:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Неизбежната отбрана обедини Цацаров и Лозан Панов

СНИМКА: БГНЕС
Цацаров и Панов не искат да участват в работната група на Цачева.
Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да участва в работната група, която трябва да подготви промени в Наказателния кодекс (НК), с които се разширява полето на неизбежната отбрана. Ден по-рано главният прокурор Сотир Цацаров се изказа скептично за бъдещи промени и намекна, че искането за тях е провокирано не от загриженост за закона, а с цел да се извлекат политически дивиденти.

Да се разшири полето на неизбежната отбрана поискаха първо от ВМРО. Повод стана случаят с д-р Иван Димитров, който застреля съдения за кражби Георги Джевизов, който бе влязъл в гаража му. Лекарят бе обвинен в убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

ВМРО публикува на сайта си проект на новия закон. От промените се вижда, че те до голяма степен повтарят отменените от Конституционния съд през 1997 г. След ВМРО правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че премиерът Бойко Борисов е възложил на нея и на МВР-шефа Валентин Радев да изготвят промени в НК. Тя обясни, че ще се прави работна група. За участие в нея за били поканени и представители на ВСС.

Пленумът му обаче отказа да участва. По време на дебатите стана явно и рядко срещано единомислие между главния прокурор и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов - и двамата се обявиха против подобни промени.

Цацаров е заявил, че не вижда смисъл прокуратурата да участва в работна група, след като промени вече са написани и предложени от вицепремиера Красимир Каракачанов, съобщи lex.bg. "Ако тези промени, изготвени толкова бързо и разумно, влязат в НС от името на правителството, има си процедура - правната комисия ни кани за становище и ние ще участваме. Но не виждам необходимост да участваме в работна група, която тепърва ще прави нещо, което вече е направено и е обосновано с обществената необходимост", е заявил главният прокурор.

Панов все по-трудно намирал съдии, които да участват в работни групи, тъй като тяхното мнение не се зачитало, но присъствието им валидирало нещо предрешено. "Изпълнителната власт е последователна в своята предвидимост и непоследователна за това как се променят законите", заявил той.
5
2953
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
08 Март 2018 20:03
По една "случайност"... тях крадците не ги закачат.. и за тях проблем с крадците няма.
09 Март 2018 08:00
"По една "случайност".."
Случайност ли? Нарочност е. Защото закачат ли ги, жална им майка.
09 Март 2018 10:02
"Панов все по-трудно намирал съдии, които да участват в работни групи, тъй като тяхното мнение не се зачитало, но присъствието им валидирало нещо предрешено."

Ееее, най после някой да каже що не работи ефективно съдебната система. Нещо, което се знаеше отдавна, но никой не смееше да го каже. Че ЕК си го знаеше и го описваше в докладите си, ама пълно неглиже от страна на ..... познайте кого.
10 Март 2018 11:28
ВИЦ:
Д-Р ДИМИТРОВ……АКО БЕШЕ ЗВЪННАЛ В ПОЛИЦИЯТА
В късна вечер мъж чул шум. Веднага отишъл да провери какво се случва и зърнал група крадци, които се промъкват в гаража му. Веднага звъннал на полицията.
– Елате веднага, в гаража ми има крадци!
– Моля изчакайте, в момента нямаме свободни автомобили. Ще ви изпратим кола при първа възможност – отговорили от полицията и затворили.
Мъжът се притеснил, не знаел какво да прави. След малко звъннал в полицията отново:
– Здравейте, аз съм мъжът, който се обади за крадците в гаража преди малко. Не бързайте. Застрелях ги всичките! Една минута по-късно на адреса пристигнали 6 полицейски коли и един хеликоптер. Полицаите отворили гаража и видели крадците, които в този момент грабели вещите на мъжа.
– Стори ни се, казахте, че сте ги застреляли? – казали полицаите.
– А на мен ми се стори, че казахте, че нямате коли.
10 Март 2018 17:18
Вдигнете наказанията за кражби, особено при рецидив. И спрете да се оправдавате, че кражбата е леко престъпление.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД