:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 187
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров остава в Топ 5 на световната ранглиста

Бившият №1 Новак Джокович загуби от квалификант при завръщането си на тенис корта
Въпреки второто поредно разочароващо участие в турнир Григор Димитров ще остане в Топ 5 на световната ранглиста по тенис. Настоящият №4 няма как да отстъпи с повече от една позиция до края на "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ, $7,97 млн.), а е твърде вероятно и да запази 4-тото си място.

Това стана, след като от надпреварата рано-рано отпадна и Александър Зверев (Гер). Също като българския №3 в схемата,поставеният под №4 германец приключи във II кръг, губейки от Жоао Соуза (Пор) с 5:7, 7:5, 4:6.

Именно Зверев бе единият от двамата тенисисти с шанс да изпреварят Димитров, но за целта трябваше да спечели поне още два мача. Другият такъв е 5-ият в схемата и №6 в света Доминик Тим (Ав), който се класира за III кръг след 6:2, 3:6, 6:3 над Стефанос Циципас (Гър) и късно снощи трябваше да играе за място на 1/8-финалите с Пабло Куевас (Ур). Тим може да изпревари Григор само ако спечели титлата.

Най-голямата изненада засега поднесе квалификантът Таро Даниел (Яп), който във II кръг елиминира завърналия се след поредна операция в десния лакът Новак Джокович (Сър) със 7:6 (3), 4:6, 6:1. В I част бившият №1 в света и 5-кратен шампион в турнира изпусна аванс от 5:2 гейма и сетбол при сервис на японеца. В решаващия III сет пък играта на Джокович се срина напълно, което накара американската легенда Джим Къриър да заяви:

"Въпросителните около него ще стават все по-големи и по-големи. Чудехме се известно време как ще изглежда той след операцията и как ще реагира ръката му по време на игра и стрес, но днес проблемът беше в главата и сърцето му. Не очаквах да видя такава пълна капитулация."

Без особени проблеми за III кръг се класира защитаващият титлата си Роджър Федерер (Швейц). Поставеният под №1 довърши започнатия в събота мач срещу Федерико Делбонис (Арж) с 6:3, 7:6 (6) и снощи трябваше да играе с Филип Краинович (Сър).
1095
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД