:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 560
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия обвини САЩ в поток от фалшиви новини

Спецпрокурорът Мълър има доказателства за връзки между апарата на Тръмп и Кремъл, пише в. "Вашингтон пост"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският външен министър Сергей Лавров се срещна в Хараре с новия президент на Зимбабве Емерсън Мнангава, който получи обещания, че Москва ще помогне на страната във военния сектор, в земеделието и други сектори на икономиката.
Посолството на Руската федерация в САЩ разкритикува Държавния департамент за поток от фалшиви новини и дезинформация относно организирането на среща между министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавния секретар Рекс Тилърсън. Съответстващо съобщение е публикувано вчера на страницата на дипломатическата мисия във "Фейсбук", предава ТАСС. "Ние слушаме потока от фалшиви новини за жестокостите на Русия по отношение на цивилното население в Източна Гута в Сирия, за газовия "героизъм" на Порошенко, искрената радост по повод награждаването с "Оскар" за изобретателите на алкохолния допинг коктейл. И по-рано, както отбелязахме, дезинформация за организирането на срещата на външните министри на нашите държави. С последното ситуацията е доста сложна. Двамата министри ще бъдат едновременно в един и същи хотел. Това е чудесна възможност да говорят не чрез пресата, а директно. Да обсъдят натрупаните въпроси от регионалния и глобалния дневен ред", пише в съобщението.

В понеделник зам.-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че Москва е предложила на Вашингтон да организират среща между Лавров и Тилърсън в Етиопия. Според него такъв контакт би бил полезен, защото въпросите, които трябва да обсъждат, само се увеличават. Рябков поясни, че Москва е направила на американската страна подходящо предложение и очаква отговор. Във вторник ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Хедър Науърт заяви, че такова предложение от руското правителство за провеждането на среща на Лавров с Тилърсън в Етиопия САЩ не са получавали. В сряда пък говорителят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че от Държавния департамент не са казали истината по въпроса. Вчера Сергей Лавров каза, че Москва разглежда опитите на САЩ за намеса в делата на други държави като "неоимпериалистически амбиции". "Русия никога не се е намесвала в делата на Вашингтон и никога не е имало факт, който да сигнализира нещо друго", категоричен бе Лавров.

Спецпрокурорът на САЩ Робърт Мълър, който разследва намесата на Русия в изборите в САЩ, е събрал доказателства за връзка на щаба на Доналд Тръмп с Кремъл, съобщи в. "Вашингтон пост", като се позовава на свои източници. Става дума за секретна среща на шефа на частната американска военна компания "Блекуотър" Ерик Принс и шефа на руския Фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев, близък до Владимир Путин. Срещата е станала на Сейшелските острови седмица преди встъпването на Тръмп в длъжност като американски президент. Според прокурора Мълър това е бил един от опитите да се установи връзка между новата американска администрация и Москва. В своите показания пред Конгреса на САЩ Принс не отрече, че е имало такава среща, но я определи като "случайна". Шефът на "Блекуотър" обясни, че е бил на Сейшелите като бизнесмен, а не като представител на Тръмп. Тази информация обаче бе опровергана от Джордж Надер, американски бизнесмен и партньор на Принс от ливански произход. Надер заяви, че срещата е била организирана от него и сам е участвал в разговорите. Темата на срещата е била обсъждане на бъдещите отношения на Вашингтон и Москва. Самият Принс няма официален пост в екипа на Доналд Тръмп при предизборната му кампания, но свидетели казват, че се е представял като "неофициален представител" на новоизбрания тогава американски президент.

12
5821
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
08 Март 2018 20:11
Интересно ще стане ,когато излезе писмото с намерения за бизнес ,което Тромпета е подписал два месеца преди да стане кандидат .
08 Март 2018 21:21
Според прокурора Мълър това е бил един от опитите да се установи връзка между новата американска администрация и Москва.
Тия като са толкова сигурни , че Путин дърпа конците , що не махнат Дончо и директно от Москва да получават заповеди ?
И икономия от президентска заплата че имат и няма да че дърлят кой кара влака
09 Март 2018 03:06
Срещата е станала на Сейшелските острови седмица преди встъпването на Тръмп в длъжност

И като тази среща е чак седмица преди встъпване в длъжност, то как е повлияла на изборите два месеца по-рано ? И как една среща въобще влияе на избори ?
09 Март 2018 07:53
Лавров само приказва. С приказки и дипломация явно не става.
Нещата са опряли вече до Шойгу.
09 Март 2018 08:08
Лавров само приказва.
А не трябва. На един министър на външните работи не му е това работата. Той трябва да сложи калашника под шлифера и да изтрепе враговете от упор.
09 Март 2018 10:07
защо не дадоха оскар за анимация на путин. ? бяха доста забавни филмчета.
09 Март 2018 10:18
америца, що не питаш “икспертите” от вашта филмова академия? Да не би щото ше ги засегнеш на чест след “кацането” на луната?
09 Март 2018 10:24
america133200209 Март 2018 10:07
защо не дадоха оскар за анимация на путин. ? бяха доста забавни филмчета.

Защото сбърканяците прибраха всичкото "оскар".
Оскарите донесоха голяма победа за гей и транс хората по света
http://glasove.com/categories/istoriqta-na-1-snimka/news/oskarite-donesoha-golyama-pobeda-za-gej-i-trans-horata-po-sveta
09 Март 2018 10:30
хайде сега сексуална ориентация. ами и най великият руски композитор е бил хомо. и най великият румънски също. и какво от това?
09 Март 2018 12:17
Ами нищо! Имали са талант, а не членска карта от ЛВГТ конгрес. Нямам нищо против сбърканяците, стига ми да оставят някаква ниша в киноискуството и за скучните хетеросексуални.
09 Март 2018 23:46
Да не мрънкат московците, ами да се хващат с китайците и да действат с англо-американците с техните камъни по техните глави. Друго тях не ги впечатлява.
10 Март 2018 14:42
... И НЯКОЛКО ДУМИ ЗА БГ, АКТУАЛНО_ИСТОРИЧЕСКИЯ, ВЛАСТ_ОРГАНИЧЕН, ЕВРО_АТЛАНТИЧЕСКИ, РУСОФОБСКИ ПРИНОС ПО ТЕМАТА ("нищо" лично):


Целогодишното СКАТ туристче - „без“_сребърника, Мони де (прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/volen-siderov-s-vzrivyavashcho-intervyu-pred-blits-valeri-simeonov-obidi-vyarata-tova-e-dzhikhadistki-akt_news584300.html; 07.03 2018; 21:36; „... Ще бъда безкмопромисен към вицепремиера, ако не се извини, че нарече измамник руския патриарх Кирил, категоричен е лидерът на "Атака", освен, че е откровенно_скандален, международен (публичен) проблем, за яко папкащите власт и народна пара разбойници на Али-Бабата (Бащицата на ДДО "Герб" от Банкя и за сгодните му (на бнкялийския Али-Баба, де), и д*пе даващи за власт, нарцистични комплексари - паркетните националисти и пишман народо_любци, е и проблем със СИСТЕМНИ ПОСЛЕДСТВИЯ за енергийния, суровинния, национално _ териториалния и пр. стабилитет на България, и за по-нататъшното съществуване, и самобитно развитие на етно_културния, образователен, и православно _ християнски, ... БЪЛГАРСКИ КОД?...

Защото (по условие) НЯМА, свободомислещ, поколенчески паметен Родо и Народо любив Българин (тоест, не ДНК наследствено и/или грант_печалбарски придобито, патологично_приматно, фашингтонско _ германистанско, продуктово_позиционирано мекере),... Чиято ментална, манталитетна, поведенческа и социално_оценъчна същност, да не се бунтува срещу чудовищните (от гледна точка на НЕ_ПРЕХОДНИТЕ интереси на Българите и тяхната държава) резултати, продукт на конюнктурните, роболепно_субординирани, класическо_нацистките, русофобски, колониално_икономически и военно_завоевателни интереси, на гарманистанския кайзер, на германистанския фюрер (съответно, в годините на Първата и на Втората Световни войни) и (днес) на германистанския Канцлер (но това е „друга“, поколенческо _ исторически, безпаметна, анти_народна, анти_българска тема)?!...

*** А, що се отнася за исторически вярната позиция на Патриарха на Москва и Цяла Русия - Кирил, за Руско-Турската (за Българите – Освободителна) война (22.06.1877- 03.03.1878 г.,г.) е достатъчно само да си спомним за ... ЕДИННИЯ СЪЮЗ на Западно- Европейските държави и държавници, СРЕЩУ угодните за Българите, ФИНАЛНИ РЕЗУЛТАТИ, от победеносните, военни битки на армията на Императора на Русия (цар на Полша и велик княз на Финландия) - Александър II Николаевич (1855 — 1881 г.), постановени на 3 март 1878 година в Санстефанския, мирен договор?!...

... Другото са знакови, ОТРОВНИ ПЛОДОВЕ, върху историческото дърво на човешкото, на българското познание за „ПОЧТЕННОТО“ и БЪЛГАРО_УГОДНО (???), ЗАПАДНО_ЕВРОПЕЙСКО ДЕЛО – „разказано“ (постановено) в БЕРЛИНСКИЯ договор (30 май 1878 г.)?!...

... Заподно_европейски, между_държавен договор, който (казано, на пределно ясен, български език) усира (без да наторява) ПОКЪЛНАЛИТЕ НАДЕЖИДИ на възкръсналата, след 500 годишното трурско робство, държава на Българите?!...


*** В заключение, един (не _ заобиколим) ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТЕН ИЗВОД:

Всичките западно_европейски държави и техните държавници са действали, ПРОТИВ (независимо, от полит_конюнктурните, публични стенкания на Тоо и/или Оня опазарен и опозерен, ЕГО_центричен печалбар - местен и/или привнесен Сульо или Пульо, ... – турско_османлийюско и/или фашингтонско_германистанско мекере) ЗАЩИТЕНИТЕ от Русия (във войната 1877-1878 г.,г.), НЕ_ПРЕХОДНИ инетреси на Българския народ?!...


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД