:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СУ ще прави собствена образователна телевизия

10 години след старта си университетската телевизия "Алма матер" е на път да се превърне в истинска телевизия, посветена изцяло на образованието и културата. "Това ще стане възможно благодарение на спечелен от университета проект за 1.2 млн. лв. по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", съобщи доц. Светлана Божилова от СУ. Проектът е част от по-големия проект "Наследство БГ" за близо 30 млн. лв., по който СУ в партньорство с още 10 организации ще изгради научен център за върхови постижения.

"Алма матер" има програмен лиценз още през 2009 г. Оттогава досега телевизията създава много програми, които обаче се излъчват на честотите на БНТ2 и "БНТ Свят". Благодарение на швейцарско дарение преди 2 г. е оборудвано студио, а сега европроектът отваря възможност и за създаване на излъчвателен комплекс. "Ще бъде малка, но качествена телевизия, която ще работи в обществена полза", обяснява доц. Божилова. Тъй като изграждането на технологичния комплекс ще отнеме поне година и половина, от университета се надяват на партньорство с БНТ, където да имат 4-часов "прозорец за образование и култура", който после да се пренесе на собствената им честота.
2
2821
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Март 2018 06:26
Похвално! Време беше!
Да се надяваме все пак, че няма да се даде думата за образоване единствено на калинянакиевците и Ко., щото ще е безсмислено И по таз телевизия да се предлага същият “образователен“ боклу..., пардон, продукт.
10 Март 2018 08:49
Имали си желание да си правят кефа. Добре, ама след някой месец ще започнат пак да плачат, че не им спигат парите за заплати.
Амам от хора, дето не са се наиграли на детски години.

А по думата "образователна" няма и какво да се коментира - погледнете списването на СЕГА сега и ще видите как се е променило образованието на възпитаниците на СУ през годините. И не е проблем входното ниво, а изходното - дадеш ли му диплома, знaчи гарантираш на обществото за полученото от даден студент "образование".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД