:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дронове ще летят в Сингапур отвъд линията на видимост

Дроновете ще летят предимно в зоната на пристанищата и летищетата. Но ще бдят и на протести
Службата за гражданска авиация в Сингапур подписа меморандум за разбирателство с местната компания ST Aerospace и въз основа на този документ ще бъдат разработени системи и технологии, които позволяват на безпилотни самолети да извършват мисии в градските райони на ниска височина и отвъд линията на видимост на оператора.

Виждали сте малък домашен дрон - управлява се с устройство, което трябва да е в пряк контакт с уреда. Виждали сте и военен дрон - там оператор го праща надалеч - да шпионира или да нанася удари по цели. Сингапур прави нещо средно - граждански дрон, който лети, без да е в пряк контакт с оператора. Сега единствената страна в света, която позволява полети на безпилотни самолети отвъд погледа на оператора, е САЩ. Там разрешителни се дават от Федералната авиационна администрация. В САЩ устройствата трябва да не напускат дадена инфраструктура. В средата на миналата година железопътният оператор в САЩ BNSF Railway започна да прави редовни облитания на релсите с безпилотния самолет HQ-40. Дронът се управлява чрез LTE мрежата.

Какво ще правят тези дронове в Сингапур? Четири неща - проверка и отстраняване на неизправности на пристанищните кранове, проверка на самолети на летищата, инспекция на фасадите на високи сгради и патрул на големи събития, вкл. откриване на подозрителни лица в тълпа.



1275
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД