шантаж, целящ спирането на една абсолютно законосъобразна сделка, и на груба намеса в инвестиционните намерения на нашата компания. Яростното политизиране на продажбата на дружествата, притежавани от ЧЕЗ в България, достигна до степен на сатанизиране", заяви тя на съвместното заседание на парламентарните комисии по енергетика и за контрол над службите за сигурност, четейки предварително написан текст. Дали това означава, че тя е променила намерението си да приеме държавата като съдружник, ще стане ясно в близките дни.

Гинка Върбакова се обяви за жертва на шантаж от конкуренцията

"Инерком" първо предложили 290 млн. евро за ЕРП-то, после размислили и вдигнали на над 300 млн. евро
Собственичката на "Инерком" Гинка Върбакова изостави благия тон и заговори за политико-икономически шантаж, груба намеса в инвестиционните намерения и сатанизиране. Тя участва в над тричасово заседание на комисията по енергетика в Народното събрание и на комисията за контрол над специалните служби. Привикани бяха представители на НАП, комисиите за защита на конкуренцията, за енергийно и водно регулиране, за финансов надзор, на агенцията за приватизация, посланикът на Чехия, Българската банка за развитие (ББР) и др.

"Сериозно подценихме ролята на политическата интрига", каза Върбакова. Вместо да даде разяснения около сделката или за начина, по който държавата евентуално ще получи акции от ЧЕЗ, тя обвини за напрежението около сделката конкурентите си в надпреварата. Дори видя сценарий на хора, които искали "служебна победа" в наддаването. Собственичката на "Инерком" не назова конкретни фирми, но заплаши със съд всеки, който твърди, без да може да докаже, че тя е подставено лице. "Няма да допуснем да ни превърнат в марионетка, да тиражират слухове, че сме подставени лица или че участваме в схеми за скрито придобиване на дружествата, притежавани от ЧЕЗ. Който твърди подобни неща, ще трябва да ги докаже в съда. Подобни лъжи, волно или неволно, обслужват корпоративните интереси на влиятелни кръгове", заяви Върбакова. В отговор на въпрос тя декларира, че съпругът й не познава премиера Бойко Борисов и не знае да се е виждал с него.

В 15-минутното си предварително подготвено експозе тя нападна задочно и лидера на БСП Корнелия Нинова по повод на въпроса й как е възможно 43-годишната Гинка от Пазарджик да купи ЧЕЗ. "А как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс", запита риторично Върбакова.

На изслушването представителите на регулаторните органи отново повториха, че не могат да проверят сделката, преди тя да е приключила. От Комисията за енергийно и водно регулиране пак обясниха, че нямат право на това по закон. От Комисията за финансов надзор поясниха, че нямат правомощия за предварителен контрол. Можело да бъдат проверени единствено "ЧЕЗ Разпределение" и "ЧЕЗ Електро", доколкото те са публични. Председателят на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова поясни, че до момента не е подадено искане от "Инерком" за концентрация. "Ако постъпи такова искане, ще го разгледаме", лаконична бе тя и добави, че в момента КЗК проверява дали има изкривявания при цените на свободния пазар на ток заради драстичното поскъпване в началото на годината.

Проверката на данъчните пък обхваща освен инвеститорите от "Инерком" и всички свързани физически и юридически лица, се разбра от думите на шефката на НАП Галя Димитрова. Ще се гледа дали те имат данъчни или осигурителни задължения.

От изявлението на шефа на ДАНС Димитър Георгиев се разбра, че агенцията отдавна следи намерението на ЧЕЗ да продаде българските си активи, въпреки че не ставало въпрос за стратегическа дейност или обект. Интерес към сделката са проявявали и други български компании, руски, американски и турски компании. Георгиев не коментира дали кандидатите са били проверявани предварително. Той цитира анализ на един от кандидатите, който показвал, че реалната стойност на активите на ЧЕЗ у нас била 220 млн. евро. Първоначалното предложение на "Инерком" за покупката на ЧЕЗ е било в размер на 290 млн. евро, но малко по-късно то било "подобрено" на над 300 млн. евро, стана ясно по време на обсъждането. Запитана от депутатите на какво се дължи тази разлика и какво се е променило, Върбакова го определи като "нормална бизнес практика".



УЧАСТИЕТО НА ББР

Шефът на ББР Стоян Мавродиев категорично отрече банката да е участвала във финансирането на сделката. Той обаче потвърди, че има писмо за намерение, свързано с рефинансирането на заема на ЧЕЗ от Европейската банка за възстановяване и развитие. От справката, пратена на премиера Бойко Борисов от зам. финансовия министър на Чехия, заведена в секретното деловодство на парламента, става ясно, че ББР е изразила готовност да отпусне 65 млн. евро за рефинансирането на заема. Според условията на договора с ЕБВР заемът трябва да се погаси предсрочно, ако ЧЕЗ се продаде на нестратегически инвеститор. "Нито един лев от ББР не е ангажиран по тази сделка", заяви Мавродиев вчера и призова темата да не се "истеризира". "Това е стандартно писмо за интерес, ние издаваме десетки такива", заяви той и се оправда, че това не е правно обвързващ документ. "Неприятно съм изненадан от непрофесионализма на борда на ЧЕЗ", заяви той по повод на разпространената от чешката страна информация за сделката с "Инерком".



НАПАДКИ

Част от заседанието на комисията премина в разгорещени нападки между управляващи и опозиция. "Този дебат нямаше да го има, ако в 2004 г., когато се взема решение за приватизация на 7 дружества, БСП се бе противопоставила. Умишлено бездействие. Днес искате приватизация, а през 2010 г. от БСП казват, че развалянето на договорите ще създаде напрежение. Дали опозицията днес не обслужва някой от кандидатите", запита председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Искаме поименно да знаем кого защитаваме. Поименно! Когато в българския парламент се раздават присъди без съд, няма да останем в тази зала! Ще ви съдим в Страсбург", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и напусна залата. Впоследствие Цветанов разясни, че ставало въпрос само за съмнения.



КАНДИДАТИ

Чешката компания обяви, че проучва възможността да продаде българския си бизнес през февруари 2017 г. Първоначално неофициално информацията бе за седем кандидат-купувачи, подали обвързващи оферти, сред които не фигурира "Инерком". Това са базираната в Лондон, но с израелски собственик Elenilto, румънската Electrica, собственикът на "Минстрой" Николай Вълканов, Христо Ковачки с ТЕЦ "Бобов дол", българско-индийския консорциум между "Фючър енерджи" и IPCL, чешката Energo-pro и консорциум между "Приста ойл" на братята Бобокови и турския инженерингов холдинг STFA Yatirim. Кога "Инерком" подава оферта не е известно, но със сигурност е след август 2017 г. По това време изпълнителният директор на ЧЕЗ Даниел Бенеш обявява пред чешки медии, че компанията ще реши до септември дали остава в България или ще си продаде бизнеса. По-късно в играта остават пет кандидата - "ТЕЦ Бобов дол, "Инерком", българо-индийския консорциум, Energo-pro и консорциума между "Приста ойл" и STFA Yatirim. По информация на в."Капитал" най-високите оферти за 360 - 370 млн. евро са дали Христо Ковачки и "Инерком". Следващата по сила оферта е била тази на българо-индийския консорциум. Именно тя се смяташе към октомври миналата година за фаворит в сделката. Изненадващо обаче търговецът на ток "Фючър енерджи" на 2 декември поиска спешно да бъде свален от свободния пазар на електрическа енергия в България заради финансови проблеми. Явно това е разколебало чехите и ги е насочило към "Инерком".



БСП тръгва сред народа с безсмислена подписка

БСП започва национална подписка сред българските граждани с искане да се спре сделката с ЧЕЗ. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова вчера след среща в партийната централа с чешкия посланик в България Душан Щраух. Нинова обясни, че от партията й са започнали преговори с юристи в България и обсъждат внасянето на колективен иск в български или чешки съд с искане да се спре сделката. "Ние искаме българската държава да има контрол в този сектор", изясни крайната цел на инициативата лидерът на БСП.

Инициативата на червената партия изглежда повече от безсмислена, след като по-рано през деня вчера стана ясно, че премиерът е поискал държавата да участва в сделката.

По думите на Нинова Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се управлява от "майката на депутат от ГЕРБ", визирайки Александър и Юлия Ненкови. Тя цитира и позицията на Комисията за енергийно и водно регулиране, че не могат да влияят върху отношенията между ЧЕЗ и "Инерком". "Какво да очакваме от тези институции, които на всичкото отгоре са проспали сделката", добави тя.

Нинова е попитала чешкия посланик дали е спазено чешкото законодателство при продажбата на компанията, след като банки и офшорни компании са се ангажирали със сделката. А посланикът е поел ангажимента да предаде въпросите на чешкото правителство. Тази среща също изглежда доста абсурдна, при положение че разговорите около сделката се водят на ниво премиери без посредници.

"Борисов да се извини на българския народ. В по-унизително положение не сме били", не пропусна да атакува премиера Корнелия Нинова. Според нея лидерът на ГЕРБ действа панически, за да се спаси. "Разбираме, че енергийната и националната ни сигурност, както и животът на българите са поставени на колене пред Гинка от Пазарджик. Самият Борисов се е докарал дотам, да се моли на Гинка от Пазарджик. Мисля, че в по-унизително положение не сме били никога", добави тя.

ШИЗОФРЕНИЯ НА СЕДМИЦАТА

23 февруари, петък:

Искам да потвърдя, че по никакъв начин не сме повлияли на сделката за ЧЕЗ. Нито Петкова, нито аз, нито който и да било може да влияе на подобна сделка. Няма как да контролираме сделка в Чехия между частни компании, нито да й попречим. (След "съвета" към енергийния министър Теменужка Петкова да подаде оставка.)



24 февруари, събота, правителствена пресслужба:

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция "Национална сигурност" и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач "Инерком България". Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор. Министър-председателят Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка. Припомняме, че правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност.



25 февруари, неделя:

Сделката за ЧЕЗ е направена в Чехия между частни субекти. Ние като дясна партия оставаме верни на философията си, че трябва да насърчаваме частния бизнес. Държавата е лош стопанин, не е добра идея да одържавяваме фирмите. Колегите от БСП ни попитаха защо не извадим 380 млн., за да купим активите на ЧЕЗ. Защо само на ЧЕЗ, а EVN и "Енерго про"? Защо да не вземем и "Лукойл Нефтохим"?



27 февруари, вторник:

Като разгледах изпратеното от премиера на Чехия, виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. БНБ, КФН И ДАНС да проверяват как са се завъртели парите през офшорките. Ще мисля как европейските институции ще могат да ни помогнат, че можем да попаднем в междудържавен скандал. Хората се настройват, че едва ли не ние сме направили тази глупост. Сега се насажда усещането, и то много планирано и точно, че Гинка от Пазарджик прави сделка, като някой от нас стои зад нея. От това, което виждам, стигам до извода, че някой иска да повтори февруарските събития (от 2013 г. - б.р.). По друг сценарий, но със същите изпълнители - пак ЧЕЗ, ток и популистки изказвания. Тези хора веднъж са ме сваляли от власт, сега търсят как по нов начин. Този път оставки няма да има и им обещавам на тези гадове да ги разнищя докрай.



1 март, четвъртък, правителствена пресслужба:

Премиерите Борисов и Бабиш отново обсъдиха късно снощи (29 февруари, сряда - б.р.) в телефонен разговор темата за сделката за продажба на активите на дружество "ЧЕЗ Груп" в България. В този разговор българският министър-председател поиска допълнителни разяснения за позицията на чешкото правителство. Българският министър-председател помоли чешкия си колега за съдействие за осъществяване на разговори с ръководството на "ЧЕЗ Груп", в случай че българската държава реши да предприеме действия за закупуване на дейността на електроразпределителното дружество в страната ни. От своя страна, чешкият премиер обърна внимание на това, че договори вече са били подписани.



1 март, четвъртък:

Премиерът е поискал да има "пълен контрол" над сделката за ЧЕЗ и държавата да получи контролен дял от активите, които ЧЕЗ продава в България.





 ***
109
24250
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
109
 Видими 
01 Март 2018 20:11
Борисов сит, Гинка цяла, българите прецакани

... , както винаги!
By the way, оня отляво дето прилича на булдог и беше прецакал, цяла една детска градина, за да угоди на фльорцата си, да не е болен от левкемия.
Прекалено блед и изпосталял изглежда, в сравнение с цъФтящия Горанов.
Снимката по Рембранд: "Дневна стража"
01 Март 2018 20:31
Гинка каза днес, че се е запознала с г-н Борисов, а той - с нея. Апцелютно е така. Имало е ръкостискания и "приятно ми е", след което е последвало " разберете се с тия двамата, аз отивам да посрещам гостите". Изобщо Гинка не е имала честта да "разговаря" с Него !
Затова и тоя с ямучестата кратуна гледа като глътнал пчела.
01 Март 2018 20:41
Бойко ще остане, и ЧЕЗ ще мине, та и Конвенцията ще ви натресат... защото сте кликачи, а не граждани...
Простете, че ви се подигравам, но си го заслужавате.

75% от народа бил против сделката за ЧЕЗ. Проучване на Галъп от днес. 72% пък са УБЕДЕНИ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗАМЕСЕНО И ИМА НЕЩО НЕЧИСТО В СДЕЛКАТА!
И 99,9999999999% са... пред компютрите си.
На жълтите павета са само шепа наемни протестъри, по дежурната тема "Пирин-Банско".
Значи народът е съвсем наясно какво се случва. Съвсем определено е и против.
И к'во...
Нищо.
Бойко няма да падне без народ по паветата. Той трудно ще падне и с народ. Дебелокож и нагъл е. Трябва му много народ, за да падне. Ама без народ никак няма да падне.
Ще си остане, ще ви дразни, ще ви краде, ще ви се надсмива...
И не само това.
И Истанбулската конвенция ще мине. Защото тя е рискът за него да го сритат тия дето не са като вас плахи - чуждите му господари. От тях го е страх и ще си "върже гащите".
От вас не го е страх. И е прав.
Вие сте кликачи. Вие не сте граждани...
Държава без граждани си заслужава сатрапа начело...
На мен всъщност ми е смешно. Има и трети начин да бутнем Бойко, и една шепа ентусиасти, го правим. Сигурно ще успеем.
Ама ми е смешно за вас - тия дето 75% сте ядосани и знаете какво става. И 75% кликате...
Кликането е съвременното успиване с опиум.
Идеално ви оправя...

http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_3.html
Добри Божилов
Един дето знае как ще падне Бойко, макар и по-бавно...
01.03.2018
01 Март 2018 20:41
,
01 Март 2018 20:44
Срещнал се с Гинка

Доказателства? Никакви.
За среща с Божеството - нула доказателства.
Среща е имало само с двамата ангели-хранители, които имаха вид на намокрени мушката. Защо ли ?
Доказателство - присъствието им на организираната седянка и разходката по стъпалата.
Ангелите-хранители /или на хранилката/ са й дали ОЦУ - особено ценни указания, какво да говори, както и лиШчетата с думичките, които да прочете пред НОТАРИАТА. Указанията и лисчЕтата са с неизвестен за сега автор, но почеркът наподобява този на Глашатая МУ.
Доказателство - изказването на Гинка за ТехноТинтириМинтири.
Надали човек, притеснен /каквато беше Гинчето/ пред "медиите" ще се сети за такава атака срещу Нинова.
Има и още за писане, но ме мързи.
01 Март 2018 20:52
Ако държавата беше частен предприемач, при тези възможности, с които разполага, със сигурност щеше да провали сделката и след това да издевателства над ЧЕЗ, както пожелае, докато не я придобие без пари.
01 Март 2018 21:02
Кои са Гинка и Славчо Върбакови и какъв е бизнесът на "Инерком"

Натисни тук
01 Март 2018 21:04
Кой дава парите на "Инерком" според справката на Борисов

Натисни тук
01 Март 2018 21:12
Още една шизофрения. Правителството Борисов 1 продаде едната трета от акциите на дружеството за 115 млн. лв. защото на държавата не ѝ трябвали. В момента Борисов 3 реши, уж за последно, че на държавата много са ѝ нужни същите 33% от акциите. И ще плати 230 млн. за тях.
01 Март 2018 21:14
С един глас разлика: Депутати от ГЕРБ отхвърлиха референдум за „Истанбулската конвенция”


В гласуването не са участвали народните представители от "Обединени патриоти", ДПС и "Воля"


Патриотите се изпатриотиха.
01 Март 2018 21:18
наемни протестъри, по дежурната тема "Пирин-Банско"
От повтарянето на лъжата за наемните протестъри тя няма да стане истина. По същия начин и всеки друг протест може да бъде обявен за платен от някого.
01 Март 2018 21:25
родължавайте да щракате по клавиатурите
И оная идиотия за касовите апарати приеха!
01 Март 2018 21:27
Вестникът готино се гъбарка с идола на герберастите. Последната снимка ни показва ухилен Б.Б., който все повече заприличва на Пената. И онзи се хилеше така и ръсеше същите умнотии.
01 Март 2018 21:28
От повтарянето на лъжата за наемните протестъри тя няма да стане истина. По същия начин и всеки друг протест може да бъде обявен за платен от някого.


Умните и красивите нещо ги няма.
Защо ли?
Сигурно сделката ги устройва.
01 Март 2018 21:30
бавно загряващ01 Март 2018 21:18
наемни протестъри, по дежурната тема "Пирин-Банско"
От повтарянето на лъжата за наемните протестъри тя няма да стане истина. По същия начин и всеки друг протест може да бъде обявен за платен от някого.


Ти пък, не виждаш ли, че авторът на тази простотия е Добри Божилов? Човекът доказал, че Линукс е абсолютна заплаха? Те ти малко за него:

Популярният сред соц симпатизантите във ФБ Добри Божилов се похвали в статус, че има сайт за фейк новини, с които влияе върху обществените нагласи. Възмутени социалисти, припознали го за своя „плът и кръв”, изпратиха до страницата на МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ.СОМ текстът, скрийншот за неговата достоверност и коментар на потребител под статуса. Не е възможно да публикуваме собствените им коментари по скандалното признание, тъй като съдържат много нецензурни думи.
Цитираме статуса без редакторска намеса:
„След като 20 години се опитвах да вляза в политиката, и взимах по 300 гласа, накрая се озовах в нея… ? Фейк-новините са фактическо влизане в политиката. Те представляват форма на влияние чрез създаване на изкуствени тези и налагането им в обществото.
В момента фейковете са много по-четени от всичко друго. А един фейк за някакъв политик изкарва какво той е казал, без дори да си го е помислял. Това е политически процес, а „Гъдел Нюз“ гони 1 милион посещения тоя месец.
Докато тая работа върви, съм в политиката, може би с влиянието на малко повече от депутат и малко по-малко от министър.
Разбира се, както и в политиката, и от това може да се изпадне много бързо. Пазарът може да се промени. Но нека се надявам, додето съм тук, да свърша нещо полезно. От политиците никой не е успял (да свърши нещо полезно). Да видим дали фейковете ще свършим нещо.
Имам 2 политически цели – изгонване на Бойко и излизане от ЕС ? Да видим дали ще направя нещо, или ще стане както винаги…”
01 Март 2018 22:16
Мисля, че за всички стана ясно, в кой отбор е Гинка!
01 Март 2018 22:21
Всъщност, схемата изглежда проста - източват КТБ, взимат парите и с тях купуват ЧЕЗ.
Там разни Гинка, Цецо Василев, просто актьори по пиеса, от която би се учил и Шекспир. Както и Остап Бендер.
Само дето Херкулес са си ГЕРБ, а Рога и копита е Инерком.
Препрочетете отново Златният телец, там нещата са описани и разиграни още преди Б.Б. да е намазал първата си филия с мас.
01 Март 2018 22:48
Мисля, че за всички стана ясно, в кой отбор е Гинка!

Бистришките тигри.....
02 Март 2018 00:11
Борисов сит, Гинка цяла, българите прецакани


Тази констатация битува само в нечии журналистически глави.
Българина го интересува, ако може да плаща по-евтин ток и по-дълго време.
Въобще не го вълнува, дали ЧЕЗ или Гинка ще му го доставя.
Пък това с националната сигурност е другата глупост.
Чехи или австрийци са ти доставчиците, а за национална сигурност маляматим?
Що не са български доставчиците?
Сбъркана държава.
02 Март 2018 03:42
"А как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс?"

Мдааа... Гинка Върбакова - ! Този въпрос трябва да се задава на другарката КорНи всеки път, когато тя си отвори устата и произнесе думата "корупция"!
02 Март 2018 06:46

Riker
02 Мар 2018 03:42
Мнения: 129
От: Czech Republic
Скрий: Име,IP
"А как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс?"

Мдааа... Гинка Върбакова - ! Този въпрос трябва да се задава на другарката КорНи всеки път, когато тя си отвори устата и произнесе думата "корупция"!

+1
02 Март 2018 07:45
Братя Стругацки01 Март 2018 21:27
Вестникът готино се гъбарка с идола на герберастите. Последната снимка ни показва ухилен Б.Б., който все повече заприличва на Пената. И онзи се хилеше така и ръсеше същите умнотии.


Пената водеше отбор от футболисти, а не ръководеше Държава! Схващате ли разликата?
02 Март 2018 07:59
"А как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс", запита риторично Върбакова.
Това, което липсва от матряла е как точно е запитала. Всъщност Гинчето прочете въпроса от едно лишче. Като първолак излезнал да декламира и си глътнал граматиката и му подават лишчето с репликите. Та въпросът е: КОЙ и е подал лишчето? И затова ли ходи в Министерския съвет, при Боко и Бъчварката, да и напишат домашното?
02 Март 2018 08:13
Та въпросът е: КОЙ и е подал лишчето?
Антон Тодоров и Дани Кирилов.
Очевидно беше, че госпожата бе подготвена от хора на ГЕРБ за обсъждането. На самото обсъждане участието на хората от ГЕРБ беше в нейна подкрепа и беше очевидно, че Гинка е била запозната със сценария и обучена за своята роля в спектакъла.
Всичко, което досега каза Гинка, се каза преди нея от ГЕРБ и се повтаря точка по точка, че и със същите думи.
В момента Томислав повтаря от телевизора опорната точка, че Гинка е предприемач, който за пръв път бил попаднал в окото на политическата вихрушка.
02 Март 2018 08:21
На самото обсъждане участието на хората от ГЕРБ беше в нейна подкрепа
Ми на Сидеров кво беше - същата работа- къде беше БСП в 2013-та? Ми къде беше Атака в 2012-та, когато ГЕРБ шитна държавните дялове в ерепетата?
02 Март 2018 08:26
Ми на Сидеров кво беше

И нему бе дадена роля. На бял пудел, с две реплики. Убедена съм, обаче, че гербавите не са му предоставили чувствителна информация за сделката.
02 Март 2018 08:43
Упс. Чешкият премиер отново е казал (пред чешки медии), че сделката е приключена:
http://www.segabg.com/article.php?sid=2018030200019985009

Вчерашното обсъждане в парламента бе гербаво театро за балъци.
02 Март 2018 08:54
И солта, и тоягите....
02 Март 2018 08:56
Получава се българската класика: голям залък хапни, голяма дума не казвай! След всички големи приказки за спиране и разваляне на сделката, съветване с юристи, конституционалисти и ченгета, накрая се стигна до положение, че правителството всъщност ще помогне на Гинка да си купи ЕРП като плати 1/3 от цената. След 4-5 години българското правителство, в друг състав, когато отново го закъса за пари, ще продаде на Гинка дела си на половин цена и всички ще са доволни.
02 Март 2018 08:59
И нему бе дадена роля. На бял пудел, с две реплики.
Значи вече не е Златният пръст? А каква хубава роля беше Златният пръст!
02 Март 2018 09:08
По информация на в."Капитал" най-високите оферти за 360 - 370 млн. евро са дали Христо Ковачки и "Инерком". Следващата по сила оферта е била тази на българо-индийския консорциум.
Сега става ясно защо БСП вдигнаха такава гюрултия около тази сделка. Мислех си, че това просто е поредния им опит, след истерията с Истанбулската конвенция, от всичко да произвеждат скандал след скандал, за да свалят правителството на ГЕРБ. Но сега ситуацията по-скоро изглежда като опит да помогнат на Ковачки да вземе ЕРП-то от ЧЕЗ, като отстранят чрез скандала спечелилата фирма. Все пак той си е техен кадър и спонсор.
02 Март 2018 09:14
Значи вече не е Златният пръст? А каква хубава роля беше Златният пръст!
Ооо, пак е златен пръст, но го заплашиха, че ако не го използва по предназначение, ще му го клъцнат и пресадят на Марешки.
02 Март 2018 09:17
Но сега ситуацията по-скоро изглежда като опит да помогнат на Ковачки да вземе ЕРП-то от ЧЕЗ
Цецовата опорна точица от вчера.
Само че Нинова каза, че ще съди интриганта в Страсбург.
02 Март 2018 09:20
Ковачки е известен с това, че не дава заплати и не внася данъци, но ВНАСЯ гласове за БСП и затова е още на свобода.
Но ако се раздават Оскари за екшъна "Скандалът ЧЕЗ", Доган ще връчи Оскар на Орешарски, а не на Корнелия. Този път ДПС ще бъдат много строги и безкомпромисни към шавливатя невеста БСП.
02 Март 2018 09:25
Цецовата опорна точица от вчера.
Тъй като не гледам и слушам Цецо, точката си е чисто моя.
02 Март 2018 09:29
ББ е голям наивник на средна възраст! Червените клатят държавата по всички възможни начини и в последния момент ще използват ДПС и Сидеров, за да бутнат дувара. За пореден път се убеждавам, че от нашата "нация" нация не става - вижте колко процента искат държавата да изкупи ЧЕЗ дяловете. И какво ще стане? От 3500 души работещи там ще станат 10000 и ще фалира окончателно! Един германец от ТЕЦ 3 ми каза, че същият ТЕЦ в родината му се обслужва от 260 души, а нашия от 1300! Безумни хора сме и толкоз - уж всички казват какво трябва, а се прави точно обратното!
02 Март 2018 09:35
"Пената водеше футболисти "!? Водеше , да ! Националният ни отбор по футбол, и го класира на четвърто място, със сребърни медали на Световно първенство ! Докато другият, Тиквата, класира България на последно място в Европа / а може би не само в нея /, по всички показатели ! Та , да попитам и аз- схващате ли разликата- единият набеден за прост,но всъщност футболен гений, другият , обявен за простак и доказал се простак !
02 Март 2018 09:46
Само че Нинова каза, че ще съди интриганта в Страсбург.
Значи да очакваме сблъсъка на интригантите. Всъщност защо ще го съди чак в Страсбург? Корнелия ли е страсбургка или Цецо страсбургец?
02 Март 2018 09:52
Докато другият, Тиквата, класира България на последно място в Европа

Др. Staninski, за ПОСЛЕДЕН път България беше на предпоследно място при др. Костов. Оттогава все е на последно така, че за Баце това е получено в НАСЛЕДСТВО от др-те Симеон, Станишев и ортака Доган. Др. Кутев да ви проведе малко обучение
02 Март 2018 09:53
Ганю, цял форум разбра, че има нещо много силно между теб и НЕГО. Няма нужда повече да се оправдаваш с Кутев
02 Март 2018 09:56
Само че Нинова каза, че ще съди интриганта в Страсбург

Г-жа Лъжа щяла да интригантства в Страсбург. М'чи таман ще се прослави по цял свят
02 Март 2018 10:07
Гинка каза днес, че се е запознала с г-н Борисов, а той - с нея


Вече не е оригинално от медии, от политици, от енергийни експерти да чува все тая "Гинка, та Гинка ..."
Стана обидно в България да се наречеш с българско име.
Ама и тя, като е тръгнала ЧЕЗ да си пазарува, не можа ли да се прекръсти примерно на ДЖИНА КАРАВЪРБАКОВА, или ДЖЕНА ХАДЖИВЪРБАКОВА, а що не и като фолк певицитге просто ДЖЕНА !
02 Март 2018 10:08
Simplified Solutions
02 Мар 2018 08:43
Мнения: 34,268
От: Bulgaria
Упс. Чешкият премиер отново е казал (пред чешки медии), че сделката е приключена:
http://www.segabg.com/article.php?sid=2018030200019985009

Вчерашното обсъждане в парламента бе гербаво театро за балъци.


Абсолютно съгласен От плашлива и смачкана провинциалистка с жилетчица се превърна в нагла селска пръчка(което не и помогна в сричането на предварително написания текст със силен политически оттенък).
02 Март 2018 10:11
(което не и помогна в сричането на предварително написания текст със силен политически отенък).


Определено. Както се казва в един виц за сър Джон и Шерлок Холмс - почеркът е на миледи
02 Март 2018 10:14
Тъй като не гледам и слушам Цецо, точката си е чисто моя.
Ja, ja. До вчера вечерта никой от вас не се беше сетил (нямаше такива коментари ни във форума, ни въобще в мрежата), днес обаче всички се събудихте с прозрение.
02 Март 2018 10:15

Simplified Solutions
02 Мар 2018 10:14


При това същият този я пуска под всяка тема за ЧЕЗ
02 Март 2018 10:16
Асол, нещо не загрявам, може би защото не знам вица, ама в случаят милейди да не е от мъжки пол.
02 Март 2018 10:17
Значи вече не е Златният пръст? А каква хубава роля беше Златният пръст!

Едно си баба знае, едно си бае...
Тъмно, виж календара, бе човек...
Живееш си пет години назад и ти е едно комфортничко, се едно ББР ти е писАла пИсмо
02 Март 2018 10:19
Тъй като не гледам и слушам Цецо, точката си е чисто моя.

Мдам... ПовервАхме ти
02 Март 2018 10:19
Спихна се фалшивият ентусиазъм, а?
Или героите са уморени.
Разбираемо, след това грандиозно изпълнение, а то се оказа за нищо.
Нищо ново
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД